Varkenshouderij

Nieuws 2229 x bekeken 1 reactie

Varkenscluster Markelo definitief gestrand

Den Haag - De hoogste bestuursrechter heeft het varkenscluster bij Markelo een laatste klap toegebracht. Bezwaren tegen het raadsbesluit om niet langer mee te werken aan het cluster zijn ongegrond verklaard.

In 2006 werd het plan geopperd voor de vestiging van zes varkensbedrijven in de Twentse gemeente. Doel was een innovatief varkenscluster op te zetten.

Het bedrijf kreeg te maken met grote lokale tegenstand. Op 3 maart 2011 nam de gemeenteraad een motie aan die met onmiddellijke ingang de medewerking aan het varkenscluster stopzette. De stichting Gezinsbedrijf Plus beschouwde dat als een weigering een bestemmingsplan vast te stellen. De Raad van State zegt dat er nooit een aanvraag is gedaan voor een bestemmingsplanwijziging. Er is dus ook geen besluit die aanvraag te weigeren.

Eén reactie

  • drientje

    En dan ook nog te bedenken dat er een persoon was die belangstelling had voor 3 bedrijven. Hoezo gezinsbedrijf-plus.

Of registreer je om te kunnen reageren.