Varkenshouderij

Nieuws 4998 x bekeken 193 reacties

PvdD wil opheldering over MPA-onderzoeken

Den Haag – De Partij voor de Dieren wil opheldering over testuitslagen van een onderzoek bij varkens tijdens de MPA-affaire in 2002. Marianne Thieme heeft hierover Kamervragen gesteld.

De varkens van de ondernemer kregen ten tijde van de MPA-affaire vervuild veevoer. De dieren werden meermaals getest. De veehouder kreeg echter, ondanks herhaalde verzoeken, de testuitslagen niet. "En dat terwijl de rekening van de testen wel bij de veehouder lag", aldus Thieme. Ze wil weten wat staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw ervan vindt dat de NVWA de testresultaten achterhoudt voor de veehouder.

De veehouder heeft zelf het idee dat de resultaten bewust vernietigd zijn. Hij vindt dat de NVWA ten tijde van de MPA-crisis verkeerd heeft gehandeld door testresultaten achter te houden en wellicht niet de hele waarheid te spreken over de oorzaak daarvan. Thieme wil van Dijksma weten wat ze hiervan vindt en of er maatregelen zijn getroffen om dit in de toekomst te voorkomen.

Laatste reacties

 • alco1

  Nou politiek, we zullen zien wat er uit komt.

 • politiek

  Een opkooppregeling voor met hormonen besmet vlees of melk was er niet , aldus de ZLTO en NVV. Wel zijn er in overleg met de ZLTO afspraken gemaakt voor contra-onderzoeken. Overheid had namelijk eerdere verdachte monsters en karkassen laten vernietigen. Overheid wilde echter ook onder geen enkel beding contra-onderzoeken. !! Alle sporen van een veel grotere hormoonbesmetting behoorde uitgewist te worden . !!

 • willywolfkamp1

  @ Politiek en jij vind het terecht om je gelijk te halen, ons als varkenshouders via MT zo maximaal mogelijk in een negatief daglicht te moeten zetten?

 • politiek

  WAT IS TERECHT. ? Denken vanuit voedselveiligheid/volksgezondheid of denken vanuit geldelijk gewin. Als volksgezondheid in geding is behoor je uw grenzen te kennen. Zwijgplichten horen daar niet bij.

 • varkensboerk

  @politiek. Misschien kun je je tijd hier beter aan besteden?! Ik zou zeggen pak met MT en consorten het vliegtuig en ga de wereld verbeteren waar het het echt nodig is. Tot ziens en succes.
  http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10820805/China-verbruikt-96-miljoen-kilo-antibiotica

 • joannes

  Allemaal oude koeien uit de sloot halen, omdat ze de Lasagna gemist heeft, en niet óók op de voorpagina komt. Het is een PR stunt die weer gretig of in concert wordt opgepakt in de media! Die zaak is afgedaan tot en met de lessen die geleerd zijn. En @Politiek,..... nu dit is zijn laatste shot! Want nu kan hij niet meer drammen dat er geen publiciteit aan is besteed. Het is jammer dat die man zo slecht zijn eigen foute beslissingen, op deze manier, ten koste van het beeld van zijn eigen beroepsgroep, moet verwerken. Die Psycholoog had efficiënter geweest!

 • politiek

  China is al wel zo fair om open en transparant te zijn inzake het antibioticagebruik en hormonengebruik in de veehouderij. Nederland is helaas nog niet zo ver en zo fair. Betreffend onderwerp is te gevoelig. De gevolgen zijn ook immens. Denk aan MRSA en ESBL inzake gevolgen antibioticagebruik. Zowel illigaal als legaal. Nederland stond immers ook aan de leiding in Europa in hoeveelheid antibiotica bij de veehouderij. Een positie waar je ook niet trots op behoefd te zijn. Nog erger ging het met de illegale en legale hormonen gebruiken in de veehouderij. De gevolgen naar de humane sector zijn ook ernstiger. Het betreft vooral directe gevolgen zoals kanker , hart en vaatziekten , diabetes en misvormde kinderen enz. . Monsters voor onderzoek verdwenen . Karkassen voor onderzoek vedwenen. Uitslagen raakten spoorloos.
  Geldelijk gewin betreft dus echt niet alleen verstoorde marktwerking met deze praktijken. Denk ook aan uw humane slachtoffers.

 • varkensboerk

  We moeten ons allemaal aan de wet houden. In deze wet staat ook het een en ander over LASTER!!

 • John*

  politiekt, zo geheim zijn de rapporten niet als je ze via google kan vinden. de rest zijn allemaal je eigen intrepetaties..

 • politiek

  John, als het veilig , open , transparant en duidelijk is . Dit met ondersteuning van de uw bekende rapporten enz.
  Wat zou dan de reden kunnen zijn dat er monsters vernietigd worden die klaar staan voor hormoononderzoeken , dat er karkassen vernietigd worden voor hormoononderzoek en dat er uitslagen hormoononderzoeken niet worden vrijgegeven. ? ( ook vernietigd misschien ? )
  Handelsbelang misschien. ?? Maar is dat correct ten opzichte van de consumenten vraag ik me af. ? Gezondheidsgevaren dus.

 • w v gemert

  Oplitiek,absoluut verkeerde voorstelling van zaken.Ik weet nu wie u bent. Er waren twee opkoop regelingen en u kwam in aanmerking voor opkoop regeling 1, waarvan 13 van 14 varkenshouders gebruik van gemaakt hebben. en u ondanks herhaalde aansporingen niet. Het gevolg was u vooraf bekend ,u werd onder toezicht geplaatst van de AID en zou gedurende langere tijd geen zeugen mogen laten slachten. Uw bewuste keus toendertijd is achteraf ( natuurlijk wel makkelijk ) de verkeerde geweest. U bent meerdere malen hiervoor gewaarschuwd.

 • w v gemert

  Sorry.moet natuurlijk politiek i.p.v. Oplitiek.

 • Hogman1

  Definitief verbannen van dit forum die mafkees !!!!!!!!!!!!!!!

 • alco1

  Politiek, het werd je in het rechtstreekse gesprek nogmaals vertelt. Dat het te ver gaat om uit je slechte eigen ervaringen de conclusie te trekken dat de hele sector slecht bezig is. Ik hoop dat je die woorden begrijpt.
  Ruben, heb je mijn tel. nr. nog. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar je eigen woorden, gezien mijn lange gesprek met hem en of je ook geheim bewijs materiaal mocht inzien.

 • politiek

  Nogmaals, tijdens gesprek bij de boerderij.nl in Doetinchem is er GEEN ENKELE conclusie weerlegd die ik eerder heb aangegeven. Zeer duidelijk heb ik direct de vraag gesteld daar , als er iets was wat men graag gestaafd wide zien ik daar voor zou zorgen. Er zijn ook formulieren uitgewisseld en ingezien. Ook niet weerlegd dus door Wageningen of Boerderij.nl. Alco1 , je bent misschien teleurgesteld dat je gepasseerd bent voor bijeenkomst. We wilden echter een structureel zinvol overleg en dat is gelukt. Ik wenste geen personen erbij die plezier maken om slachtoffers. Een open en transparant overleg was het . Direct en duidelijk. Antibiotica en hormoongebruiken in de veehouderij waren onderwerp van gesprek met de humane gevaren erbij. Illegale en legale gebruiken . Cijfers kun je alleen geven over de legale praktijken met antibiotica en hormonen. Dat is simpel. Daar was ieder het wel over eens. Meer als 80 % van de tijd hebben we gesproken over de illegale praktijken/handel met antibiotica en hormonen in de veehouderij en waarom er eigenlijk nooit voeronderzoeken zijn , gegeven door veehouder. Nog steeds. !! Aangeboden heb ik aan Wageningen als er vragen en/of onduidelijkheden zijn naar aanleiding gesprek of onderwerp ik bereid ben voor vervolgoverleg en informatie.
  Ook is er gesproken over de verplichte zwijgpicht.

 • politiek

  Zielig zoals de NVV schrijft. Nogmaals een opkoopregeling was/is er niet bij hormoongebruiken in de Veehouderij.
  .. Opvallend dat een NVV niet weet hoe de regels zijn als er hormonen gebruikt worden en in vlees zitten.
  Gewoon alles de doofpot in , jarenlange hormoongebruiken in de Nederlandse veehouderij.
  Het zou bijzonder zijn als er daar opkoopregelingen voor zijn. Dat dan misschien ook nog laten betalen met belastinggeld zeker. ? ( van de burger ? )
  Enkel bij veewetziektes zoals b.v. een varkenspest of een MKZ , dan zijn er opkoopregelingen en NIET bij hormoongebruiken in de veehouderij.

 • jordi 1455

  politiek je komt constant met hetzelfde verhaal en zonder bewijzen, dus de meerwaarde van je reacties is 0,0 dus hou gewoon je kop!!

 • w v gemert

  Politiek, de opkoopregeling1 is gedaan door de PVV uit solidariteit met de buiten hun schuld getroffen varkenshouders en met overtuiging gesteund door o.a. NVV en LTO. Het proces loopt nog.

 • politiek

  Beste jordi1455
  Zorg nu maar dat het voedsel veilig is en geen gevaar voor de volksgezondheid. Geen illegaal gedoe en handeltjes onder de tavel inzake antibiotica,s.
  Ik begrijp dat u daar moeite mee heeft maar daarom niet minder belangrijk.

 • politiek

  W.v gemert, nogmaals er was GEEN opkoopregeling inzake hormoonvarkens.
  De hormoonkanalen , besmettigen ,beliepen meerdere jaren naar duizenden (rund)veehouderijbedrijven

 • Janssen4

  Van sommige mensen wordt je echt heel moe

 • joannes

  @Politiek, hou toch eens een keer op, iedereen begrijpt wat er aan de hand is geweest, en hoe het afgelopen is, tot en met publieke verslagen en kamervragen 10 jaar geleden. Wordt het niet een keer tijd dat jij óók begrijpt dat je de lessen moet nemen en door moet. Dit destructieve door blijven drammen op iets wat al lang behandeld en bijgestuurd is heeft geen enkele zin. Behalve wanneer je een soort wraak voelt die je niet kan verteren of je verteerd. Maar als dat het geval is moet je naar de huisarts, wat ik je al diverse malen heb aangeraden.

 • politiek

  Ik heb geen zwijgplicht. Ik heb een praatplicht aldus zeer velen (burgers), en ook vanuit de veehouderij. ! Hormonen in vlees en melk, jarenlang, is een moeilijk en gevoelig onderwerp.
  Universiteit Harvard wist een verband te leggen tussen hormonen in melk/vlees naar de hormoongevoelige kankersoorten zoals borstkanker en prostaaatkanker.

 • info258

  Wat @politiek het liefste heeft is dat we op zijn commentaar reageren. Wat is er voor die man moeier dan boze reacties? Zodra hij iets schrijft, negeer hem gewoon. Dit zal hem eerder doen zwijgen.
  Als wij op elkaars berichten reageren hebben we een leukere discussie.

 • jordi 1455

  aandacht gebrek die politiek hij is letterlijk en figuurlijk ziek van het onzin hormoon.

 • politiek

  Beste reageerders,
  Het gaat echt niet om mij,
  Het gaat om veilig voedsel. ( zonder antibiotica en hormonen )
  Het gaat om volksgezondheid ( zonder kanker, diabete,s, hart en vaatziekten, en misvormde kinderen, enz. )

 • jordi 1455

  je hebt minstens 50 keer hetzelfde gezegd als iemand je flink afbekt geef ik hem groot gelijk, want je vraagt er nu gewoon om.

