Varkenshouderij

Nieuws 2839 x bekeken 6 reacties

Star-boeren vergelijken bedrijven

Eindhoven - Ruim vijftig varkenshouders die varkens leveren binnen het concept Good Farming Star van Vion doen mee aan een onderlinge benchmark, een bedrijfsvergelijking.

Dat schrijft Vion in zijn digitale nieuwsbrief. Momenteel worden de gegevens van ruim vijftig bedrijven geregistreerd en uitgewerkt. Per deelnemer wordt een rapport gemaakt.

Met de analyse verschaft Vion de deelnemers inzicht in de technische resultaten, classificaties en slachtbevindingen. Uiteindelijk kan een deelnemer zien hoe zijn varkens het doen ten opzichte van collega's en welke resultaten haalbaar zijn op bedrijven.

Volgens Vion heeft bedrijfsvergelijking binnen een concept meerwaarde omdat een aantal uitgangspunten hetzelfde zijn: de boeren houden beren en gelten, met een vierkante meter hokoppervlak per dier. Vion schrijft dat varkenshouders premies en vergoedingen niet correct boeken in hun managementsysteem. De vergelijking wordt beter als deelnemers de gegevens uniform invoeren. De benchmark is anoniem. De vijftig deelnemers vormen 40 procent van het totaal aantal leveranciers binnen het concept Good Farming Star van Vion.

Laatste reacties

 • Gebr.hendrikx

  Is het niet beter om te vergelijken met bedrijven die hun varkens gewoon op 0,8m2 houden om te berekenen wat de werkelijke meeropbrenst is van Star per m2 stal?
  Ook is het belangrijk om geen brijbedrijven met droogvoerbedrijven te vergelijken!

 • trust

  Slim om Vion jullie kostprijs te laten berekenen????? Echte ondernemers denken wel even na voordat hun afnemer de kostprijs gaan berekenen voor hun producten.
  krijgt er ook nog een mooi mapje omheen geslagen. LOL

 • trust

  Houd jij ze dom, dan houd ik ze wel arm

 • John*

  rendement per kg voer; en rendement per euro voer. met deze getallen wordt duidelijk hoe efficiënt een bedrijf draait! en ook precies de functie van de varkenshouderij: voer omzetten in vlees...

 • w v gemert

  info 457 Precies de spijker op de kop. Waar zijn de ondernemers gebleven die altijd kritisch zijn op hetgeen in de sector gebeurd, doe het zelf en vraag Vion wat de slachtkosten zijn per dier/per locatie/per land en hoe die zich verhoudt t.o.v. andere slachthuizen anders zullen wij (varkenshouders ) het wel doen, een dagje achter hun computer en er is oorlog.

 • trust

  w v gemert: zolang als deze inpakmethode van Vion werkt, zal de gehele slachterijketen achterover hangen ipv het vlees netjes te gaan verwaarden.
  de eerste winst komt natuurlijk vanuit hun inkoop, en dus worden de boeren mak als schapen naar de slachtbank gedreven.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.