Varkenshouderij

Nieuws 7728 x bekeken 9 reacties

Vion verliest fors terrein in Duitsland

Damme - Vion Nord en het Deense vleesbedrijf Danish Crown verloren vorig jaar fors terrein op de Duitse varkensmarkt. Vion Nord slachtte toen net iets minder dan 9 miljoen vleesvarkens. Dat betekent een daling met 11 procent ten opzichte van 2011. Dat blijkt uit de ranglijst van de Duitse organisatie van varkenshouders Interessengemeinschaft der Schweinehalter Nord-West Deutschland (ISN).

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies was vorig jaar de grootste winnaar op de Duitse varkensmarkt. Dat concern verwerkte toen 16,1 miljoen vleesvarkens, dat betekent een stijging met 4,5 procent ten opzichte van 2011. Tönnies is daarmee veruit de grootste varkensslachter in Duitsland. Op een derde plaats in de ISN-ranglijst van Duitse slachters staat Westfleisch met 7,39 miljoen slachtingen (+3,2 procent). Daarna volgt Danish Crown met 2,81 miljoen verwerkte vleesvarkens (min 14,8 procent). Vogler staat op de vijfde plaats in de ISN-lijst met 2,20 miljoen slachtingen.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  het zit daar goed fout, als de zlto er niet achter stond was het a lang exit.

 • joannes

  Het zegt alles over Tönnies! Deze ¨particuliere¨ onderneming is de coöperatie VION veel te vlug af! Onorthodoxe maatregelen in een verzadigde markt en hij in staat zijn concurrenten op kosten te jagen en eruit te drukken. Hoe zwakker dat ze worden des te meer macht om vervolgens de marktprijzen te zetten aan de voor én de achterkant. De vraag is of de boeren hier veel wijzer van worden?

 • info104

  9 miljoen varkens slachten is niet weinig en volgens mij moet dat toch wel voor een zelfde prijs kunnen als die andere grote jongens, maar het kantoor zal wel bij de vion groot zijn met veel topmensen met een topsalarissen , dan gaat het bijna altijd mis. Maar ik kan niet uit dit artikel halen of het mis zit, waarschijnlijk wel anders lever je geen 11% in aan slachtingen,

 • sturk

  Het is nooit goed geweest en wordt alleen nog maar erger.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • A.MUNNIK@JOSVANDENDRIES.NL

  WELLICHT TE VEEL OPPERHOOFDEN EN TE WEINIG INDIANEN .

 • sturk

  Ook, maar teveel opperhoofden, die totaal hebben geen verstand van zaken hebben en kunnen of willen niet luisteren. Wat kun je dan van de indianen verwachten niets. Overnemen is een. Reorganiseren op drie fronten te gelijk (Ned. / Eng / Duitsl. ) is gewoon zelfmoord Hoe kregen ze het bedacht en wat een arrogantie. Zie het resultaat en dan zijn wij er nog niet. Ze maken nog steeds dezelfde fouten en degene, die nu leidinggeven hebben ook reeds in het verleden bewezen, dat ze het niet kunnen. Dus het sausje wordt iets anders maar het drama gaat voort. Al zet je 40 man van de Rabo op het HFK., die kunnen het ook niet, die houden alleen maar uitverkoop.

 • rjwposthumus

  Das niet zo best voor m`n werkgever dat Tonnies de meeste varkens slacht come on VION...

 • joannes

  @info104, wat denk je dat er gebeurt bij een varkensmester die van de 3000 plaatsen er 330 gedwongen leeg laat zonder dat er compensatie voor is in de opbrengst prijzen? Nu dat is precies waar Tönnies in zijn strategie naar toe werkt. Hij slacht zelf met moderne nb door de EU gesubsidieërde slachthuizen en verwerkingshallen er net iets meer dan waar hij ze voor gebouwd heeft en drukt VION, met die overgenomen oudere verwerkings capaciteiten, er uit op kostprijs en, nu in de krappere varkensmarkt, ook nog op grondstofkostprijs uit de markt. De kracht van het vrije ondernemerschap met korte lijnen tegen het complexe coöperatieve apparaat wat ook nog eens in een beleidscrisis verkeert met allerlei foute strategische beslissingen uit het recente verleden. Geïnspireert door, je weet het al; van Doorn, de man met de vele petten en commissies

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.