Varkenshouderij

Nieuws 1911 x bekeken 1 reactie

Franse varkenshouders voeren actie

Duinkerken – De Franse varkenshouders blijven actie voeren om aandacht te vestigen op de moeilijke positie waarin ze verkeren. In de nacht van donderdag op vrijdag hebben weer zo'n veertig varkenshouders een demonstratie gehouden voor de overheidskantoren in Duinkerken.

Zoals gebruikelijk werden daarbij strobalen rondgestrooid en in brand gestoken. De fokkers willen een hogere prijs voor hun product en eisen ook dat varkensvlees uit Frankrijk zelf meer prioriteit krijgt bij de verwerkende bedrijven.

Eén reactie

  • Jan Arthur

    Die Fransen toch! Ze moeten toch weten dat varkens kweken met veel wit vlees weinig kunnen opbrengen. Als alles goed loopt, dan speelt dit nog zo geen grote rol, maar nu loopt niks, dus vallen ze als eerste uit de boot! Logisch toch?

Of registreer je om te kunnen reageren.