Varkenshouderij

Nieuws 1951 x bekeken 1 reactie

Chinese autoriteiten onderzoeken herkomst en dood gedumpte varkens

Shanghai - Het Chinese ministerie van landbouw is een onderzoek gestart naar de herkomst en de dood van de meer dan 3.000 varkens die zijn gedumpt in de rivier Huangpu in de omgeving van Shanghai. Dat meldt China daily.

De viceminister van landbouw van China Chen Xiaohua wil het onderzoek ook betrekken op de varkenshouderij in de provincie Zhejiang, waar de varkens vandaan zouden komen. Volgens geruchten zouden varkensboeren in de provincie Zhejiang hun dode varkens nu in de rivier gooien omdat ze ze niet meer aan de slager kunnen leveren, zoals tot voor kort nog het geval was. De Chinese autoriteiten zijn bezig om die praktijk in te dammen met het oog op de volksgezondheid. De varkensboeren hebben nu echter nauwelijks een alternatief en gooien in arren moede hun dode dieren dan maar in de rivier. De viceminister van landbouw Chen onderkent het probleem en stelt dat het ministerie er alles aan wil doen om de gezondheids- en milieukennis bij de boeren te verbeteren. Hij denkt onder andere aan een systeem van beloningen en subsidies om de dieren veilig te verwerken.

Eén reactie

  • Bison

    In de plomp ermee,..Hebben ze zeker van de indiers afgekeken,die kiepen hun doden ook in de Ganges.

Of registreer je om te kunnen reageren.