Varkenshouderij

Nieuws 2108 x bekeken

Bens: na de zomer Pig Trading Company

Panningen - Market Advisory Service Nederland, de nieuwe BV waarin deelnemen DLV België, DLV Intensief Adies, FS-Innovators en de LLTB, hoopt na de zomer een zogenoemde Pig Trading Company op te kunnen richten. Dat zei DLV-directeur Paul Bens woensdagavond tijdens de jaarvergadering van de vakgroep varkenshouderij van de LLTB in Panningen.

Doel van de Pig Trading Company is om via handel op de termijnmarkt een deel van de prijsrisico's voor varkenshouders af te dekken. De Pig Trading Company krijgt een coöperatieve structuur met een boerenbestuur. Door te handelen op de termijnmarkten voor voergrondstoffen, biggen en vleesvarkens wordt de te behalen voerwinst vastgezet. De varkenshouder weet op voorhand wat zijn voerwinst wordt.

Market Advisory Service hoopt te bereiken dat de Frankfurter termijnmarkt voor biggen en vleesvarkens aan betekenis wint door zowel varkenshouders als afnemers van varkens over te halen meer te handelen op de termijnmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.