Varkenshouderij

Nieuws 1339 x bekeken 3 reacties

15 procent minder zeugenhouders in Nedersaksen

Hannover - Het aantal zeugenhoudende bedrijven in Nedersaksen is bij de jongste telling van mei ten opzichte van een jaar eerder met 15 procent gedaald.

Dat constateert boerenbond Landvolk op basis van de cijfers van de statistische dienst van deze Duitse deelstaat. De statistici telden per begin mei daardoor nog slechts 2.558 zeugenhouders. Wel is de ondergrens voor de omvang van de bedrijven die worden geteld iets naar boven bijgesteld. Dat relativeert de daling licht, aldus Landvolk. Toch zijn het vooral de kleine bedrijven die ermee zijn gestopt, primair als gevolg van de Europese groepshuisvestingsverplichting voor drachtige zeugen die per 1 januari dit jaar van kracht werd. Het totale aantal varkenshouders in Nedersaksen daalde met krap 8 procent naar 7.357. De varkensstapel leverde een half miljoen dieren in. Dat is een daling van 5 procent.

Nedersaksen neemt in de Duitse varkenshouderij een grote plaats in. In dit bondsland bevindt zich ruim 32 procent van de Duitse varkensstapel als geheel.

Laatste reacties

  • brabantsduitserke

    zal ik dan toch maar weer een spantje erbij zetten

  • utkennet

    Waar wil je dat spantje van betalen?

  • niet

    van de bank anders wil het niet he

Of registreer je om te kunnen reageren.