Varkenshouderij

Nieuws 2200 x bekeken 3 reactieslaatste update:19 mrt 2013

Biggen dood door brand in stal

Denekamp - In het Twentse Denekamp zijn maandag 35 biggen omgekomen bij een brand op een boerderij. Dat meldde de brandweer. De rest van het vee overleefde de brand wel. Er raakten geen mensen gewond.

In de stal stonden ongeveer 300 biggen, die pas toen de brand grotendeels was geblust uit hun penibele situatie konden worden gehaald. Een paar waren al dood, een dierenarts moest er nog eens zo'n dertig uit hun lijden verlossen. De boer wist zelf al zo'n vijftig schapen, waaronder een aantal lammetjes, in veiligheid te brengen.

Het gebouw staat volgens een woordvoerder van de brandweer nog overeind, al zitten er wat gaten in het dak. Mogelijk is er asbest terechtgekomen op het erf van de boerderij, dat wordt nog onderzocht. Mocht er inderdaad asbest zijn neergedwarreld, dan wordt dat in overleg met de gemeente Dinkelland opgeruimd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Laatste reacties

 • Bison

  Dat gebeurd nog al eens een keer,.zijn varkens brandgevaarlijk of zo?

 • abtje

  Varkens niet, de stroomkabels worden gemaakt met weekmaker om ze soepel en beweegbaar te houden. En toevallig is de goedkoopste weekmaker visolie.
  Dat vreten de ratten en muizen aan, blote koperdraadjes en weer een brand in een stal.
  Iedereen weet het, er gebeurt alleen niets mee. Andere kabels zijn er niet.
  En moderne stallen hebben steeds meer stroom, dus meer kabels en nog eerder brand.

 • Bison

  Ik kom niet uit een ei abtje.
  Waarvoor trekken ze die draden dan niet door een conduit?
  Ratten...die hebben wij hier in Alberta gelukkig niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.