 • jordi 1455

  Misvormde kinderen komt door inteelt of overbestraling, niet door hormonen. ik heb nog nooit een baby gezien met trekjes van een koe, varken of een kip.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • politiek

  Beste jordi 1455
  Ik wil het beschaafd houden naar elkaar. De termen afbekken naar elkaar . ?? Hopenlijk maak ik me daar niet schuldig aan.
  Maar nu inhoudelijk. Als u denkt dat u mijn stellingen kan weerleggen . ?? Uiteraard dan ben ik bereid een bakske koffie te drinken met je. Dat mag gebeuren in Wageningen, in den Haag , of in Doetinchem. ( boerderij.nl )
  Hopenlijk kan je mijn stellingen weerleggen. !

 • Bison

  Nou jordi #28 als je goed om je heen kijkt zijn er zat mensen die een varkens pens en/of nek en/of varkens oogjes hebben en er zijn er ook die de een hoofd en/of tanden hebben waar een paard trots op zou zijn.
  Dan zijn er nog die dom zijn als een koe is en anderen die altijd kakelen als een kip zoals de persoon in #30.
  Of that door hormonen komt of door inteelt weet ik niet.LOl

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • politiek

  Beste W Geverink.
  Vergis je niet dat het over duizenden bedrijven gaat die jarenlang met hormonen besmet vlees en melk geleverd hebben. Ik begrijp wel dat zoiets pijnlijk is om te lezen maar daarom niet minder belangrijk. Zeker gezien naar de consumenten toe en de gevaren indeze.
  Uiteraard mag u ook mijn stelling weerleggen.
  Ik daag u uit. ! Hopenlijk kunt u het weerleggen.

 • Mozes

  Politiek, er is hier op het forum al keihard aangetoond dat het niet om hormoongebruik ging maar om hormoonvervuiling. En dat het niet om groeihormonen ging maar om MPA. Verder is ook aangetoond dat dit is voorgekomen zonder dat de betrokken veehouders er van wisten. Toen het ontdekt werd is het direct beëindigt.

 • politiek

  Natuurlijk ze wisten er niets van af. ?? En die begeleiders, adviseurs van de veehouders natuurlijk ook niet. ??
  Dat zeggen die wielrenners ook altijd als er weer dopingsdiscussie is.
  Hat zal wel aan een biefstukje liggen waar hormonen in zaten dat de wielrenner positief getest is. ??

 • joannes

  En, weet je waarom Boerderij.nl @Politiek tolereert met zijn frustrerende gedram over afgedane zaken? Het zorgt voor verkeer op de site wat voor hen weer advertentie voordelen opleverd! Dus van Boerderij behoef je geen aktie te verwachten. Je beperken in; het reageren op, lijkt de enigste remedi! En natuurlijk niet serieus nemen. Laat je niet provoceren tot reageren is mijn doel in ieder geval vanaf nu.

 • politiek

  Beste joannes
  Bedoelt u GELDELIJK GEWIN. !!
  Dat woord staat ook letterlijk in de vertrouwelijke rapporten inzake die jarenlange hormoongebruiken rundveehouderij.
  Overigens afgedane zaken. ?? Dat is nieuws voor mij. Uiteraard zullen dat die spelers in die vaste hormoonstructuren veehouderij wel willen.

 • alco1

  Politiek,ik zal het eens heel simpel opschrijven waar wij over vallen.
  Stel, wij beweren dat jij een kinderlokker bent. Je zult terecht hevig verontwaardigd zijn en tot in het hoogste doorgaan om je onschuld te bewijzen.Zo is het ook met de aantijgingen die jij doet aan ons. Heel veel van ons zijn daardoor in onze eer aangetast. Als er illegaal gebruik is zullen we dat samen met jouw willen uitbannen, maar zolang wij niets in handen krijgen, waar we dergelijke praktijken mee kunnen aanpakken, is het zinloos om er energie in te steken.

 • politiek

  Ga eens voor de spiegel staan. Dan zie je iemand die plezier maakt om hormoonslachtoffers. ( o.a. misvormde kinderen )
  Daar ga ik NIET mee in overleg.
  Wel heb ik aangeboden dat ik bereid ben andere patijen inzage te geven in dossier. Dat is ook al aan en met meerdere partijen gebeurd.
  Overigens krijg ik ook steeds meer steun om te zorgen voor eerlijk en veilig voedsel. Tevens ook een eerlijke veehouderij zonder al die illegale praktijken.

 • alco1

  Ik heb tweemaal telefonisch contact gehad met die politiek. Na ongeveer een half uur zijn riedel aangehoord te hebben, kon ik eindelijk mijn zegje doen. Zo vertelde ik hem dat ik zelf ook een gehandicapt kind heb en probeer heel veel plezier met hem te maken. Hoe hij dat in bovenstaande reactie omschrijft, doet me heel veel pijn en is het maar goed dat hij nu niet voor mij staat.

 • joannes

  @alco1, zoals ik al zei, contra intuïtief, niet reageren op zo´n reactie met het idee en argument dat deze man een Psycholoog nodig heeft om zijn frustraties te verwerken. Dat betekent dat hij een vertekend beeld van de werkelijkheid heeft en hulp nodig heeft om weer actueel en aangepast te reageren. In een vrije wereld waarin we leven hebben de extremen en uitzonderingen blijkbaar meer recht op aandacht dan de normale burgers. Vroeger had elk dorp zijn eigen ¨zotten¨, en dat kon je vaak ook zien aan hun gedrag. Nu op een website in commentaren moeten we ze nog leren te indentificeren en negeren.

 • politiek

  Zoals eerder aangegeven zijn het moeilijke en gevoelige onderwerpen. Maar daarom niet minder ernstig en belangrijk. Humane gevolgen, gevaren bij die structurele jarenlange praktijken in de veehouderij. ??
  Zeer beslist rechtvaardigd het ook niet om monsters te laten verdwijnen voor hormoononderzoeken.
  Zeer beslist rechtvaardigd het ook niet om karkassen te laten verdwijnen voor hormoononderzoeken.
  Zeer beslist rechtvaardigd het ook niet om uitslagen hormoononderzoek te laten verdwijnen/niet geven.
  De gevolgen zijn te ernstig.

 • jordi 1455

  de gevolgen zijn ernstig dat mensen naar klaplopers als politiek luisteren.
  beheer schors politiek want hij overtreed massaal de regels, als jullie zijn gedrag goedkeuren dan heeft de boerderij zo een abonnee minder.

 • politiek

  Belangenorganisaties zoals een NVV en een (Z)LTO zijn volledig op de hoogte betreffende de illegale hormoonpraktijken veehouderij, vernietigen van monsters, karkassen voor hormoononderzoeken en formulieren.
  Ook uitslagen hormoononderzoeken, ?? , vernietigd of nog steeds niet willen verstrekken. ( Staatsbelang , zwijgplicht ? )
  Belangenorganisaties zijn er volledig van op de hoogte.
  Voedselveiligheid en volksgezondheid is een verantwoording van de Overheid aldus NVV en (Z)LTO.

 • info258

  Na een dag niet op de site te zijn geweest zie ik toch nog vele reacties op politiek. Negeer hem is mijn mening en advies.

 • jordi 1455

  ik vindt dat we het beheer moeten aanspreken politiek's gedrag en actie eisen om dat gedrag in de toekomst te voorkomen. Iedereen moet zich aan de regels houden dus ook politiek. Het is voor ieders bestwil want ik bespeur al een hoop geïrriteerde boeren hier en de bron van die irritatie is niemand minder dan politiek die ons beschuldigd van iets waar helemaal geen bewijs voor is en dat wel 100 keer achter elkaar.

  1 ding naar politiek gericht.
  Wij veehouders zijn allemaal onschuldig totdat het tegendeel is bewezen en dat is nog steeds niet bewezen want niet alle partijen zijn ingelicht en jou bewijs kan vals zijn want we weten wel dat met onderzoeken vaak geknoeid wordt in voordeel van de overheid.

 • leo,s vriend

  Dit gezever is nu precies waarom ik mijn abonnement op Boerderij heb opgezegd,Boerderij is net zo als de meeste pers alleen uit op sensatie.

 • politiek

  Ik lees al , # 46 , dat er vaak geknoeit wordt met onderzoeken in het voordeel van de Overheid. ?? !!
  Onduidelijk is of hier bedoelt wordt knoeien ten gunste van financieel gewin , zoals vermeld in rapporten, en ten nadele van voedselveiligheid en volksgezondheid.
  In de rapporten wordt eerder verwezen naar geldelijk gewin van enkele grote spelers. Ik heb niet de indruk dat daar de Overheid zelf mee bedoelt wordt.

 • jordi 1455

  ten financieel gewin voor de overheid bedoel je.
  kunnen ze weer lekker boetes uitstrooien en de boer lekker benadelen, we hebben dat zooitje ambtenaren wel door. Minasblunders1 kent iemand die een onderzoekje deed voor de overheid en daar kwam niet het gewenste resultaat uit en werd er gedreigd om studiepunten in te houden. Wie betaalt, die bepaalt is met die onderzoeken. ik denk dat je de eerste bewijzen retour hebt gezonden met een brief waar in staat als je er niet voor zorgt dat wat ik schrijf er uit komt betaal ik je niet. zo is het gegaan.

 • politiek

  Beste mts.menkhorst1
  GELDELIJK GEWIN. Daar gaat het om. !!
  Voedselveiligheid en volksgezondheid is maar gezever. ??

 • politiek

  jordi 1455, #49,
  Je bedoelt dus te zeggen dat degene die betaald voor de onderzoeken in Nederland ,b.v. ook hormoononderzoeken vlees /melk dus , kan bepalen wat er op uitslagformulier komt te staan.!!
  Interessant die uitspraken van je.
  Welke laboratoria zijn dat. ?? Neutrale ? , erkende, ? Overheidslaboratoria of gewoon ergens eens prive laboratorium. ?
  Als ik je reactie goed begrijp kan ook zelfs de Overheid zelf bepalen hoe de uitslag moet worden als de Overheid zelf de opdrachtgever onderzoek is. !!

 • jordi 1455

  wij verdienen door die hormonen geen cent meer dus wat jij lult is klinkklare onzin. vragen we om bewijzen en dan kom je met die zwijgplicht en zegt niks ik zou er schijt aan hebben maar schijnbaar is jouw baan belangrijker dan volksgezondheid. als we niks weten kunnen we geen actie ondernemen.

 • politiek

  Nogmaals.
  De euro,s van het geldelijk gewin van die illegale praktijken worden in de bovenwereld geinvesteerd en vormen zo een bedreiging voor een correcte commerciele wereld. Dit naast de onverantwoorde humane gevaren.
  Jordi 1455, al meerdere keren heb ik dossier , inclusief die vertrouwelijke rapporten , ook met meerdere veehouders doorgenomen. Ook vandaag nog.
  Nog niemand kan het weerleggen en ieder is van mening dat ik deze praktijken veel breder kenbaar moet gaan maken.

