Varkenshouderij

Nieuws 1072 x bekeken 3 reacties

'CO2-voetafdruk per kilo vlees verbeterd'

De Amerikaanse varkenshouderijsector heeft in vijftig jaar tijd veel bereikt op het gebied van milieu-efficiëntie en het verkleinen van de CO2-voetafdruk. Dat heeft de Amerikaanse National Pork Board becijferd.

Volgens berekeningen is de CO2-voetafdruk per kilo varkensvlees in 2009 vergeleken met 1959 zo'n 35 procent kleiner geworden. Voor de productie van 1 kilo varkensvlees wordt 41 procent minder beslag gelegd op water en 78 procent minder op grond.

De National Pork board wijst er op dat de voerconversie van Amerikaanse varkens in de beschouwde 50 jaar met 33 procent is verbeterd. Dat heeft effect op het grondgebruik voor de productie en ook de mestproductie per kilo vlees.

De National Pork Board meldt niet hoeveel de totale varkensstapel is gegroeid in die periode in de VS.

Laatste reacties

  • trust

    Hoeveel is dit verbeterd in de NED varkenshouderij, met onze CO2 (energie)verbruik in de laatste 15 jaar? is veel relevanter als het blijkt dat onze luchtwastechnieken voor een enorme toename hebben gezorgd.
    Als de Nederlandse varkenshouderij duurzamer wil gaan produceren hoeft men alleen maar hun luchtwassers uit te zetten.
    Commissie van Doorn doe je best.

  • bankivahoen

    Is co2 schadelijk? Het zou beter zijn voor de flora als er 30 % meer vrij kwam!
    De wetenschap is er nog niet aan toe ,duurt nog een 10 -tal jaren. Men probeert eerst een grote co2 quotum handel opgang te brengen, wat nog niet echt lukt als je de dalende prijzen ziet.
    Ook dit zet momenteel een grote rem op de economie.

  • jordi 1455

    Bankivanhoen dat broeikaseffect is een verzinsel van de overheden, om geld te kunnen in aan boetes zou ik haast zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.