Varkenshouderij

Nieuws 1425 x bekeken

Biggentekort in Duitse varkenshouderij slinkt licht

Fredericia - Het biggentekort in Duitsland is licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers die zijn verzameld door de Deense varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter.

In heel Duitsland was het tekort 8,2 miljoen biggen tegen 8,5 miljoen in 2011. Als de  geëxporteerde biggen (in beide jaren 1,7 miljoen) daarbij worden opgeteld, zijn de cijfers 9,9 miljoen en 10,2 miljoen.

De lichte krimp van het tekort is primair te danken aan de groei van het aanbod in Oost-Duitsland, waar 3,6 miljoenen biggen beschikbaar kwamen. Dat waren er 1 miljoen meer dan in 2011. In het kerngebied van de sector, de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, nam het tekort ten opzichte van 2011 daarentegen toe met 1,5 miljoen naar 11,5 miljoen biggen.

In de noordelijke deelstaten Sleeswijk-Holstein en Meckelenburg-Voorpommeren bleef het tekort nagenoeg stabiel op 1 miljoen tegen 1,1 miljoen een jaar eerder. Het overschot in Beieren en Baden-Württemberg, dat wil zeggen het zuiden van Duitsland, daalde met 300.000 naar nog slechts 100.000.

Danske Svineproducenter baseert de cijfers op informatie van het Statistische Bundesamt, het PVE en de Deense landbouwfederatie LF.

Of registreer je om te kunnen reageren.