 • alco1

  Jordi. Je hebt groot gelijk over dat vragen naar bewijzen.
  Zoals je weet is er een gesprek geweest tussen Politiek en Ruben onder leiding van het Agra. Dagblad. Daarbij zou ik ook aanwezig zijn, maar toen ik vertelde dat ik echt niet ging ontkennen dat er nog gebruik zou zijn, want dat kan ik natuurlijk niet weten, maar alleen wilde komen als er bewijs stukken getoond zouden worden, om zo net als jij zegt, actie te kunnen ondernemen, werd ik ongewenst en dat met een ziekelijk argument.

 • jordi 1455

  Dus in het Nederlands het bewijs heeft nooit bestaan en die onderzoeken zijn niet geweest.

 • Dhr Loonen

  Marianne Thieme begint hierover naar aanleiding van een stukje in Stal en Akker.
  Hierin geeft een varkenshouder aan te moeten stoppen met zijn bedrijf naar aanleiding van de MPA afaire.
  Als iemand zijnde die deze boer al 50 jaar kend zeg, ik het zijn enkel lomperds die hier op ingaan.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • politiek

  Vreemd en zeer geheimzinnig. Dit terwijl voedselveiligheid duidelijk open en transparant moet zijn. Er komen steeds meer vraagtekens welke belangen er allemaal meer gespeeld moeten hebben om het nodige te vernietigen inzake monsters, karkassen, formulieren die bestemd waren voor hormoononderzoek. Onderzoeken die wel gedaan zijn worden uitslagen niet van gegeven of ook vernietigd. Als het bedoeld was om die duizenden (rund)veebedrijven met jarenlange hormoonbesmettingen te verheimelijken. ? Is dat eerlijk naar de consumenten dan vraag ik me af. ?
  Uiteraard zal hier wel duidelijkheid in gaan komen. Vooral geldelijk gewin was de grote motivatie aldus rapport en in onderzoeken is wel degelijk beschreven die jarenlange structurele hormoonbesmettingen.

 • alco1

  Politiek. In # 53 schrijf je dat verschillende veehouders en ook vandaag nog, de vertrouwelijke rapporten mochten inzien. Niemand kon de beschuldigingen weerleggen. Dat is logisch, mensen kunnen alleen instaan voor hun eigen. Maar waar het om gaat. Hebben jouw bezoekers ook die geheime rapporten gezien? Laat ze met naam hier verslag van doen. In het gesprek met het Agra, Dagblad werd hier ook niets over gemeld. Als we niets horen kan het A.G. jouw beter schrappen als forum schrijver.

 • minasblunders1

  Alco, vergeet niet dat de journalisten van het AD loopjongens van de LTO en het ministerie zijn. We zullen hier dus echt niets over gaan horen.

 • jordi 1455

  politiek nog steeds rapporten gezien dus wat je zegt is GROTE ONZIN.

 • alco1

  Jordi. Politiek zoekt de veehouders die op 23 feb.bij hem zijn geweest om die onder eed te laten verklaren, dat zij inzage hebben gehad in de geheime stukken, waaruit blijkt dat er heden ten dage nog steeds volop illegaal hormonen e.d. wordt gebruikt.

 • politiek

  Nog een grote onzekerheid over voedselveiligheid lees ik. Dat hoort niet.
  Volgende week is er een beurs in Venray. De LIV. Ik heb GEEN behoefte om in overleg te gaan met personen die menen telkenmale andere taalgebruiken te moeten gebruiken . Wel mag er gerust scherp en direct overleg zijn. Onlangs in Doetinchem was dat ook. Correct, duidelijk en transparant.
  Tijdens de LIV ben ik bereid om me te melden op een stand van als kan de Overheid (of Productschap, NVWA) over dit onderwerp. Openheid en transparantie over volksgezondheid voorop. Of organiseer maar iets met de NVWA daar. !
  Staan die er niet of wil men niet meewerken dan b.v. op een stand van het Rikilt of RIVM (laboratoria ). Die behoren verantwoording hormoononderzoeken voedselveiligheid ook te kennen.
  Gerust mag daar iemand bij zijn van belangenorganisaties zoals de NVV of de (Z)LTO als men meent als helder, duidelijk, eerlijk en veilig te kunnen krijgen voor de consument. Daar heeft de consument recht op, daar heeft de producent recht op.
  Ik zal meenemen de bewijzen inzake verdwijnen monsters, karkassen, formulieren hormoononderzoeken en dat je uitslagen niet mag ontvangen van hormoononderzoeken in vlees.
  Ik zal meenemen de vertrouwelijke rapporten inzake jarenlange structurele hormoonbesmettingen op duizenden rundveebedrijven.
  Mag ik het horen op dit lijntje wat er georganiseerd wordt. ??

 • Mozes

  Politiek, je spreekt al niet meer over hormoongebruiken maar over hormoonbesmetting. Dat klinkt al een heel anders.
  Die mogelijke jarenlange hormoonbesmetting is niets nieuws. Toen de besmetting met MPA werd ontdekt bestond meteen al het vermoeden dat de illegale invoer van niet gecertificeerd voer alle enkele jaren heeft bestaan. Hoeveel van deze invoer nu werkelijk besmet is geweest met MPA zullen we nooit weten. De veehouders die dit mogelijk besmette voer geleverd kregen wisten niet dat het bijgeleverde GMP formulier vervalst was. Deze veehouders kan dus niets verweten worden. Duizenden hebben zeer ligt besmet voer op hun bedrijf gekregen niet doordat ze zelf besmet voer hebben aangekocht maar omdat de leverancier van krachtvoer besmette glucosestroop heeft ingekocht. Uit het rapport van de PVV blijkt dat in veel gevallen de besmetting zo laag was dat het beneden de detectie-grens lag. Oftewel: de besmetting was zo laag dat geen enkel laboratorium het nog kon aantonen.
  Ze vormden geen enkel gevaar voor de volksgezondheid waardoor het niet nodig was tegen deze bedrijven maatregelen te nemen.

 • Mozes

  Alco1 en Jordi 1455, jullie zijn nog steeds met @politiek aan het discuseren over het bewijs voor zijn beschuldigingen. Beter is het om te begrijpen waar het hem om te doen is. Dit is eenvoudig uit te leggen aan de hand van een gedrag dat iedereen wel kent van kinderen.
  Een aantal kinderen heeft wat uitgevreten wat niet door de beugel kan en krijgen daarvoor straf. Eén kind vindt dat hij te zwaar wordt gestraft tov de anderen. Om dit te onderbouwen gaat hij vervolgens het aandeel van de andere kinderen zo groot en zwart mogelijk maken.
  Dit is nu precies wat @politiek doet met de MPA-affaire. Zijn bedrijf was één van de 26 bedrijven met hoge-concentratie besmetting die geruimd moesten worden. Hij wilde als enigste hier niet aan meewerken waarna zijn bedrijf werd geblokkerd en lange tijd onder toezicht van de AID werd geplaatst. Hij vindt dat hij te zwaar is aangepakt tov andere (laag-concentratie) bedrijven en probeert dit te onderbouwen door andere veehouders zo zwart mogelijk te maken.

 • politiek

  Mozes , wat is het verschil tussen hormoongebruiken en hormoonbesmettingen. ? Jarenlang , structureel.
  Overigens , ik weet niet of u het lef heeft om iets te organiseren waar de NVWA , Rikilt , RIVM, bij is. ? Die zullen dan ongetwijfeld uw verhaal ondersteunen met monsters, karkassen,formulieren inzake hormoononderzoeken laten verdwijnen en uitslagen niet geven of toch ook maar vernietigen dat die zienswijze u ondersteund.
  Dat moet u toch aandurven , of toch niet ??
  Overigens , er was geen opkoopregeling zoals u aangeeft en de besmetting betrof duizenden (rund)veebedrijven.

 • politiek

  Mozes , de uitslagen die weldegelijk hormoonbesmettingen aangaven . ?
  Is dat mogelijk een reden om die maar te vernietigen of niet te geven. ?
  Overigens het PVV heeft GEEN hormoon uitslagen zoals ze mij bericht gedaan hebben. U geeft aan in # 64 dat die uitslagen zouden hebben.
  Mag ik van u horen waarop u dat basseerd. ?

 • politiek

  Mozes , u doet alsof u kennis heeft van de onderzoekingen op mijn bedrijf. ?? Van wie heeft u die kennis mogen ontvangen. ?
  Ik mag zelf namelijk NIETS ontvangen inzake de nog lopende Wob procedures.
  Staatsbelang noemt men dat. Grenzen open houden door maar een aantal hormoonuitslagen, monsters, karkassen,formulieren te vernietigen. ? Mijn inziens is echter volksgezondheid ook een Staatsbelang.
  Denk aan kankersoorten zoals borstkanker en prostaatkanker , hart en vaatziekten , diabete,s , misvormde kinderen , enz.

 • jordi 1455

  politiek wij zijn clean want ik heb navraag gedaan bij de leverancier van voer en die zei dat er geen hormonen in het voer zit of besmet is, indien wel dan is de leverancier verantwoordelijk en niet de boeren aangezien wij zijn besodemieterd.

 • Ishtar

  @Jordi, de leverancier had blauwe ogen?
  Idd, dan had ie zeker gelijk.
  Lijkt bij beter om met een aantal NGO's stiekem steekproeven te gaan nemen, van al het voer wat geleverd wordt.
  Kunnen we zien of het blauwe contact lenzen waren......
  In de wielersport werd ook 20 jaar, dag in en dag uit doping en hormonen gebruikt, en iedereen zei 20 jaar lang, niets aan de hand, clean zijn wij met hun blauwe ogen.
  Gelukkig draait de veeindustrie niet om geld.......
  Gelukkig gaat het om zorgvuldig en barmharig dieren klaarstomen voor voedsel voor de mens......

 • alco1

  Politiek. Ik vroeg om de namen van de veehouders die 23 feb. bij u zijn geweest, als u deze niet kunt geven wijst er op dat u een fantast bent.

 • politiek

  LETTERLIJK staat in de vertrouwelijke rapporten. Jarenlange structuren , gedomineerd door enkele grote spelers. Geldelijk gewin in deze praktijken gaf bovendien ook een verstoorde marktwerking.

 • jordi 1455

  @ishtar hij is familie van mij dus ga ik van uit dat hij de waarheid spreekt. En het vlees wordt toch gekeurd en nog nooit boetes gehad wat betreft hormonen.

 • alco1

  Ishtar, jij snapt er ook al geen bal van. Wij kunnen alleen instaan voor wat wij zelf doen. Wij ontkennen ook niet dat er nog wel gebruik kan zijn, maar als er mensen zijn die beweren dat er gebruik is, wat illegaal is, dan moet er ook bewijs geleverd worden, anders valt het onder smaad.

 • jordi 1455

  o ja hij vertegenwoordigd varkens voer en wij hebben een melkveehouderij.

 • jordi 1455

  en smaad is wettelijk strafbaar.

 • alco1

  Politiek, je draait er alweer omheen wat je in # 53 beweert.
  @Beheerder. Ik hoop dat er zo langzamerhand iets duidelijk moet worden.

 • politiek

  Inderdaad heb ik 22 en 23 februari met veehouders dit onderwerp besproken. En ook al vele malen eerder met andere (rund)veehouders. Die namen ga ik NIET bekendmaken. Ik ken wel iemand die dit zou doen. !

