Varkenshouderij

Nieuws 1374 x bekeken

Bonda gaat gefermenteerd voer verkopen in Duitsland

Doetinchem - Agrifirm-dochter Bonda gaat in Duitsland gefermenteerd voer leveren aan varkenshouders. De productie van het voer gebeurt bij kaasfabriek Kraft Foods in Bad Fallingbostel, waar men Philadelphia-kaas produceert.

De basis van het voer vormt weipermeaat van de kaasfabriek. Nadat het permeaat is gepasteuriseerd, worden er melkzuurbacteriën aan toegevoegd. Deze kern wordt vervolgens gemengd met een beperkt aantal droge en natte, enkelvoudige grondstoffen, waarna het geheel wordt gefermenteerd. Het eindproduct gaat als vloeibaar voeder naar de varkenshouderij. De eerste levering staat gepland voor augustus dit jaar. Volgens Bonda is er onder Duitse varkenshouders veel belangstelling voor dit product. Het transport maakt het voeren van dit vochtrijke, gefermenteerde mengsel voor Nederlandse varkenshouders vermoedelijk te duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.