Varkenshouderij

Nieuws 765 x bekeken

Brazilië exporteert veel minder varkensvlees

Brasilia - Brazilië exporteerde in april ruim 35.600 ton varkensvlees. Dat is 25 procent minder dan in dezelfde maand van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Braziliaanse vereniging van varkensvleesexporteurs Abipecs.

De sterke daling van de uitvoer van Brazilië is voor een groot deel een gevolg van scherpere veiligheidseisen van Oekraïne ten aanzien van varkensvlees, zoals het verbod op de aanwezigheid van de groeibevorderaar Ractopamine. In april daalde de Braziliaanse export naar de Oekraïne zodoende met 86 procent naar 1.655 ton.

Tussen januari en april voerde Brazilië met 156.000 ton ruim 9 procent minder varkensvlees uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Oekraïne bestelde 32 procent minder met 25.000 ton. De uitvoer naar Hongkong daalde met 190 procent naar ruim 36.000 ton. Singapore bestelde 10 procent minder Braziliaans varkensvlees met ruim 8.000 ton.

Brazilië kon in de eerste 4 maanden van dit jaar wel 39 procent meer verkopen aan Rusland met ruim 42.000 ton. Ook Argentinië bestelde 9 procent meer met ruim 6.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.