 • Ishtar

  @Alco,
  Je bent grondstofffen leverancier voor de industrie.
  Jij denkt dat je cooperaties hebt, en wacht netjes elke vrijdag met spanning af wat de marktprijs is?
  Tsss, en maar denken dat je produceerd in een vraag en aanbod vrije markt?
  Je bent een speelbal van ander partijen die jouw grondstof, vlees of melk in heel veel verschillende waarden vermarkt.
  De voerleveranciers zijn voor jouw je vrienden, terwijl zij overal ter wereld makkelijk en goedkoo0p inkopen, met
  minimale controles en goeduitziende papieren een heel eind komen.
  Dat zijn de verhodingen en belangen posities.
  Als er probelem in welk controle laag ook geconstateerd wordt, dan komt er een mechanisme in werking,
  dat ten alle tijde de export zal beschermen.
  Dat is gewoon het beschermen van economische belangen.
  Ten koste van wat, is de vraag nooit geweest.
  Maw minimaal toegeven of afdekken van problemen is het beleid.
  Je zou politiek moeten steunen in zijn werk, ook al heb je alle info nog niet.
  We zullen in tijd wel zien wat er uit komt rollen toch?

 • politiek

  Zie # 63 ,
  Wordt er iets georganiseerd op de LIV in Venray , of toch maar niet. Dinsdag of woensdag 26 of 27 februari kan ik aanwezig zijn.

 • alco1

  Politiek, weer het bewijs dat je een fantast bent. Zelfs iets heel simpels, wat iedereen kan begrijpen, kun je nog niet weerleggen.

 • alco1

  Ishtar, alleen de laatste zin heeft nog enige waarde. We zullen wel zien wat er uit rolt. Al vanaf december roept die politiek al dat er in de derde week van januari openheid zou komen in de geheime rapporten. Niets niets niets hebben we nog kunnen zien. Ishtar, je begrijpt dan toch ook wel dat dan het vertrouwen in hem er niet meer is. Ook als er geen veehouders zijn die kunnen bevestigen dat zij inzage hebben gehad in de geheime rapporten is er al weer een bewijs dat hij niet serieus genomen moet worden.

 • Ishtar

  @politiek, gewoon netjes doorgaan zou ik zeggen.
  Ik zou typische toekomstige potentiële korte termijn sector bestuurders als Alco1 en Jordi1455 gewoon netjes blijven beantwoorden.
  En anders gewoon net doen als ze transparant zijn.

 • jordi 1455

  Politiek jij zij dat er openheid zou komen maar er is nog steeds niks van gekomen, wij zouden het al in derde week van januari weten hoe kan het dat we nog steeds niks weten.

 • Mozes

  Ishtar, nergens in de wereld waar de voedselveiligheid zo hoog staat als in Nederland. Vrijwel alle farmaceutische bedrijven in de wereld halen bijvoorbeeld de lactose voor hun producten uit Nederland omdat nergens de veiligheid zo geborgd en gecontroleerd is als in Nederland.
  De voorstelling van #politiek dat de voedselveiligheid in Nederland een augiasstal is mist dan ook ieder contact met de werkelijkheid.
  De reden die @politiek heeft voor deze voorstelling heb ik al uitlegt in reactie #65.
  Als @politiek zo bezorgt is om voedselveiligheid en volksgezondheid waarom heeft hij dan glucosestroop aangekocht van een malafide leverancier? Dat heeft hij toch alleen gedaan om geldelijk gewin.
  @Politiek maakt zich druk om het niet uit de markt halen van duizenden bedrijven met laag-concentratie besmetting. Dat zou een gevaar zijn voor de volksgezondheid. Als hij zich zo druk maakt over volksgezondheid waarom wilde hij dan niet meewerken aan de ruiming van zijn eigen bedrijf met hoog-concentratie besmetting?

 • alco1

  Ishstar. Je fantasie laat je niet meer toe een normaal antwoordt te geven.

 • politiek

  Zie # 80
  Maak maar melding op dit lijntje hoe laat en waar ik me moet melden op de LIV Beurs in Venray. Dinsdag of woensdag 26 of 27 februari. Graag de NVWA erbij.
  We hebben het het toch over voedselveiligheid en volksgezondheid. ??

 • jordi 1455

  politiek ik denk dat je moet vrezen voor je leven want jij bent niet populair en als je leugens zegt in het gezicht van de boeren zouden ze het niet pikken. Iedereen weet hier dat jouw onderzoeken doorgestoken kaart zijn.

 • Ishtar


  @Mozes,
  Je argumenten slaan echt nergens op, typisch...
  1 nergens anders dan in NL zijn de economische belangen zo groot bij eventueel een 'incident'.
  2 ongeacht hoeveel, of hoe goed de controles volgens jou ook zijn, je kunt niet met zekerheid vaststellen dat het waterdicht is, of bewust alleen
  op papier 'waterdicht' is gemaakt, immers niets is minder waar bij zulke grote economische belangen.
  3 kijk bij Q-koorts, buitenlandse toeristen werden gewaarschuwd, maar hier in NL met de 'beste' controles werd bewust
  niets gezegd tegen consumenten en eigen burgers, met gevolg tientallen doden op het conto van jouw industrie en jouw 'goede' controles.
  4 En alles wordt er aan gedaan om door de regering en jou sector geen verantwoordelijkheid te nemen, volgens LTO was het het lot van de doden zelf
  5 hoezo de beste controles, met zo'n gewetensloze mentaliteit?
  6 als politiek in het verleden iets aangekocht heeft wat niet mocht, dan kan hij toch later het idee hebben, van nee dit eens en nooit weer,
  hier wil ik niet meer aan meewerken?
  7 misschien iets met voortschrijnend inzicht te maken of bewustwording?
  6 typisch dat jij, Alco en Jordi dat aandragen als tegenargument als het gaat om zijn huidige motieven...
  7 maw jij zo tot in de lengte van dagen dingen blijven verzwijgen.....

 • Ishtar

  @88 Jordi, lees ik nu dat jij denkt dat boeren moordenaars zullen zijn?

 • jordi 1455

  dat zijn ze niet ik waarschuw hem alleen omdat zulke mensen als politiek vaker in de problemen komen doordat hij zomaar mensen aanvalt zonder een goede reden. Het zet een hoop kwaad bloed bij mensen en je weet nooit hoe iemand zou reageren. neem als voorbeeld Wilders. zonder beveiliging was hij hoog waarschijnlijk al vermoord.

 • jordi 1455

  ishtar 89 wat je zegt is onzin, er zijn degelijk wel controles. Dat de Q-koorts uit de hand liep kwam door foutief handelen vanuit de overheid. Ze laten het eerst uit de hand lopen en dan keihard zonder geweten en medeleven het vee ruimen van een boer die keihard werkt voor zijn centen. Wij boeren krijgen overal de schuld van, terwijl de echte schuldigen vaak vrijuit gaan.

 • Ishtar

  @Jordi 92 waar denk je dat de economische belangen liggen als het gaat om eventueel mogelijk hormoon gebruik?
  Toch ook bij de overheid qua beslissingen en de agri industriele bedrijven, en toch ook niet bij de boeren alleen?
  De diergeneesmiddelen branche Fidin is tegen een verbod op hoogwaardige antibiotica.
  http://www.boerderij.nl/Home/Blogs/2011/4/Fidin-tegen-verbod-op-antibiotica-AGD565056W/

  Het zegt toch alles dat de Fidin dit zo naar buiten bracht en dacht een punt te hebben?
  Maw, het geeft toch duidlijk aan waar de machtbelangen zitten en economische belangen liggen, en waar de beslissingen gemaakt werden?
  Nee natuurlijk liggen niet altijd alle ecoconomisch belangen bij en boer, nee natuurlij niet, dat is nu net het punt.

 • jordi 1455

  Ishtar dat jij die onzin van politiek gelooft. Hormonen kosten ons alleen geld als we vlees met hormonen leveren dan krijgen we boetes boven de 10.000 euro. Conclussie met het gebruik van hormonen wordt je alleen economisch slechter op.

  overigens volgens mij ben jij iemand die in de stad woont.

 • Ishtar

  Jordi, nee ik ben geen boer nee.
  Maar als ik boer was, had is jouw om #88 eens bij mij op het matje geroepen.
  En had ik je een fictieve draai om je oren gegeven en even een preek gehouden die je niet snel zou vergeten zijn.

 • alco1

  Jordi, die Ishtar zal Dirk Hart uit Nijmegen wel zijn, Want Jack heeft maar één vriendje. Die ziet ook achter elke boom een vijand. Het gaat zelfs zo ver door, dat hij er vanuit gaat, dat als er belangen zijn. Er fraude is. Laat ik eens vertellen hoe dat komt Ishtar. Zo als de waard is vertrouwd hij zijn gasten. En weet je waarom wij bewijs willen zien omdat we het anders niet kunnen geloven. Precies ja. Ook alweer: Zoals de waard is........

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • politiek

  Zie # 87.
  Excuseer me dat ik op enkele reageerders inhoudelijk niet meer reageer.
  Zeg maar hoe laat ik waar op de LIV beurs in Venray moet zijn.

 • alco1

  Politiek, voor een rechtbank zou je al geen kans meer hebben als je zelfs niet aan kunt tonen dat je als zoals je zegt. Veehouders op bezoek gehad hebt. De rechtbank vindt het dan aantoonbaar: 'Niet te vertrouwen'

 • Mozes

  Ishtar #89 , als nergens anders dan in Nederland de economische belangen zo groot zijn bij een incident zal toch ook nergens anders dan in Nederland de controle en risicobeheersing zo goed zijn als in Nederland.

 • alco1

  #98 Politiek gaat niet meer 'inhoudelijk' reageren. Dan veranderd er niet veel, want dat heeft hij nog nooit gedaan.

 • politiek

  #98
  Vreemd, ik heb nog geen uitnodiging mogen ontvangen om dossier voedselveiligheid ( vooal illegale hormoogebruiken ) toe te lichten. Morgen ,disdag of overmorgen , woensdag heb ik tijd.

 • alco1

  Dacht je nou echt dat we daar onze stemming ook nog door jouw zullen bederven. Je bent onbetrouwbaar gebleken, want er hebben zich ook geen veehouders gemeld die bij jouw thuis inzage hebben gekregen in z.g.n. geheime dossiers en persoonlijk weet ik dat je plezier met gehandicapte kinderen zomaar omdraait in plezier om gehandicapte kinderen.

 • mazzel1

  We weten nu wie je bent politiek. Dat jij door verkeerde keuzes (ook je stal op afstand) het helaas niet hebt kunnen redden met je bedrijf is heel erg voor jou en je gezin. Maar dan moet je niet de gehele intensieve veehouderij door het slijk gaan halen zonder bewijzen. Nestvervuiling heet zoiets.

