Varkenshouderij

Nieuws 1765 x bekeken 4 reacties

Financiering blijft belangrijkste knelpunt Varkens in Zicht

Wijchen - De toekomstige financiering van de activiteiten van de Stichting Varkens in Zicht blijft de grootste zorg voor de nieuwe voorzitter Henk de Lange uit Ommen.

De Lange werd benoemd als opvolger van Bennie van Til in de jaarvergadering van het stichtingsbestuur.

In de jaarvergadering van Varkens in Zicht is de financiële positiebepaling die het bestuur heeft opgesteld geaccordeerd. Er is voor het in stand houden van de activiteiten (faciliteren van zichtstallen, organiseren van het Weekend van het Varken) een budget van zo'n 3 ton per jaar nodig. Tot nog toe werd de stichting vooral gefinancierd via het Productschap Vee en Vlees, meer met het opdoeken van het productschap, moet de Stichting op zoek naar andere financieringsmogelijkheden.

"We hebben een ijzersterk concept, dat aantoonbaar resultaat oplevert. Bovendien zijn de kosten eigenlijk relatief laag. Het komt neer op zo'n 1,5 cent per slachtvarken", aldus De Lange. "We moeten dit als varkenshouderij niet laten lopen. eigenlijk hebben we nog maar een half jaar om de zaak voor volgend jaar af te dekken."

De nieuwe voorzitter heeft zijn hoop in eerste instantie gevestigd op LTO en NVV. NVV-voorzitter en oud-voorzitter van Varkens in Zicht, Bennie van Til, kan echter nog weinig hoop bieden. "Er ligt heel veel op het bordje van NVV en LTO. De komende weken moeten de handen uit de mouwen en moeten we aan het werk." Van Til wijst er op dat er veel afhangt van de mogelijkheden die de nieuwe producentenorganisatie mogelijk wettelijk krijgt.

Laatste reacties

 • kalkar

  Sodemieter toch op met je zichtstallen, geen burger is hierin geïnteresseerd. Ja, een verdwaalde a.o.w er die de weg kwijt is en toch niks anders te doen heeft. Een centje voor jantje, een centje voor Pietje, een paar centen voor Klaasje. Geen wonder dat er geen klote wordt verdiend.

 • kalkar

  Trouwens, als een burger varkens willen zien betalen ze maar entree. De gedachte dat bij die boeren alles altijd maar gratis is, daar moeten we maar eens vanaf. Maar ja, als een burger ervoor moet betalen dan zie zeker geen hond meer. Laten ze maar naar de Veluwe gaan, kunnen ze gratis wilde zwijnen gaan kijken. Deze lijken erg veel op de normale varkens.

 • massy

  zichtstallen GEWELDIG alleen er wordt net zoveel rendement behaald als in de hele varkenscector zelf OOK NIETS. want dan hoef je niet gefinancierd te worden.

 • w v gemert

  Geen subsidie meer er zijn al meer dan genoeg van deze stallen, einde PVV, einde zichtstallen!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.