Varkenshouderij

Nieuws 2122 x bekeken 3 reacties

Stro bron van chlooramfenicol-resten in Zweeds varkensvlees

Stockholm - Stro was de oorzaak dat in vlees van varkens in Zweden resten van de in de veehouderij niet-toegelaten antibiotica chlooramfenicol zijn aangetroffen. Dat is de berichtgeving van de Zweedse rijksveterinaire dienst (SVA).

Volgens de dienst kan de stof opgenomen zijn door grondbacteriën en zo in het stro zijn terechtgekomen. De chlooramfenicol-resten werden kort voor de jaarwisseling aangetroffen en de resultaten van het onderzoek zijn nu bekendgemaakt. De rijkslandbouwdienst begint naar aanleiding van de zaak met een landelijke inventarisatie om te kijken hoe uitgebreid het probleem is.

Laatste reacties

  • joannes

    Wat een vreemd bericht! Stro is de oorzaak van vlees vervuiling met het antibiotica chlooramfenicol. Waar is dit stro dan gegroeid en hoe heeft het in het stro kunnen komen? Dierlijke mest kan het niet geweest zijn omdat het antibiotica niet toegelaten is. Wat zijn ze daar aan het doen in Zweden? In ieder geval het vertrouwen in vlees laten dalen! Zou me niets verbazen dat dit opgezet is om vleesconsumptie onder de negatieve aandacht te zetten door die vegetariërs! Wanneer worden berichten eens gescreend op logica? en waarheids gehalte?

  • W Geverink

    Testen zijn tegenwoordig zo gevoelig dat wat je maar wil op parts per billion nauwkeurig getest kan worden.

  • joannes

    @W Geverink, ik heb het eens opgezocht en wat blijkt: het wordt alleen nog voor oogdruppels gebruikt. Het kan ook een natuurlijk product zijn: als sporen in de grond http://nl.wikipedia.org/wiki/Chlooramfenicol http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC315171/

Of registreer je om te kunnen reageren.