Varkenshouderij

Nieuws 2328 x bekeken

Russen publiceren ranglijst van grootste varkensbedrijven

Leningrad - Het verbond van Russische varkensvleesproducenten NSSRF heeft een ranglijst gepubliceerd van de grootste varkenshouderijen in Rusland.

De top 10 over 2012 wordt aangevoerd door het concern Miratorg. Met een productie van 241.000 ton levend-gewicht aan varkensvlees en een marktaandeel van 11,4 procent is deze integratie met afstand de grootste producent in Rusland.

Het verschil in productie tussen Miratorg en de overige bedrijven op de ranglijst groeide in 2012. Miratorg streeft voor dit jaar naar een productie van 363.000 ton varkensvlees. Dit komt neer op een productie van meer dan drie miljoen vleesvarkens.

De top 10 produceert samen 39,3 procent van het bedrijfsmatig geproduceerde varkensvlees. Hierbij is de hele Russische varkensproductie inbegrepen, uitgezonderd de hobbymatige productie.

Rusland streeft er naar om vanaf 2020 zelfvoorzienend te zijn voor varkensvlees. Afgaande op de cijfers lijkt dit doel nog ver weg. Afgelopen jaar importeerden de Russen 837.000 ton varkensvlees, afkomstig uit diverse landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.