Varkenshouderij

Nieuws 1786 x bekeken 6 reacties

NVV stelt ultimatum aan SER

Barneveld - De NVV heeft de Sociaal Economische Raad tot 1 mei de tijd gegeven om in te gaan op de eis van de NVV inzake de Aujeszky-claim. Dat meldt de NVV in het ledenblad de Trog. Het wordt bevestigd door een woordvoerder van de SER.

NVV en SER hebben een meningsverschil over de termijn waarover de wettelijke rente over het geld van de Aujeszky-claim moet worden berekend. De NVV is van mening dat de rente moet worden berekend vanaf het begin van de gewraakte verordening in 1993. De SER gaat uit van het jaar 2003, het tijdstip dat duidelijk werd dat er moest worden betaald. Het meningsverschil gaat over tien miljoen euro en zou bovenop de al aan de NVV betaalde 16 miljoen euro komen.

De NVV wil, als de SER niet ingaat op de eis, een juridische procedure starten en/of een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman om zijn gelijk te halen. De woordvoerder van de SER meldt dat beide organisaties nog met elkaar in gesprek zijn. Arbitrage is ook nog een mogelijkheid, aldus de woordvoerder. "Maar de NVV kan natuurlijk altijd naar de rechter te stappen."

Laatste reacties

 • abtje

  Dat is belangenbehartiging waar de LTO weer eens voor l#l staat.

 • boerkebrabant

  hartstikke mooi allemaal, maar ik vind dat de uitbetaling naar de varkenshouders verdraait lang duurt

 • zeugenstal

  klopt boerkebrabant ,, hier ook nog niks bijgeschreven ,, of ??? hoe was t ook weer blije mus ofzoiets

 • BW

  @boerkebrabant geduld is een schone zaak. Die laatste 10 miljoen moeten we ook nog binnen halen. Dus NVV, zet hem op, laat je niet kisten. Natuurlijk moet er rente berekent worden vanaf 1993. Toen waren wij dat geld toch al kwijt. Dus dat is het moment om rente te vergoeden . Ik heb er vertrouwen in. En die mus, die is niet dood, die vliegt hoog door de lucht, de 16 miljoen tegemoet!!

 • gjh

  bw helemaal mee eens en nvv laat je niet in de hoek drijven door een stel sukkels succes

 • joannes

  De SER acteert alsof ze boven alle partijen staat. Terwijl het ¨slechts¨ adviseert. Zie haar taak http://www.ser.nl/: De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook voert de SER bestuurlijke en toezichthoudende taken uit. In de SER werken onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers samen

  En bij het NVV besluit op de SER website wordt gerapporteerd:

  In 2009 heeft het Gerechtshof geoordeeld dat zij recht hebben op gedeeltelijke terugbetaling van de heffing. Het betreft dat deel van de heffing voor de verplichte inenting dat het bedrag te boven gaat dat de varkenshouder zou zijn overeengekomen als hij vrij had kunnen onderhandelen met de veearts over de prijs van de inenting. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft eind vorig jaar vastgesteld dat het gezamenlijk geleden nadeel van de NVV (oud-)leden 16,1 miljoen euro bedraagt.

  En hierin wordt geen woord gerept over een eventuele verkorting van de periode zoals nu in de column gerapporteerd. Ik vraag me dus af met wie het NVV nu eigenlijk het conflict heeft met het Ministerie of met de SER

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.