Varkenshouderij

Nieuws 1109 x bekeken

Poolse varkenshouderij neemt 20 procent van Deense biggenexport af

Fredericia - De varkenshouderij in Polen nam vorig jaar 20 procent van de door de Deense zeugenhouderij geëxporteerde biggen af. Ten opzichte van 2011 is dat een plus van 2 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Deense varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter.

Het Poolse aandeel komt neer op 1,85 miljoen dieren. De groei ging ten koste van het Duitse aandeel, dat 2 procent inleverde en zo op 68 procent, 6,3 miljoen biggen, kwam. In totaal exporteerden de Denen ruim 9,2 miljoen biggen: plus 1,2 miljoen biggen ten opzichte van 2011. Afgaande op de cijfers van januari lijkt de groei zich dit jaar in volle vaart door te zetten. Met ruim 830.000 in het buitenland afgezette biggen werden de januari-cijfers van de voorafgaande jaren ruim, dat wil zeggen met 100.000 tot 150.000, overtroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.