Varkenshouderij

Nieuws 1950 x bekeken

Vion Duitsland verandert structuur

Düsseldorf - Vion Food Duitsland gaat de scheiding tussen Noord en Zuid opheffen. In plaats daarvan komen de divisies varken en rund. Dit deelt de topman van Vion Duitsland, Norbert Barfuss, in het blad Lebensmittelzeitung mee.

Hij verwacht dat de de hoofddirectie in Eindhoven besluiten daartoe in februari bekendmaakt. Barfuss geeft in het artikel aan dat Vion vasthoudt aan regionale productie en niet toe wil naar enkele hele grote productielocaties. Hij ziet in de regionale productie voordelen in de vorm van streekgebonden concepten. Als voorbeeld noemt hij het regionale concept in de deelstaat Beieren. Het succes van het concept had naar zijn mening niet gekund met ‘megaslachterijen’.
Er komen ook regionale inkooporganisaties in plaats van inkoopkantoren per slachtlocatie. Barfuss sluit niet uit dat er productielocaties zullen sluiten, welke weinig lucratief zijn als gevolg van veranderingen in de klantenstructuur of door een veranderde afzetmarkt. Barfuss wil zich niet uitlaten over welke bedrijven moeten sluiten.
Vion heeft in Duitsland 39 operationele productiebedrijven verspreid over het hele land. Dit zijn runder- en varkensslachterijen en locaties voor de productie van gemaksproducten voor de detailhandel. Barfuss geeft ook aan dat 2011 een operationeel moeilijk jaar was, maar dat dit in 2012 beduidend beter was. Voor een hogere omzet zal een verbeterde concentratie op de thuismarkt nodig zijn. De productie blijft verspreid over Duitsland, maar regionaal komt er meer concentratie van de productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.