Varkenshouderij

Nieuws 12407 x bekeken 19 reacties

Vergunning voor megabedrijf Van Gennip in Brandenburg

Potsdam - De Nederlandse varkenshouder Harry van Gennip krijgt na jaren van touwtrekken tussen voor- en tegenstanders een vergunning voor een grootschalig bedrijf in Hassleben in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg.

De vergunning is verleend door het milieubureau van de deelstaat, het Landesumweltamt. Volgens deze autoriteit voldoet Van Gennip aan alle voorwaarden die door het wetboek bescherming tegen emissies (Bundesimmisionsgezetzbuch) worden gesteld. Van Gennip wil met de vergunning een stilgelegd bedrijf voortzetten dat in DDR-tijden 150.000 vleesvarkens per jaar leverde. Dat was het grootste varkensbedrijf van de voormalige DDR. Van Gennip moet het iets kalmer aan doen. Hij mag krap 37.000 stalplaatsen voor vleesvarkens inrichten.

Laatste reacties

 • brabantsduitserke

  proficiat Harry. respekt ga daar maar aan staan

 • trust

  Succes Harry. Ook namens Albert H.

 • fjam

  het zou dadelijk wel van pas gekomen hebben als je op school had geleerd te rekenen.

 • Cees Oostrom.

  Gefeliciteerd Harry, weer 100.000 varkens op jaarbasis op de markt. Wel eens afgevraagd of de markt dit aan kan? hoeveel kleinere gezinsbedrijven moeten hiervoor sneuvelen? Moet de maatschappij deze ondernemer ook een inkomen garanderen? Is dit een manier van productiebeperking, om zo een hogere prijs te realiseren? Of is dit Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken?

 • John*

  harry verkoopt nu biggen, kan nu gewoon weer een deel zelf afmesten.. wel zo verstandig als hier de zeurpietjes straks de handdoek in de ring moeten gooien..

 • Snel

  Jaloezie loopt bij menigeen uit de kont

 • livestockinternational

  Harrie, gefeliciteerd.
  Geduld en vastberadenheid beloond. Respect.
  Ruud.

 • fjam

  @John*jaha en na de zeurpietjes kom jij maar zover zal jij ook wel niet kunnen rekenen lol

 • wimpy

  fjam, waar heb jij rekenen geleerd dan,?? of hoor je bij de zeurpietjes

 • kalkar

  Jongens, hou het even leuk.

 • Frenske

  De Duitsers hebben dit lange tijd tegen gehouden omdat ze veel beter relatief goed en goedkoop vlees kunnen invoeren en ons hier in Nederland met rommel ( mest, uitstoot, ziektekiemen)laten zitten. Wie kan rekenen? Wie is slim?

 • Piet, Midden-Europa

  Precies, wie kan rekenen ? en wie is slim ? Gelukkig beproeven veel nederlandse STREBERS (strevers) hun Geluk buiten NL, waar ruimte en markt/afzet is. Meestal is een lagere kostprijs gegarandeerd !!!... En als je geld genoeg hebt kun je nog stoppen ook !!!...

 • jordi 1455

  Frenske mest rommel? in je dromen.

 • drientje

  Op dit soort varkenshouders geilen financierders en voerleveranciers. Mocht het mis gaan, dan wordt er evenzo vrolijk voerschuld en financiering afgeboekt.
  Het is een wijze van ondernemen die niet iedereen waardeert, overigens niet alleen in Nederland.

 • Maya

  Ne boer en un zog hebbe nooit genog

 • jan9

  En unne beer en een heer willen altijd meer !

 • info36

  Wat zijn er toch veel reacties die geilen op groter, groter. Hoor je dan bij de flinke jongens of zo.

 • Piet, Midden-Europa

  Ja dat denk ik ook @info36, het kan ook met komplexen te maken hebben. Maar het moet niet natuurlijk. Goed een gezonde streber-mentaliteit is geoorloofd, alleen als het ten koste gaat van een gezonde levenskwaliteit mogen wij ons wel enkele vragen stellen. Anderzijds als de ondernemer over bovengemiddelde management-kwaliteiten beschikt, nou ja so what (?) !!!...

 • 4clover

  Welkom op de klaagbaak van boerderij. Nl

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.