Varkenshouderij

Nieuws 5411 x bekeken 3 reacties

Beursprijs biggen onverwacht omlaag

Zoetermeer - De afzet van biggen loopt nog moeizaam door het uitblijven van een prijsstijging van vleesvarkens en de slechte financiële resultaten van varkenshouders in de eerste vijf maanden.

De beursprijs voor de dieren daalt voor komende week onverwacht met €0,50 naar €31,00 per stuk. Diverse handelaren rekenden niet op deze prijsdaling, omdat de beursprijs de afgelopen weken al fors daalde en de exportprijzen niet verder wegzakken. De notering voor biggen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders zakt voor komende week met €1,00 naar €41,00 per stuk.

De beursprijzen voor varkens blijven voor volgende week gelijk. Geslacht noteren zij €1,56 en levend €1,25 per kilo. Slachterijen nemen het aanbod van vleesvarkens voor volgende week goed op, nu zij weer een volle slachtweek hebben. De tegenvallende afzet van varkensvlees houdt een prijsstijging van de dieren nog tegen. Als de temperatuur stijgt, is de verwachting dat de varkensprijzen zullen stijgen.

Laatste reacties

  • petit

    toch niet echt onverwacht....

  • koestal

    droevig bericht

  • XB

    Geheel volgens verwachting, gaan komende weken nog verder onderuit. Niets lijkt op een forse stijging van de varkensprijzen. Helaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.