 • politiek


  Ik vervuil helemaal niets.
  Hormonen in de varkens . OOK VIA DE DROGE VOERLIJNEN. Dus niet alleen via de natte voerstroom . EEN OPKOOPREGELING WAS ER NIET.
  Per direct heb ik een second-opinium aangevraagd omdat ik het niet vertrouwde vanwege die vreemde uitslagen.Echter de monsters bleken al vernietigd, tegen wetgevig in.Karkassen voor de hormoononderzoeken behoren 28 dagen bewaard te bijven. Omdat second-opiniummonsters al vernietigd waren werd afspraak gemaakt om van de karkassen nieuwe monsters ( niervet ) te pakken voor hormoononderzoek. Afspraak met RVV en AID bij slachterij om gezamelijk te doen ter controle. Karkassen bleker ook al vernietigd 20 dagen binnen de wettelijke bewaartermijn. !
  In overleg met de ZLTO afspraak gemaakt en AID om opnieuw 20 varkens voor hormoononderzoek te nemen uit de stal. Contra-onderzoek noemt men dat. Ook dat mocht om nog steeds duistere reden ineens niet doorgaan. Toen heb ik de beslissing genomen om de hormoononderzoeken voor eigen rekening te doen op eigen varkens. !.Daarvan heb ik nog steeds geen uitslagen mogen ontvangen. Wel de factuur van hormoononderzoek 4 maal een aantal eigen varkens.Veel energie zit erin om die uitslagen te verkrijgen van die hormoononderzoeken op eigen dieren. Alles behoorde de doofpot in te gaan en te blijven. Een paar jaar later gaf onderzoek Nationale Recherche aan hormoonbesmettingen jarenlang structureel op duizenden (rund)veebedrijven , gedomineerd door enkele grote spelers. !


 • Mels

  T zal allemaal wel maar wat kunnen wij er hier aan doen?oelewapper, Je beschuldigd hier maar mensen die te goeder trouw handelen en het goede voor hebben met dierenwelzijn en voedselveiligheid,iets wat jij continu in twijfel trekt.Vindt je het gek dat je als malloot bestempeld wordt.Je hebt het idee dat je platgewalsd bent door een olifant en wordt wakker met een muggebult op je neus.Stop met ons hier lastig vallen met je gewauwel.

 • politiek

  DE MRSA ISOLEERCEL.
  Als varkenshouder behoor je bij opname in ziekenhuis of bezoek te melden dat je varkens hebt i.v.m. MRSA gevaren. Niet voor jezelf maar voor bescherming van de andere zwakkere patienten. Zo ook bij ons. In verband met operatie opname in isoleercel. Operatie gebeurd dan als laatste patient die dag. Keurige uitleg door de verpleging. Je behoorde wel in de isoleerkamer te blijven met eigen portaaltje, wc, douche, koffie, doorgeefluikje enz.
  Echter ik werd gebeld door medewerker dat voer niet gebracht was. Ik nam contact met voerfabriek i.v.m. levering voer voor de dieren.
  Per direct behoorde ik bezwaren i.v.m. hormonen in te trekken anders zou er ook geen voer komen voor de dieren.
  Ik wenste me NIET op een dergelijke manier te laten chanteren en onder druk te zetten. Ik heb per direct voer besteld van een ander voerfabriek. s,avonds laat hadden de dieren weer voer. ( standaardvoer)
  Als voerfabrieken ( grote spelers ) die locaties ( isoleercel ziekenhuis) en posities uitkiest om bezwaren die in het veld zijn te laten verdwijnen. ??
  Geldelijk gewin is maatgevend aldus rapport van Nationale Recherche.
  Dat verstoord een eerlijke bedrijfsvoering en geeft verstoorde marktwerking.
  Bovendien jammer voor de humane slachtoffers.

 • politiek

  Beste Mels
  Uiteraard zal ik echt niet stoppen. Mijn mening is dat een sector veehouderij VERPLICHT is eerlijk en veilig voedsel af te leveren. Gewoon uit gemakzucht zeggen ach een incidentje hier en een incidentje daar. Wij doen alles ter goede trouw zoals je aangeeft. De rapporten denken daar toch echt anders over en als ik kijk wat er allemaal de doofpot in moet. ??
  Vergeet niet dat het voer wat ik ontvangen heb ook terecht gekomen is op duizenden andere bedrijven , jarenlang. Vooral eerder en meer jarenlang op rundveebedrijven. Denk ook aan melk. Gewoon vaste jarenlange structuren met die hormonen. Bewuste hormonen waren groeibevorderend voor dieren aldus rapport met de nodige nadelen voor de humane sector.

 • alco1

  Kijk, dat bedoel ik nou. Je antwoord nooit inhoudelijk. Mazzel1 zegt dat je aan nest vervuiling doet. m.a.w. Je maakt de sector slecht zonder bewijs en meteen begin je weer met je eigen hersenspinsel dat jezelf niets vervuild hebt. Dat bedoelde mazzel helemaal niet.
  Ik heb ook destijds wel een uur met jouw aan de telefoon gezeten, maar ik weet bijna zeker dat je geen profiel schets van mij kunt maken. Ik had de indruk dat je helemaal niet luisterde, maar totaal vastzat in je eigen.

 • jordi 1455

  Als jij naar ziekenhuis moet politiek dan moet er vermeld worden dat je niet tot toerekeningsvatbaar bent. Politiek zolang we geen documenten hebben gezien kunnen we geen actie ondernemen. Zolang je je verschuilt achter je zwijgplicht kunnen we niks doen. Overigens hebben de boeren het RECHT om die zogenaamde papieren van jou in te zien aangezien het over hun gaat, anders kunnen we jou aanklagen jegens smaad en laster.

 • politiek

  # 98
  Zoals ik eerder heb aangegeven zal ik op enkele reageerders NIET meer reageren.

 • alco1

  Mensen die jouw in het nauw drijven ontwijk je hiermee. Slap hoor.
  Misschien dat Ruben ter Braak je nog wel een keer wil aanhoren, want als ik dat verslag lees wordt er met geen woord gerept over de openbaring van de geheime documenten, waaruit zou blijken dat wij met allen de volksgezondheid in gevaar brengen.
  Voor de profielschets van mij nog de volgende hint. Dat ik mij tot taak gesteld heb de voedselveiligheid t.a.v. de volksgezondheid aan de kaak te stellen.
  Daarin leek het dat jij een pion kon zijn. Maar in het contact bleek dat je handelt uit rancune en angst inbeelding. Een ongeschikte kandidaat dus.

 • Mozes

  Voor die duizenden bedrijven was er geen opkoopregeling maar voor jou, @politiek was er wél een opkoopregeling. Samen met nog 26 bedrijven met hoog-concentratie besmetting.

 • politiek

  Beste Mels
  Sorry dat ik het niet vermeld heb in mijn reactie zojuist ,
  Zoals aangegeven mag je gerust iets organiseren om mij te vragen of ik kan staven. Dat mag gebeuren bij de NVWA ( AID ) of de Nationale Recherche , waar ik de voorkeur aan geef omdat zij juiste controle inzake voedselveiligheid behoren te controleren en te bewaken. Ook mag je gerust iets plannen bij de NVV of de (Z)LTO. Mijn inziens hebben die ook een verantwoording. Natuurlijk , ik zal je als persoon echt niet gaan vermelden in verdere informatiewisseling. Dat is niet mijn stijl om namen te vermelden. Het gaat immers over het onderwerp , veilig voedsel en volksgezondheid. In overleg zal ik ook nimmer verwijzen naar personen enz. Nogmaals het gaat over het onderwerp en niet over de persoon.

 • politiek

  Beste Mozes.
  U , zal ik nog netjes te woord staan .
  Nogmaals er was GEEN opkoopregeling , ook niet voor de bedrijven zoals u telkenmale naar verwijst met hoog - concentratie besmetting.
  Onduidelijk is voor mij waar u gegevens vandaal haalt wie hoog-concentratie is en wie niet. Veel informatie/monsters/karkassen/formulieren/uitslagen werd er immers vernietigd. Ik mag namelijk zelf de gegevens van eigen bedrijf, van voerstromingen ( nat en droog) niet weten !! Ook niet van de privaatrechtelijke opdrachten hormoononderzoek op eigen dieren . !
  Inzake die OPKOOPREGELING ,,hormoonvarkens ,, waar u telkenmale naar verwijst.
  Het lijkt mij vrij simpel om te staven of die er nu wel of niet was.
  Ik ben bereid te staven met u.
  Het zou mij verbazen als er belastinggelden/overheidsgelden voor uitgegeven mogen en kunnen worden inzake hormonen in voeders en vlees.
  Het is immers GEEN veewetziekte.
  Mag ik van u horen . ?

 • Mozes

  Er was een opkoopregeling van Vion.

 • politiek

  Zeer beslist was er GEEN opkooregeling van VION. Overigens er was dagelijks overleg en contact met de ZLTO. Brieven enz. werden gezamelijk met de ZLTO opgesteld. Ook de verzoeken second-opinium , de pogingen om bij de karkassen nog niervetmonsters te pakken en een contra-onderzoek werden allemaal in overleg en gezamelijk met de ZLTO besproken. Eenals overleg en contacten met de AID en de RVV ging gezamelijk met de ZLTO. Als er dus een opkoopregeling was van VION zal men dat wel geweten hebben neem ik aan !

 • alco1

  Mozes, wat geweest is doet er eigenlijk niet meer toe. Het gaat erom of er heden ten dage nog dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen en daarmee zou die politiek in de derde week van januari mee op de tafel komen, maar nu wimpelt hij dat steeds af door over zijn eigen van toen te beginnen.
  Hij heeft het er nu ook al over dat hij geen namen vernoemt. Heeft hij dan zelf niet het Agra. Dagblad gezien waar alles in geuren en kleuren met naam en toenaam vermeldt wordt.

 • jordi 1455

  Politiek die opkoopregeling is er wel geweest google maar even er zijn zat resultaten.
  politiek is een leugenaar dat kan ik op de volgende punten merken.
  - Terugkrabbelen als mensen op zijn voorstel ingaat.
  - Uitstellen van publiceren eerst zou het halverwege januari zijn, dan werd het halverwege februari en nu pas in maart.
  - constant in de herhaling vallen en overdrijven.
  - Dingen ontkennen die wel zijn geweest zoals de opkoopregeling.

 • jehanvankroaks

  Het eerste principe van politiek is:
  Alles wat jij doet is verkeerd, en zal verkeerd blijven totdat ik het doe.

  www.wijshedenenspreuken.nl/spreuken/politiek

 • mazzel1

  Politiek,
  Ben eens een echte vent en pak je verlies. Door verkeerde beslissingen in je bedrijfsvoering ben je helaas failliet gegaan; heel erg voor jou en je gezin maar hou eens op met de gehele varkens en rundveesector vals te beschuldigen van hormoon gebruik. Als je een echte vent bent kom je gewoon met je geheime rapporten naar buiten. Je schemert al maanden lang dat je zult publiceren.

 • politiek

  # 98
  Omdat er blijkbaar niemand aandurfde om dossier in te zien van de illegale hormoonpraktijken in de veehouderij ( nog steeds ) ben ik 26 februari maar naar de LIV landbouwbeurs in Venray gegaan. Niemand durfde aan iets te organiseren.
  Ook in verband met de levensbedrijging die eerder geuit is naar mij , leek het mij verstandig , als men NIET het lef heeft iets te organiseren gewoon te gaan zodat niemand er weet van had.
  Meerdere personen heb ik toch inzage gegeven in stukken uit dossier . Algemeen advies was. ZONDER MEER DOORGAAAN OM DIE ILLEGALE PRAKTIJKEN BREDER KENBAAR TE MAKEN.

 • Mels

  Ja best. Maar niet meer hier koekwaus.

 • politiek

  Beste Mels
  De info inzake illegale hormonen gebruiken in de veehouderij zal zeer beslist ruimer gaan worden. Naar aanleiding enkele gesprekken gisteren op de beurs komt er zeer beslist meer info omdat de veehouderij alles het liefst in de doofpot houdt en zich NOG STEEDS schuldig maakt aan de illegale hormoon praktijken.
  Ieder die ik gesproken heb , vind het een goede zaak als die illegale praktijken beteugeld gaan worden , er moet dus een einde aan komen en mogelijk ook bestraft gaan worden.

