Varkenshouderij

Nieuws 12110 x bekeken 27 reacties

Varkenshandel Mollen failliet

Almelo - De rechter in Almelo heeft het varkensbedrijf Mollen Holding in Hardenberg afgelopen dinsdag failliet verklaard. De uitspraak is donderdag gepubliceerd. Eric Poelenije van KienhuisHoving Advocaten en Notarissen in Enschede is benoemd tot curator. Hij gaat de zaak afhandelen met de schuldeisers.

Mollen is volgens varkenshandelaren in financiële problemen geraakt, omdat een Hongaarse afnemer enkele geleverde partijen vleesvarkens niet heeft betaald. Het handelsbedrijf exporteerde enkele duizenden vleesvarkens per week naar buitenlandse slachterijen voor zo'n 15 varkenshandelaren. Het transportbedrijf Keus & Mollink in Almelo, dat de dieren vervoerde voor Mollen,  deed sinds begin deze week al geen zaken meer met het Overijsselse bedrijf. De eigenaren Joop en Bert Mollen stonden bij handelaren en eigenaren van exportverzamelplaatsen bekend als hardwerkende en eerlijke zakenpartners, die tot nu toe altijd stipt op tijd en correct betaalden.

Laatste reacties

 • alco1

  Hardwerkend betekend vaak geen tijd om de gegoedheid te controleren en eerlijk zijn van de 'waard', teveel vertrouwen bij de 'gast'.

 • BW

  Ik heb het al eerder gezegd deze week, toen ik reageerde op de zaak Lentjens. De slechte trekt de goede, hardwerkende, ook mee de afgrond in. En ook Mollen zal wel enkele ondernemers mee sleuren waar hij ook bitter weinig aan kan doen. Heel triest allemaal. Veel sterkte Joop en Bert.

 • Schijf

  Achteraf is dit weer een les, zonde van een dergelijk bedrijf. Het lijkt ook wel alsof alles dan maar direkt failliet moet. Nu gaat er weer een advokaat met de centen zogenaamd voor de crediteuren.

 • Gebr.hendrikx

  Trieste zaak voor de firma Mollen en de schuldeisers,veel sterkte ermee!
  Exporthandelaren doen er verstandig aan om eens na te denken over het huidige beleid van veel voor weinig en met grote risico's.

 • RPG

  Nooit van een kredietverzekering gehoord ? Als je geen verzekering kunt krijgen op een klant, vooral in het buitenland, dan maar beter ervan afblijven of vooruit laten betalen. Beter geen klant dan een slechte... In de landbouw wordt nog teveel op vertrouwensbasis gewerkt, maar met de schaalvergroting stijgen ook de risico´s. Gewoon eerst Atradius of Hermes, etc. bellen voordat je ergens aan begint.

 • Jan Arthur

  Men krijgt zomaar geen kredietverzekering meer, want de voedingssector( in bijzonder de vee-en vleeshandel) staat heel slecht aangeschreven, vooral in het buitenland. Daarenboven zijn de winstmarges zo gering dat elke bijkomende kost er een teveel is!
  In de handel is het altijd zo geweest en zal ook zo blijven:
  Van de een kan men niet eten,
  van de andere kan men niet slapen!

 • Biggemans

  Er is er één die er voor 700.000 Euro inzit (zo'n 4800 varkens). Dan ben je ook dom bezig geweest, of je was te hebberig en krijgt hij nu het deksel op zijn neus.
  Ik heb nog een leuke gevonden LJN: BR4412, Rechtbank Arnhem , 185350

 • XB

  Zo eenvoudig ligt dat niet Karel. De handel is al een aantal jaren Russische roulette! Nu ook niet meer aan bijv. Vion en Hilckmann leveren? Tot heden mogen boeren blij zijn dat de handel dergelijke risico's wil lopen. Dat zal nu snel veranderen, en fors in het nadeel van de varkenshouders zelf. Begin is er min 6!

 • XB

  Karel, heb even gekeken. Wat een frustratie heb jij tegen va handel Buurman! Zelf dus ook niet goed opgelet of het risico toch afgedekt? Zo te horen niet. Zie jou opmerking bij Mollen in financiële problemen. Met deze reacties schiet niemand wat op. Jacco, Joop en Bert sterkte gewenst, jammer dat het zo moest lopen.

 • Biggemans

  Zwerfkei, als je de varkens levend verkoopt en ze met geslachte kilo's betaald krijg, wat heb ik dan niet goed opgelet of afgedekt ? ik ben gedekt geworden

 • joannes

  Elk nadeel geeft ook voordelen zou Johan Cruyff zeggen. Het voordeel van deze problemen is dat de handelsstructuren/kanalen eens goed worden opgeschud. Voor Slachterijen en Retailers vallen gebruikelijke aanvoerstromen weg en die moeten nu ook gaan bewegen voor hun vlees. De betaande leverings contracten zijn waardeloos geworden als er leveringsverplichtingen in hingen. Zeer waarschijnlijk leverings verplichtingen die verlies opleverde, anders blijven deze kanalen wel liquide.

