Varkenshouderij

Nieuws 2370 x bekeken 12 reacties

'Kleine kans dat retail meer betaalt voor vlees'

Dalfsen - De voorzitter van de Nederlandse Bond van Handel in Vee, Piet Thijsse, acht de kans erg klein dat supermarkten meer gaan betalen voor varkensvlees en zo bijdragen aan een beter verdienmodel voor de primaire sector.

Dat zei hij op de netwerkavond bij varkenshouder Johnny Hogenkamp, dinsdagavond. Thijsse: "Ik betwijfel of dat gaat werken. Supermarkten zijn niet voor niets geworden wat zij nu zijn."

Volgens Thijsse moeten boeren het hebben van een kleiner aanbod om te komen tot hogere opbrengstprijzen voor biggen en varkens. Hij refereert aan de schapenmarkt. Schapenvlees wordt voor een belangrijk deel gegeten door minder koopkrachtige consumenten, heel vaak allochtonen. Toch is schapenprijs erg hoog momenteel, zei Thijsse. De reden is simpelweg dat het aanbod achterblijft bij de vraag.

Laatste reacties

 • a van ginkel

  moslims moeten verplicht worden varkensvlees te eten

 • Bison

  Sticker erop met..schapenvlees...lol

 • agropak

  A van Ginkel. Met een opmerking als dit typeer je weer eens precies de mentaliteit van van bekrompen Nederlanders. Ik verplicht toch ook niemand die geen alcohol mag drinken om iedere dagen een liter snaps te drinken?
  Heb respect voor andere mensen met andere belevenissen dan je zelf hebt

 • Flyinghollander

  Agropak, inderdaad, maar die gaat twee kanten op

 • Bison

  Agropak als die moslims nou ook eens respect toonden voor anderdenkenden dan gaf ik je gelijk. Helaas.....

 • kalkar

  Over 50 jaar is alles hier moslim. wij zijn dan vreemde in ons eigen land. Mijn zoon ging naar een nieuwe school kijken, vervolg op de mavo, kwam thuis en zei, bijna alle kinderen op deze nieuwe school zijn buitenlanders, zwart of bruin dus. triest maar waar. Ik vind het niet prima, want ik heb nog nooit een moslim zien werken. Vraag mij ook af van diegene die nu naar Syrië gaan, of ze wel vrij krijgen van hun baas, of maken ze soms hun overuren op?

 • Bison

  Muamar Gaddafi zei 20 jaar geleden,..wij muslims gaan de westerse wereld veroveren,niet door oorlog voeren maar door immigratie.
  He was not joking,..Kijk maar om je heen, en ze fokken als ratten op de koop toe.
  Geert Wilder ziet het gevaar wel en als een van de weinigen heeft de ballen om er het openbaar tegen in opstand te komen.

 • kalkar

  Zo is het Bison, en niet anders.

 • Bison

  In de states zit er een in the top job in the WH!..hoe is het mogelijk!
  God help us all!

 • vikkens

  a van ginkel, ben jij handelaar?
  johny

 • ragbournv

  Hadden we het niet over de varkensprijs??

 • info104

  Gewoon de varkens 10kg eerder afslachten dan komt er vanzelf een tekort , kijk maar naar de kalversector daar gebeurd het gewoon , je MOET een tekort creeren dat beinvloed de prijs het beste. En als je dat met zijn allen doet lukt het ook , maar iedereen huppelt achter de vion aan en leverd liever zo veel mogelijk vlees af en als we een rotprijs ontvangen heeft de vion het gedaan ,nee je hebt de vion teveel vlees gebracht en hun de opdracht gegeven om het kwijt te raken voor een beste prijs, we doen dit laatste verkeerd.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.