 • Mels

  Je kunt echt niet lezen he koekwaus? Alleen maar onzin typen. Ga jij je lekker focussen op jou ding ga ik me focussen op mijn ding maar val een ander er niet mee lastig. Je lijkt wel een jehova getuige. Die blijft ook maar door zeuren ook al zit zn voet meer dan klem tussen de deur

 • jordi 1455

  wie zijn dan de leveranciers van die hormonen?
  als we weten wie het levert dan kunnen we ze er op aanspreken.

 • leo,s vriend

  Volledig mee eens, illegale hormoonpraktijken keihard aanpakken en bestraffen.
  Een ieder zal het daar mee eens zijn,Maaaaaar: als er nou geen illegale praktijken zijn?
  Dit soort suggestieve stellingen slaan nergens op.

 • speurneus

  Ik heb de geheime rapporten gezien op www.sdnl.nl/rapport-milieucriminaliteit.htm kunt u zelf zo'n geheim rapport inzien en oordelen.
  een rapport van 10 jaar oud waarin wordt aangeven dat er vervolgonderzoek nodig is, 10 jaar later is er nog steeds niets gevonden.
  Als je daarnaast met wat plak en knip werk van internet zelf wat rapporten samenstelt, en die aan niemand laat zien heb je ook een heleboel geheime rapporten.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Beheerder
  Redactie

  Er zijn reacties in deze discussie verwijderd omdat het niet is toegestaan privé-gegevens van uzelf of van anderen te plaatsen.

 • politiek

  Gisteravond 28 februari tijdens een publiekelijk debat in Amsterdam. Aanwezig waren lijsttrekker PvdD , voorzitter van de LTO en directeur Bionext.
  Onderwerp van debat/discussie/overleg was.
  Mijn idee voor Nederland.
  Dit vooral ook ook in relatie met de veehouderij Nederland. De laatste spannigen zoals ,milieu ,voedselveiligheid en welzijn dieren waren onderwerp/aandachtpunt. Dit ook vooral in relatie met economie/bestaansrecht veehouderij.
  Enkele vragen die publiekelijk ter discussie kwamen.
  Vind u ook dat de gehele veehouderij Nederland momenteel failliet is. ?
  Men is te afhankelik van subsidies en ondersteunende maatregelen. Eerlijke marktwerking is er niet meer.
  Vindt u dat er geldige redenen zijn te bedenken om kamerleden zwijgplicht op te leggen als er zaken van voedselveilgheid te bespreken zijn. ? Heeft de consument/burger niet het recht om alles te weten wat er gebeurd in de veehouderij.
  Het was een bijzonder interessante debat. Ook na het debat nog , want daar , aan de bar , weet men de oplossing . En gelukkig vele oplossingen. !


 • Ishtar

  @ aha Politiek
  Ik zag dat die discussie online te zien is, visie is idd belangrijk, voedselveiligheid is essentieel.
  Ik zal de video eens even rustige bekijken, video is bijna 2 uur, dus zal er veel nuttige informatie en discussies inzitten.
  #DeBalie: Mijn Idee voor Nederland: Marianne Thieme (PvdD)
  http://vimeo.com/60797596

 • Ishtar

  @ aha Politiek
  Ik zag dat die discussie online te zien is, visie is idd belangrijk, voedselveiligheid is essentieel.
  Ik zal de video eens even rustige bekijken, video is bijna 2 uur, dus zal er veel nuttige informatie en discussies inzitten.
  #DeBalie: Mijn Idee voor Nederland: Marianne Thieme (PvdD)
  http://vimeo.com/60797596

 • Ishtar

  Eigenlijk zou Boerderij redactie een artikel maken over de Balie discussie.
  Dit omdat LTO aanwezig was Albert Jan Maat (voorzitter LTO) en ook Bavo van den Idsert (Directeur Bionext) en ook iemand van de NMV (Nederlandse Melkveehouders Vakbond).
  Of vergaderboer kan wel even een blog starten, immers zijn blogs kunnen altijd ietsjes inspirerende.

 • drikhend

  Ten overvloede te vermelden dat iemand bedreigen een teken van zwakte is # 88 . Verder heeft heer Politiek zelf dus ook hormonen op zijn bedrijf gebruikt . En daar kunnen wij hem dus ook van beschuldigen . In zijn kruistocht tegen hormonen gebruik gaat politiek vind ik te ver met zijn beschuldigingen richting de vee en varkensboeren . En daarmee beschuldigd hij zich zelf ook . En Politiek en niemand kan mij wijsmaken dat bij zulk zwaar onderwerp alle kamerleden zich aan zwijgplicht zouden houden . Ze eten en drinken zelf ook producten uit de veehouderij en naar ik aanneem zullen ze ook graag gezond door het leven gaan .Er zullen links en rechts best eens dingen gedaan worden die niet door de beugel kunnen . maar in de industrie en handel kent men elkaar wel . En weet men met wie wel en niet zaken te doen . En neemt men risico en pakt verkeerd uit dan kan men zijn tent sluiten zoals enkele bedrijven bij de dioxine besmetting .

 • drikhend

  Politiek zijn hormoon gebruik is waarschijnlijk te wijten aan ter goedertrouw gekochte bijproducten die besmet waren met afval van de productie van de pil . De MPA besmetting zoals ik mij herinner . Deze heeft hij gekocht van een andere grote varkenshouder cq handelaar in bijproducten . Of dat hij altijd zaken met deze partij deed of dat het een goedkope aanbieding was weet ik niet . En valt dus moeilijk in te schatten of dat politiek weet kon hebben dat er iets niet klopten . En daarom snap ik niet dat Politiek hier durft te stellen dat er veel boeren zijn die bewust hormonen gebruiken doordat zij weet zouden hebben van deze zaken . Hiermee zal hij nooit medestanders vinden . Mijn vermoeden begint steeds meer te denken in een prive gevecht Politiek met leverancier besmet voer, NVWA, laboratorium enz. . Dus om geld en niet uit medeleven met zieke mensen want dan telt geen geheim of zwijgplicht maar openheid van zaken .Elke dag meer zieke en doden zou ik niet op mijn geweten willen hebben als ik zulke informatie zou hebben . Maar openlijk publiceren zodat elke Nederlander hier weet van heeft en dus mede schuldig is als hij de politiek niet ter verantwoording roept . Hij of zijn bedrijf is failliet en er is dus daar niets meer te vrezen . Dan veronderstel ik dat hij probeert zijn gelijk te halen en nog eens flink te beuren . Want waarom zou hij anders de zaak niet publiekelijk maken ?.

 • jordi 1455

  dirkhend ik wou hem alleen duidelijk maken dat politiek met zijn gedrag en gedram geen vrienden maakt.

 • drikhend

  Beste Jordi de best Politiek heeft niets aan bewijs . Of is bezig met een strijd om zijn gelijk te halen . En kan daarom niets laten zien omdat hij nog eens flink wil beuren . Alleen maar op zoek naar medestanders om zo zijn gelijk proberen te halen bij publieke opinie . En heb twijfel aan zijn mensen liefde zowel voor zieke als gezonde . Het gaat uiteindelijk allemaal om geld . Bedreigingen uiten in deze vorm is op het randje zou hiermee maar oppassen .

 • jordi 1455

  ik overdreef een beetje.
  ik snap niet dat politiek nog steeds hetzelfde verhaal afdraait terwijl iedereen hem al door heeft en hem niet meer serieus neemt.

 • drikhend

  Beste Jordi . Deze meneer is volgens mij een strijd aan het leveren met zijn leveranciers , afnemers , bank , NVWA , en laboratorium . Deze blijk hij nu te verliezen . En zoekt hij medestanders in zijn strijd tegen deze partijen . Je hoort hem niet veel over geld praten en dat geeft volgens mij aan dat het daarom gaat . Zou hij over geld praten dan verraad hij zijn eigen . Het is makkelijker om wat zondebokken te zoeken en deze onder mom van zieke en mismaakte kinderen en mensen aan te klagen .Dat hij zo dom is om boeren te beschuldigen van opzettelijk gebruik van hormonen Of pro hormonen zo als hij deze noemt . Geeft al aan dat hij verkeerd bezig is . Want zelf heeft hij deze ook gevoerd , En dus zou men dan kunnen veronderstellen dat hij het dan ook heeft kunnen weten als hij het wel stellig beweerd van andere boeren .Dit is een zeer domme zet van hem en daarom neemt niemand hem meer serieus . En dat NVV EN LTO weet hebben van het gebruik van deze stoffen op grote schaal in de veevoer industrie en bij boeren . Zou ik hem vandaag de dag nog waar laten maken of hem voor de rechter dagen voor smaad . Het zal bij voer incidenten volgens mij bij de meeste zo gelopen zijn zoals in #137 . Ter goedertrouw . En hier gaat het volgens mijn vermoeden puur over geld .

 • politiek

  KANKERVERWEKKEND. ? Ik meen dat er ergens tot de 30 verschillende groeihormonen gebruikt worden in de veehouderij. Er werd langs het jarenlange structurele gebruik ( door voerfabieken) van het groeihorhoom progesteron op duizenden (rund)veebedrijven ook gebruik gemaakt van het hormoon 17-bèta-oestradiol (gebruikelijk). De kamer nam het verantwoordelijk Minister kwalijk waarom ze niet geinformeerd werden over die werkwijzen van de veehouderij.
  Overigens weigerde Minister tijdens debat alle informatie te geven aan kamerleden. !
  Als je het niet vertrouwd laat je je dieren onderzoeken. Het zal best wel een reden hebben waarom veehouder en kamerleden de uitslagen niet mogen weten van de onderzoeken.
  Uiteraard is het mogelijk dat de gestelde vragen aan de PvdD ook nu weer in vertrouwen beantwoord worden. Niet publiekelijk dus met een zwijgplicht voor de kamerleden. Ook de veehouder mag dan de uitslagen hormoononderzoeken NIET weten van zijn dieren. De doofpotmodule dus.
  Alleen jammer van de humane slachtoffers.

 • Janssen4

  Van dat gezever krijg je nog een keer humane slachtoffers

 • politiek

  Beste Janssen4
  Inderdaad. De veehouderij , veevoederindustrie die maar blijft ontkennen. ?
  Economisch gewin zal men wel belangrijker vinden als voedselveiligheid en volksgezondheid. Doofpotmodules waar je aan mee behoort te werken. ?
  Zwijgplichten worden er echt niet opgelgd als het een paar enkele bedrijven betreft.