 • Biggemans

  Zwerfkei: jou schrijven: 'Met deze reacties schiet niemand wat op' = je eigen verstoppen, beter op voorhand gewaarschuwd, en daarom schreef ik WIE IS DE VOLGENDE ? je gunt het niemand.

 • voortman

  @RPG, bij Hermes krijg je zelfs VION niet meer verzekerd, bestaande zekerheden zijn met 50% afgebouwd....
  @Karel 4800 varkens is toch niet zoveel? Als je 3 vrachten x 170 varkens op een dag naar Rheda stuurt ben je binnen 10 werkdagen al aan dat getal. Zeker weten dat er leveranciers zijn die veel meer dan 3 vrachten per dag hebben geleverd.

 • jan hien

  karel mijn varkens zijn door buurman netjes optijd betaald en daar ben ik ook niet bang voor, maar ik vind jou reaktie op deze site erg negatief over buurman . het is wel erg makkelijk om op deze manierzwart te maken die jou mindere varkens zo goed mogelijk probeert te verkopen anders deed je varkens wel naar duitsland .

 • Biggemans

  jan hien het waren er 2700 en ze zijn bij rheda geslacht, wil je nog meer weten?

 • jan hien

  sorry karel ik dacht dat het rest varkens waren naar bulgarije

 • Demeter Griend

  Die mensen hebben altijd hard gewerkt. Dit is gewoon heel erg jammer.

 • petit

  correcte handelaars hard, maar eerlijk spijtig dat het zo moet gaan , rijd maar naar rheda met jullie varkens, @ karel breda, ken je goed hun voorgeschiedenis??? op kap van ingevoerde arbeiders ' slaven' en relaties met russen rijk worden , dit blijft niet duren......

 • Miriamnu

  Goed nieuws!

 • Jonas Brabant

  tja miriamnu, het is inmiddels bekend dat jij liever over mensenlijken gaat dan over dierenlijken.

 • Flyinghollander

  Miramnu heeft als uitkeringstrekker niet door, dat als er steeds meer van haar typetjes bijkomen, we net zo goed als NL BV failliet gaan.

 • joannes

  Er is een goed woord voor types zoals @Miriamnu: Onbenul! Maar ja zo´n houding kan je je permiteren als anderen tot je onderhoud verplicht zijn, nb bij wet! Geen mens heeft onderhouds steun bedoeld als een donatie om vervolgens met stemrecht de regels te bepalen, maar ja daar kom je pas achter wanneer het te laat is. Te laat om die wetten terug te veranderen want wanneer inmiddels de meeste van de staat trekken op de één of de andere manier,( incl de lobby en commissie banen) dan zijn de werkelijke producenten ver in de minderheid om nog iets terug te draaien of te regelen. Er zijn teveel mensen aan de verkeerde kant van de boot met hun belangen en dan is de enigste ¨vooruitgang¨ het omslaan van die boot!

 • somporn

  Joannes je hebt helemaal gelijk alleen willen de meeste mensen de waarheid niet horen.Wat is er makkelijker Miriamnu,gewoon de hand ophouden of gewoon zoals het hoort voor de kost werken.De meesten willen liever lui zijn dan moe.Maar zoals het nu gaat houden we het niet lang vol.
  Neem van mij aan dat de jongens van Mollen altijd hard hebben gewerkt en dat het gewoon zonde is dat ze door toedoen van een ander de afgrond ingetrokken worden.

 • alco1

  Mensen als miriamnu zijn soms net geloofsfanaten. Ze denken dat ze beter zijn dan de rest.

 • joannes

  @Alco1, er zijn 2 manieren om deskundigheids erkenning te verwerven! De meest beproefde en bekende is; studeren. En het is niet voor niets dat velen diepgeleerde studenten twijfelachtig overkomen. Ze komen er vaak achter dat een mensen brein beperkt is en er héél veel variabelen zijn die op elkaar inwerken. Maar ja, wat doe je dan als je een probleem hebt en overtuigend over wil komen, dan moet je een richting kiezen, een methode volgen,....... dan ga je geloven dat je de juiste weg kiest en sluit je je af voor die variabelen die je keuze, je methode ter discussie stellen. Het is daarom dat mensen, die zo wanhopig een richting kiezen, zich afsluiten en als geloofsfanaten overkomen. Zo communiceren hun beperkingen en dat maakt ze zo ongeloofwaardig!

 • minasblunders1

  Mooie omschrijving van hoe Wageningen opereert, Joannes.

 • Bison

  Zo opereren de evolutionists en climate change warmongers ook minasblunders

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.