Varkenshouderij

Nieuws 1246 x bekeken 8 reacties

NVV: stop met PVV-heffingen

Barneveld - De NVV wil direct stoppen met het heffen voor het PVV. Het landelijk bestuur heeft zich daarvoor uitgesproken.

Volgens het landelijk bestuur van de NVV zijn er genoeg reserves bij het PVV en is het niet gegarandeerd dat het geld dat nu wordt geheven straks na het opheffen van het PVV ook nog beschikbaar is voor de sector. Het NVV bestuur vindt dat ook LTO zich achter dit standpunt zou moeten scharen.

Maarten Rooijakkers, voorzitter LTO-varkenshouderij, vindt ook dat er geen gelden geheven moeten worden om de opheffing van het PVV te financieren. Toch is hij nog niet meteen van mening dat er dus gestopt kan worden met heffen. "Ik wil eerst goed in beeld hebben of het stoppen met heffen ook consequenties heeft voor lopend onderzoek en lopende projecten. Dat kan niet de bedoeling zijn."

Laatste reacties

 • Biggemans

  Hollanders toch, op jullie factuur een euro of 3,50 tot 5,50 inhouding per varken.
  Wij hebben slechts een verplichte afdracht van rond 0,35 per varken max.

 • hertha

  0,35, teveel.

 • w v gemert

  Met ongeveer 30 mlj Euro in kas is het belachelijk dat er nog geheven wordt.( zie begroting 2013, en resultaat PVV 2012 ).
  Boeren geld over de balk smijten ( zie ook Vion ) daar is LTO goed in, ze zouden zich diep moeten schamen terwijl de varkenshouder nauwelijks droog brood verdient!!!!!!!!

 • w v gemert

  Nog een aanvulling, per maand betalen de varkenshouders ongeveer 700.000 Euro aan de PVV.

 • kalkar

  Iedereen vreet van ons, het houdt nooit op, en wijzelf hebben nog niet eens droog brood. Schande.

 • kalkar

  Dit zielige landje is één en al corruptie, buitenlanders die op straat zo maar willekeurig iedereen neer kunnen steken of zoals vandaag het ziekenhuis in rijden. we staan er bij en kijken erna. Ach, een landje wat verantwoordelijk is voor Schrebenitza, is wat Wien van de brink al eens zei, geen knip voor de neus waard.

 • silviabakel

  Direct stoppen met heffen, het Productschap wordt opgeheven, heeft nog geld genoeg om een jaar uit te zingen, voor je het weet verdwijnt het geld naar oneigenlijke doelen.

 • Demeter Griend

  Bestuurders moeten ook nog een afkoopsom hebben...

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.