Varkenshouderij

Nieuws 814 x bekeken 2 reacties

Reproductiviteit Duitse zeugenstapel groeit 3 procent

Bonn - De reproductiviteit in de Duitse zeugenhouderij is in het bedrijfsjaar 2011/12 met 3 procent verbeterd.

Dat betekent dat in dat jaar gemiddeld per zeug 26,5 big werd gespeend: 0,8 big meer dan in het voorafgaande jaar. Dat meldt marktbureau AMI aan de hand van de cijfers van  producentenverenigingen en bedrijfsadviesinstanties. Uitgaande van de zeugenstapel van 2,2 miljoen in 2011/12 kwamen in totaal 58,3 miljoen biggen beschikbaar. Corr

Laatste reacties

  • wikkerink

    Klopt dit? Duitsland importeert jaarlijks rond de 11 miljoen biggen. Daarnaast worden er Vl.var uit diverse landen geïmporteerd. Er worden er 58 a 59 milj. geslacht. Op basis van deze getallen en artikel zou men 12 milj. biggen exporteren??
    Rekensom opnieuw; geslachte dieren min import biggen / Vl.varkens + export biggen ( ?? ) gedeeld door 2.13 milj zeugen is rond 22,5 big per zeug. Cijfers Erzeugerring kloppen wel maar zijn representatief.
    Hoe pakt deze rekensom voor NL uit?

  • wikkerink

    Moet zijn ' Cijfers Erzeugerring zijn NIET representatief voor geheel DEU'.

Of registreer je om te kunnen reageren.