 • drikhend

  Beste meneer Politiek u bent goed op de hoogte en bent erg begaan met slachtoffers van deze in uw ogen crimineel bezig zijnde boeren en veevoeder industrie . Maar u bent niet zo begaan dat u met harde bewijzen openbaar voor de Nederlandse burger naar buiten treed . Zodat deze de verantwoordelijke mensen en bedrijven ter verantwoording kunnen roepen . En dus de volksgezondheid weer stuk minder gevaar loopt . Maar aangezien u dit niet doet of niet durft . Kan twee oorzaken hebben u heeft geen bewijzen en rapporten die bewijs aantonen en bent op wraak actie toer . Of u heeft iets maar kunt en durft dit niet te tonen omdat u nog in fase zit dat u denkt geld te beuren van door u gelede schade . Of beide zijn aan de orde . Volgens mij speelt in uw actie geld een grote rol . Maar u merkt dat de kans dat u wat krijgt klein is en zoekt medestanders en probeert de zaak flink op te blazen , Want de strijd die voert en de manier waarop is er een van een verliezer die zijn gelijk als nog wil halen . En dan wil beuren . Want in Den Haag zijn er velen die liefst alle boeren het land uit zouden jagen of dwingen te stoppen . En met deze wetenschap zouden zij allang hun zwijgplicht doorbroken hebben om zo hun wensen snel door te drukken . Want welke burger zou massaal hormoon gebruik goedkeuren . En een kamerlid dat dit met bewijzen naar buiten zou uit laten lekken is er altijd wel aanwezig al is het maar in de oppositie om de zaak te laten ploffen .

 • speurneus

  Beste mensen ik heb het even uitgezocht zodra politiek de facturen van de onderzoeken die in zijn opdracht zijn uitgevoerd betaald krijgt hij gewoon de uitslag toegezonden niemand anders heeft recht op de uitslagen dus niemand anders krijgt ze ook, dit heet zwijgplicht lijkt mij heel normaal.
  dit laboratorium kende zijn pappenheimers.

 • Mozes

  Speurneus, @politiek heeft de uitslagen niet gekregen omdat hij weigert de rekening te betalen? Hoe ben jij hier achter gekomen? Hoe meer wij de achtergronden van @politiek ontdekken hoe gekker het wordt.

  Een paar dagen geleden stond hier op het forum een reactie die door de beheerder verwijdert is omdat personen met naam genoemd werden.
  In deze reactie werd vertelt dat @politiek zich een aantal jaren voor de MPA-affaire schuldig heeft gemaakt aan laster. Hij had een conflict met de leverancier van een brijvoerinstallatie waarop hij contact heeft gezocht met het grootste dagblad van Nederland om via laster de leverancier te beschadigen.

 • politiek

  Hopenlijk is bekend dat er in plaats van die enkele vrachten van met hormoon besmet voer zoals de veehouderij/veevoederindustrie met productschap doet vermoeden er door die jarenlange hormoonvoederingen liefst meer als 2500 transportbewegingen waren met voeder met hormonen. Dit naar duizenden (rund)bedrijven jarenlang. Ongeveer 4 jaren. Alle behoorde niet voor niets vernietigd te worden. Doofpotmodules.
  Naar de tweede kamer werd er gemeld dat Nederland geen laboratoria had met erkenning voor MPA onderzoek. Die was er wel , echter men maakte er geen gebruik van. Dat zal zijn reden ook wel hebben.
  Naar de tweede kamer werd er gemeld dat er geen besmettingen waren van de droge voerstroom. Die waren er wel echter de kamerleden mochten dat niet weten.
  Ik heb overigens meer te doen met de humane slachtoffers van die hormoonpraktijken als met belangenbehartigers , veevoederindustrie die al die hormoonpraktijken maar verborgen willen houden voor consument/burger en de tweede kamer. Meer als 10 % van de veevoederbedrijen voldeet niet aan de wettelijke eisen. Meerder strafzaken lopen er en ook enkele waar bestuurlijke integriteit bij betrokken is

 • politiek

  De LETTERLIJKE woorden van Minister Brinkhorst.
  Het is voor mij inmiddels wel duidelijk dat er geen sprake is van een toevallige verontreiniging met MPA.
  Tevens speelde er toen ook de besmettingen van groeihormoon 17-beta-oestradiol een rol in de veehouderij.
  Daarnaast nog de affaire met de grasbrokkenaffaire.
  Hele discussie,s worden er gevoerd over geheime brieven. ! En alles moet nog gewoon geheim blijven wat er allemaal gebeurd is , jarenlang, met hormonen.
  Zeer kwalijk wordt het verantwoordelijk minister Veerman genomen dat de tweede kamer de afweging niet mag of moet maken Economisch belang boven andere belangen. Kamerleden mochten NIET discussieren uit vertrouwelijke brieven. ! Dit ook omdat de situaties bewust werden gedogen.

 • jordi 1455

  overigens als politiek echt een beetje mans is dan speelt hij open kaart en niet zo geheimzinnig je kan aan zijn reacties merken dat er veel stront aan de knikker zit.

  @mozes, onderzoeken die door D. Stapel zijn uitgevoerd zeker.

 • drikhend

  Als hij zo rechtlijnig met zijn leveranciers , banken enz . een discussie gevoerd heeft als hier .Als #146 en #147 Waar zijn dan zit ik er met mijn vermoeden niet ver langs , Het is een wraak actie of meneer wil nog berg geld beuren . Maar aan deze manier van strijden kun je al merken dat het een verloren zaak is .Hij weet meer dan een kamerlid , hij kent alle rapporten , kent of weet wat er in geheime rapporten staat en heeft ze zelf thuis of in zijn bezit . Te mooi om waar te zijn . De pijn zit in de niet gebeurde schade vergoeding . Die om bepaalde redenen niet is uitbetaald . En niet bij die arme zieke mensen waar hij zo over schrijft .

 • politiek

  Beste drikhend
  Durf je het aan om het dossier in te zien. ??
  Bekend maken via de site zal ik inderdaad NIET doen. Wel heb ik het dossier al aan meerdere personen laten inzien en nog niemand kon het weerleggen wat ik vertel. ( helaas !)
  Sommige informatie is zo gevoelig en geheim dat zelfs kamerleden er inderdaad niet over mogen praten en uit mogen citeren. !!
  Overigens hebben meerdere personen de uitdaging met mij opgepakt de veehouderij/veevoederindustrie betrouwbaar en veilig te krijgen.
  DAT IS NIET ONZE TAAK ZEGGEN DE NVV EN DE (Z)LTO. !!
  Die zijn beiden op de hoogte van die illegale, criminele praktijken in de veehouderij en de veevoederindustrie.
  Als RIKILT en RIVM niet de veiligheid van onze kleuters en peuters kan garanderen dan is er echt wel iets aan de hand. !
  Zwijgplichten op kamerniveau worden er echt niet opgelegd als het een paar enkele veehouderij bedrijven betreft.
  Zwijgplichten worden er opgelegd als het de gehele veehouderij betreft of onverantwoorde volksgezondheidsrisico,s.

 • speurneus

  @drikhend, kijk even op www.vimeo.com/60797596 vanaf 1 uur 24 min tot 1 uur 27 min en je ziet dat niet alle kamer leden zich aan de zwijgplicht hebben ge houden en dit waarschijnlijk ook in de toekomst niet zullen doen als de voedselveiligheid in het gedrang komt of de'bioindustrie' de nek om kunnen draaien.

 • politiek

  Beste speurneus
  Je mag gerust met drikhend meekomen hoor als je wilt stijden voor veilig voedsel en volksgezondheid. Je mag gerust dossier inzien.
  Ik ben tegen illegale hormonen praktijken en die onverantwoorde gifhandel ( aflatoxine) als men in staat is om uitslagen te laten verdwijnen , niet registreren of niet rapporteren.. Het is zo ongeveer het ergst kankerverwekkende stof die er is.
  Als je voor die illegale praktijken bent enz. , ?
  Je wilt geldelijk gewin laten preveren boven voedselveiligheid en volksgezondheid. ?
  Dan bijf je maar gewoon weg.

 • jordi 1455

  politiek je zit ons de schuld te geven van iets daar we ons niet in kunnen vinden als er hormonen in de melk of vlees zitten dan had elke veehouder al failliet gegaan omdat ze de boetes niet kunnen betalen. Aan jou reacties kan ik opmaken dat de melk en het vlees helemaal niet gecontroleerd wordt, wij hebben zat papieren van de melk controle en de resultaten waren altijd positief. want als het altijd negatief was mogen we niet eens leveren, met een beetje logica kunnen we al jou leugens onderuit halen.

 • speurneus

  Beste politiek ik ben ook een ex varkenshouder en net als jij slachtoffer van vion, lto, en andere zogenaamde belangen behartigers, maar ook ik zelf heb verkeerde keuzes gemaakt.
  Er is één groot verschil tussen ons,ik ben niet blijven hangen in rancunes ik heb geleerd van het verleden,ik heb de mooie momenten (en dat zijn veel) uit mijn leven als varkenshouder in het geheugen gegrift. en het negatieve er uit verbannen. momenteel heb ik een florerend bedrijf buiten de landbouw waar ik al mijn energie in kwijt kan.
  De landbouw, de controle instanties en de politiek hebben ook geleerd uit het verleden.
  Ik kan jouw maar 1 advies geven stop met deze complot theorieën, zet alles wat je hebt aan bewijzen op internet,en geloof mij ook al heb je gelijk, de groter verliezer ben en blijf je zelf.
  Stop je energie in positieve zaken dan komt je geluk van zelf terug
  Ga genieten van het leven nu het nog kan je hebt het verdient,want voor je het weet is het over, verbeter de wereld begin bij jezelf en geloof mij maar het zelfreinigend vermogen van de landbouw is groter dan je denk

  Ik hoop van harte dat je mijn advies opvolgt want sterven met zoveel haat gevoelens zou ik mijn familie niet aan willen doen

 • politiek

  ZIE # REACTIE 88
  Excuseer me dat ik op enkele reageerders niet meer reageer.
  Dat advies heb ik ook zeer indringend gekregen.

 • politiek

  Beste Speurneus.
  Ga je op de uitnodiging van # 154 in. ?

 • speurneus

  Ik zal het je nog 1 keer uitleggen stop hiermee je vecht tegen windmolens gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 verschillende zaken.
  Leer van het verleden en leef in de toekomst maak alles openbaar er zijn bus ladingen vol journalisten die zullen smullen van je onthullingen misschien willen ze er nog wel voor betalen ook
  en laat dan de zaak rusten want leven vanuit rancune is destructief voor je zelf maar bovenal voor je omgeving iemand z'n fouten kunnen vergeven is ook een gave.
  en nog een laatste tip lees de reactie van anderen wat zorgvuldiger door.

 • politiek

  Beste Speurneus,
  Ik krijg momenteel zo ontzettend veel steun van ieder om te vechten voor gezonde voeding en volksgezondheid.
  Hopenlijk wilt u ook daar in investeren.
  Gaat u op de uitnodiging in. ? zie # 154.
  U bent welkom als u er ook voor wilt stijden.

 • Mels

  Lees druiloor en snap wat speurneus zeggen wil.

 • politiek

  Beste Mels
  U mag ook gerust meekomen als u het aandurft om over voedselveilgheid en volksgezondheid te praten.
  Onderwerpen, illegale hormonen , antibiotica i.v.m. de gevaren MRSA en ESBL , en de laatste gifhandel AFLATOXINE, eigenlijk een beetje de meest gevaarlijke stof voor kanker te bespreken.
  Er verdwijnen maar te veel uitslagen of die worden niet geregistreerd of gerapporteerd.
  U bent welkom.

 • Bison

  Een mens moet toch ergens aan dood politiek.
  geeft werk aan de hospitaals en de doodgravers.
  Zo zie je maar,..de een z'n dood is de ander z'n brood.

  Maak het openbaar of hou op met dat gezijk en koop een plekkie op de hei en maak jezelf een moestuintje,..dan word je vast 110.

