Varkenshouderij

Nieuws 808 x bekeken 3 reacties

Duitse import biggen loopt terug

Wiesbaden - Duitse vleesvarkenshouders importeerden in februari 507.000 biggen. Dat is veel minder dan het gemiddelde van meer dan 600.000 stuks in die maand van 2011 en 2012 en de eerst 2 maand van dit jaar. Soms lag de Duitse invoer in die periode boven 800.000 per maand. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Statistische Bundesamt.

Door de geringe import neemt het Duitse aanbod van vleesvarkens de komende maanden naar verwachting af. Dat zou tot een prijsstijging kunnen lijden.

Laatste reacties

  • BoB de Bakker

    Nog niet bedacht dat de Duitsers zelf ook biggen kunnen fokken? Met name in het voormalige Oost-Duitsland zijn enkele grote vermeerderingsberijven actief geworden.

  • joannes

    Ik denk dat het meer met de economie te maken heeft. In heel Europa klagen de consumenten en zijn er protesten over de extra belastingen en werkeloosheid. Zaken die in voorgaande jaren misschien broeide maar lang niet zo duidelijk in de aandacht kwamen. En ook Duitsland lijkt zich bewust van minder verkopen;kijk alleen maar naar de EU auto verkopen, die ze voor een belangrijk deel in Duitsland produceren.

  • jan hien

    februarie heeft 28 dagen plus carneval hoe zit het met maart

Of registreer je om te kunnen reageren.