Varkenshouderij

Nieuws 2042 x bekeken 1 reactie

Duitsland en Nederland nemen minder Deense biggen af

Kopenhagen - De Deense biggenexport naar Duitsland en Nederland is in het 1e kwartaal gedaald. De Duitsers namen 1,67 miljoen biggen af en de Nederlanders ruim 39.000. Vorig jaar waren de cijfers in dezelfde periode 1,69 miljoen en 43.000, zo blijkt uit de berichtgeving van Danmarks Statistik.

De export naar Polen hield de groei vast. De afzet naar dit land nam toe met 166.000 naar 577.000 biggen. Dat komt neer op een plus van ruim 40 procent. Polen blijft daarmee na Duitsland de op één na grootste afnemer. De totale biggenexport in de eerste drie maanden wordt door Danmarks Statistik becijferd op ruim 2,48 miljoen tegen ruim 2,36 miljoen in het 1e kwartaal van vorig jaar. De plus was behalve aan Polen ook te danken aan Italië, met 91.500 biggen de op twee na grootste afnemer. Vorig jaar was het exportcijfer voor dit land ruim 81.000.

Eén reactie

  • petit

    zouden de duitsers ook een probleem hebben.....?

Of registreer je om te kunnen reageren.