Varkenshouderij

Nieuws 1780 x bekeken 11 reacties

Volgende week eisen duurzaam varkensvlees bekend

Duiven - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) brengt volgende week donderdag de eisen voor het basisassortiment vers varkensvlees naar buiten.

Dit meldde directeur Marc Jansen van het CBL tijdens het Nationale pluimveecongres in Duiven. De eisen gaan gelden voor het basisassortiment vers varkensvlees in de supermarkt.

De opzet is te vergelijken met het project 'Kip van morgen' waarin productievoorwaarden zijn vastgelegd voor het basisassortiment kippenvlees in de Nederlandse supermarkt.

Over de eisen is de laatste weken overlegd tussen de verschillende partijen in de varkenshouderijketen, LTO, NVV, COV en CBL. Het doel is te komen tot een verduurzaming van het varkensvlees in de supermarkt tegen een eerlijke prijs. De afspraken worden gemaakt in het kader van het Verbond van Den Bosch van de commissie Van Doorn.

Laatste reacties

 • Willem1984

  De eisen zullen wel weer strenger worden en die eerlijke prijs komt er niet... Zo gaat het helaas in Nederland!

 • Snel

  Moeten we maar niet de mening van de heer van Doorn delen want die heeft `t wel vaker mis,heeft ZLTO al € 900.000,- gekost,ons als vleesvarkenshouders de laatste 2 weken al € 10,-/vleesvarken.Hij helpt de nederlandse varkenshouderij alllen maar dieper in de afgrond.Zou hij soms ingehuurd zijn door partij voor de dieren?

 • j.verstraten1

  Snel, je kunt goed rekenen. Als de vleesvarkenshouders dit nu al een 10tje gekost heeft per varken, dan is het niet zo moeilijk. Vion slacht een miljoen of 8 varkens per jaar. Voor 80 miljoen/jaar kun je zlto gewoon uit Vion kopen en maak er een echte coop van.

 • Biggemans

  Ja J.verstraten, dan wordt VION een echte grote jongen, een JUMBO noemen ze dat bij ons

 • Biggemans

  OH ja dan kan ook gelijk dat MILIEUKEUR berenvlees verdwijnen uit de MAKRO winkels, want dat ligt altijd tegen 35 % in de schappen.

  Wie dat ééñ keer gekocht heeft = gelijk klaar met die baklucht in de keuken

 • bull

  bij duurzaam varkensvlees hoort een duurzaame en eerlijke prijs

 • John*

  misschien ook maar meteen een producentenplatform: productie duurzaam varkensvlees oprichten. laat de leden van het cbl maar daar bestellen dan zorgen wij wel dat het geproduceerd wordt tegen kostprijs + marge! Als je eisen stelt dan ook gegarandeerde afname tegen een vooraf gestelde prijs!. Op de termijn markten zijn de voerprijzen te bepalen zodat de benodigde opbrengst voor over 11 maanden ook bekend is. Wie eisen stelt moet ook verantwoordelijkheid nemen.

 • varkensboerk

  @j.verstraten. Vion komt niet in aanmerking om duurzaam vlees te slachten. Vion is allesbehalve duurzaam en dan vooral in financiele zin. Wanneer zien ze bij zlto nu eens in dat het niet langer acceptabel is om de ellende van de grote heren op de boeren af te schuiven. Coops zijn niet meer van deze tijd.
  Zodra de eisen van het CBL bekend zijn zal ik dat meteen even doorrekenen in mijn kiloprijs. De eisen mogen door CBL opgesteld worden, de kosten+marge=afzetprijs bepaal ik zelf wel.

 • willywolfkamp1

  Een eerlijk prijs maar eens een keer voorop, we hebben al genoeg geinvesteerdt in milieu en dierwelzijn wat nog niet is betaald.

 • floseman1

  wanneer gaan de vionboeren en de lto boeren de ogen open ik geloof dat jonge katten de ogen binnen 9 dagen open gaan

 • Jan Arthur

  @floseman, als de knip leeg is!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.