Varkenshouderij

Nieuws 2908 x bekeken 5 reacties

Goede tijden voor Deense varkenshouderij

Aarhus - De Deense varkenshouderij houdt na een sterk verlopen 2012 ook in het lopende jaar en 2014 het vooruitzicht op stijgende bedrijfsresultaten.

Dat blijkt uit de economische analyses van de bedrijfsadviesdienst van landbouwfederatie LF. Gemiddeld draaide een geïntegreerd bedrijf (een bedrijf met zeugen en vleesvarkens) afgelopen jaar een resultaat van 173.000 euro. Dat is 118.000 euro meer dan vorig jaar. Volgens de prognose wordt het de komende twee jaar nog meer.

In het lopende jaar zijn de gespecialiseerde zeugenhouders koplopers met gemiddeld een bedrijfsresultaat van ruim 200.000 euro en volgend jaar tegen de 260.000 euro, dankzij de naar verwachting hoge biggenprijzen op de exportmarkten. In 2012 waren de zeugenhouders de hekkensluiters met gemiddeld 122.000 euro op de onderste lijn. Dat was desondanks wel ruim 100.000 euro meer dan in 2011. De vleesprijzen houden de stijgende tendens ook vast, zo geloven de Deense rekenaars. Een positief effect heeft ook het aanhoudend lage renteniveau.

Laatste reacties

 • Jonas Brabant

  Nederlandse varkensboeren hebben toch ook een gouden jaar achter de rug volgens de LEI-cijfers?? Daarom stopt natuurlijk ook de ene na de andere, of gaat failliet.......

 • John*

  de deense varkenshouderij is grondgebonden en floreert met hoge voerprijzen.

 • willywolfkamp1

  Het gras bij de buren is altijd groener.

 • hendrikxlandbouw

  En de rundvee gaat failliet aan de grondbubbel in denemarken dus hoe zit het nu?

 • drientje

  Kijk, dat hoog bedrijfsresultaat is natuurlijk puur te danken aan de adviesdienst LF. In Nederland kennen we deze dagdroomers ook.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.