 • speurneus

  Beste politiek ik wil best een keer langs komen ik ken je adres en kom vaak genoeg in de buurt.
  onze levens hebben zeer veel raak vlakken.
  Daarom ben ik uitgaan zoeken wie jij was/bent
  dat is ook de enige reden waarom ik heb gereageerd op jou berichten
  Ik wil nu alleen nog uitzoeken waarom ik het geluk wel weer heb gevonden en jij al tien jaar rancuneus bent.

 • politiek

  Beste Bison,
  Inderdaad , kanker , hart en vaatziektes, diabete,s , misvormde kinderen, enz . Het zijn allemaal gevallen waar die hospitaals en doodgravers van u werk aan hebben.
  Beste speurneus.
  Je komt maar langs.
  Mijn doel is om te zorgen dat die hospitaals en doodgravers van Mozes zo min mogelijk werk hebben en inderdaad daar ben ik nog niet klaar mee. Kunnen we dat ook even bespreken.

 • jordi 1455

  Als mensen niet dood gaan aan voedsel dan is het wel een ongeluk of ziektes als malaria of aids. Ieder mens is sterfelijk, zelfs van water kun je dood gaan (watervergifteging)

 • drikhend

  Politiek afrekenen met die zak openbaar maken die handel . en als waar is bent u een gevierd man ,En u red levens elke dag dat u langer door zevert met uw verhalen is er een teveel , Maar ik bespeur meer wraak en stille hoop nog een keer geld te beuren , daarom zoek u medestanders , En hoopt zo uw gelijk als nog te halen . Neem van mij aan u voert een strijd als iemand die verloren heeft , Alle gelul over zwijgplicht en vertrouwelijk en wat nog meer , Koopt niemand niets voor en geheime afspraakjes ook niet , Laat grote publiek maar kennis nemen van deze praktijken ,Zodat zij afkunnen rekenen met onze toeziende overheid .

 • politiek

  Beste Drikhend # 152
  Begrijp ik nu dat u toch maar afziet van mijn uitnodiging om dossier in te zien.?
  Angst.?
  Hopenlijk begrijpt u wel dat mijn angst iets minder laag is als die van u. ?
  Nogmaals de gevolgen naar de humane sector vind ik te ernstig.
  Wielrenners spotten met het eigen lichaam als ze doping gebruiken.
  Veehouders spotten met het lichaam van anderen als men hormonen gebruikt

 • alco1

  IK wou wel komen politiek. maar ja ik was te lastig en toen begon je te schelden.

 • drikhend

  Beste Politiek wie heeft hier angst . Volgens mij bent u dat . Waarom publiceert u die zaak niet ? . Dacht daar alle enkele redenen voor aangegeven heb . Als u niets te verliezen heeft dan kunt u rustig publiceren . De burgers en boeren zullen u dankbaar zijn . Nederland exportland hormonen enz. . De grens was dan allang dicht gegaan voor export al was het alleen al om eigen boeren te beschermen voor goedkoop spul uit ons land . Er is bij u meer aan de hand dan u vertelt en u durft of kunt niet publiceren omdat dat gevolgen voor u heeft . Dit zou financieel kunnen zijn of juridische maatregelen tegen u . En het heeft volgens mij niets met zwijgplicht te maken en niets met normen en waarden . Want dan was u ook wat minder scheutig met beschuldiging naar bepaald organisaties en boeren . Alle voer schandalen zijn bij de boer gebracht en door de boer is de pijn geleden door opbrengst prijzen die daalden . En ik zou niet weten naar wie toe u zwijgplicht heeft als er verder niets te verliezen is .

 • jordi 1455

  Politiek heeft niks te verliezen als hij het publiceert loopt hij het risico zijn baan te verliezen en als hij het niet doet kan hij aangeklaagd worden jegens smaad en laster en daar staan boetes op.

 • politiek

  Beste Drikhend ,
  U bent nog welkom en hopenlijk kunt u de vragen zeer scherp stellen zodat ik ze niet kan weerleggen. Neem gerust Speurneus mee of iemand uit ,,Wageningen,, bevoorbeeld. Of een goede journalist. Is dat misschien een goed idee.
  Aantonen zal ik inderdaad het jarenlang , structureel , hormoongebruik op duizenden (rund)veehouderijbedrijven.
  Opmerkelijk is overigens dat het jarenlang dopinggebruik bij wielrenners zo ongeveer gelijk loopt met hormoongebruik veehouders.
  Zoals aangegeven wielrenners spotten met eigen lichaam , veehouders met lichaam van anderen.

 • politiek

  DOPING was een patroon aldus de rabobank. ( aldus rabobank teletekst 6 mrt. )
  Tot nu toe sprak men van incidenten. ??
  HORMONEN waren structureel aldus de Nationale Recherche.
  Tot nu toe sprak men van incidenten ??
  Uiteraard monsters ,uitslagen ,karkassen worden niet met opzet vernietigd.
  DE BANK was tot in de raad van bestuur op de hoogte , aldus Stephan Matschiner.
  Die zwijgplichten van kamerleden ?? Waar zou dat betrekking op hebben . ??

 • drikhend

  Beste Politiek ik heb geen zak met de Rabo bank zijn sport zaken te maken . En de Rabo probeert mij ook zo hard mogelijk te scheren . Zodat de grote lui er een dik salaris beuren . En de sport mooi was om de grote jongen kunnen uit hangen . Maar ik heb nog geen problemen met hun en als ze het zover is vecht ik dit wel binnenskamers uit en niet in het openbaar . En met mijn leveranciers en afnemers doe ik dat ook . En ga niet een verloren strijd via publiek uitvechten over de rug van zieke en mismaakte mensen . Door boeren en andere te beschuldigen van gebruik of bijmengen van hormonen . Dan opdat moment de bewijzen erbij plaatsen . Al dat gelul over geheimhouding en zwijgplicht is gewoon een lul verhaal bij de kamerleden zitten zowel sterke als zwakke mensen . En zou er allang een of meerdere deze plichten gebroken hebben . Want alles lekt uit want hoe komt u er dan aan ? . Mijn indruk was en blijft dat het bij u om geld gaat of om wraak actie . Maar mijn vermoeden is sterk dat u met rechtszaak bezig bent en u probeert medestanders te werven om zo publiekelijk uw gelijk te halen . Maar niets durft openbaar te maken omdat u niets heeft van waarde of bang bent dat u geen centen meer beurt .

 • politiek

  Beste Drikhend ,
  Was u niet die persoon die het dossier niet in durft te zien. zie # 168
  Nog steeds ANGST.!
  Weerleg het dan maar in dat gesprek binnenskamers wat u zo graag doet. !
  U moet dan echter wel de moed hebben om te komen. !

 • drikhend

  Beste Politiek . In de politiek wordt er binnenskamers gewerkt . En we zien wat daar van terecht is gekomen en wat ons allen te wachten staat . We leven in een democratie volgens ons . Maar dit is allang niet meer het geval als alles in de doofpot gestopt wordt en met de mantel der liefde bedekt wordt . En de zakkenvullers en graaiers met mooie praatjes en zede preken stiekem over de rug van de gewone burger rijk zitten te worden . En dan is er iemand die zogenaamd bewijzen heeft van bepaalde zaken die niet deugen . Deze persoon wil dan ook weer binnenskamers aan enkele personen zaken tonen . Dit lost niets op maar is net zo geniepig als het spel wat de grote heren en dames spelen . En dat schep bij mij en naar ik vermoed bij vele anderen het gevoel dat het bij u ook om geld gaat . U zoekt medestanders maar houd ten opzichte van uw rechtszaken u rug vrij door niets openbaar te maken . Dit om dat u dan risico loopt . En welk risico dat weet u zelf het beste .

 • alco1

  Drinkhed. Als je bij die politiek gaat buurten zul er achter komen dat hij alleen dingen heeft van jaren terug die vermelden dat sommige zaken nog nader onderzocht moeten worden. Dat is voor hem al een bewijs dat er nog iets is.
  Als hij echt feiten had dan was hij er lang mee gekomen, zo eerzuchtig is hij wel.
  Dat er doping, hormonen en zwijgen is in de wielersport is voor hem ook al een bewijs dat het in onze sector zo is. Hoe paranoia kun je wezen.
  @ Politiek, dat jij een zeurzak bent, wil nog niet zeggen dat wij dat ook zijn!

 • drikhend

  Beste Alco1 Het feit dat hij niet reageert op artikel elders ,over de vernietiging van monsters en uitslagen zegt al genoeg . Het gaat duidelijk om wraak en geld . Als hij bewijzen had had hij deze allang te gelden gemaakt door schade vergoeding te eisen . Met dit dossier wat hij heeft valt zo als u stelt niets te bewijzen . En waarschijnlijk heeft hij in verleden verkeerde beslissingen genomen die zich nu tegen hem keren . En hij voor geen enkele vergoeding meer in aanmerking komt . En nu met zijn gezeur en gedram medestanders zoekt om deze voor de kar te spannen . Het is een zeer kwalijke zaak dat een ex varkenshouder andere boeren openbaar beschuldigd van bewust gebruik van hormonen . Maar dit niet openbaar kan bewijzen . Dit is het beeld van iemand die een verloren strijd voert en hoopt door ander te beschuldigen medestanders te krijgen . En zo voor zijn gevoel gelijk te hebben en te krijgen . Het zou aannemelijker geweest zijn als hij van vermoedelijk bewust gebruik van hormonen bij enkele bedrijven geschreven had . Deze meneer schaatst op dun glad ijs .

 • drikhend

  Beste Alco1 Het feit dat hij niet reageert op artikel elders ,over de vernietiging van monsters en uitslagen zegt al genoeg . Het gaat duidelijk om wraak en geld . Als hij bewijzen had had hij deze allang te gelden gemaakt door schade vergoeding te eisen . Met dit dossier wat hij heeft valt zo als u stelt niets te bewijzen . En waarschijnlijk heeft hij in verleden verkeerde beslissingen genomen die zich nu tegen hem keren . En hij voor geen enkele vergoeding meer in aanmerking komt . En nu met zijn gezeur en gedram medestanders zoekt om deze voor de kar te spannen . Het is een zeer kwalijke zaak dat een ex varkenshouder andere boeren openbaar beschuldigd van bewust gebruik van hormonen . Maar dit niet openbaar kan bewijzen . Dit is het beeld van iemand die een verloren strijd voert en hoopt door ander te beschuldigen medestanders te krijgen . En zo voor zijn gevoel gelijk te hebben en te krijgen . Het zou aannemelijker geweest zijn als hij van vermoedelijk bewust gebruik van hormonen bij enkele bedrijven geschreven had . Deze meneer schaatst op dun glad ijs .

 • politiek

  Mijn strijd tegen voedsel met HORMONEN tegen voedsel met ANTIBIOTIA en tegen voedsel met gifstoffen zoals AFLATOXINE is al even bezig en zal zeer beslist nog wel even duren.
  Temeer omdat de gevolgen veel te ernstig zijn voor de volksgezondheid.
  Temeer omdat de sector veehouderij zijn verantwoording veilig voedsel niet pakt omdat die bij de Overheid ligt zoal men aangeeft naar mij
  Denk aan kanker , hart en vaatziektes , diabete,s , misvormde kinderen, enz.
  Opmerkelijk is dat velen er maar wat roepen en niet het lef hebben om
  dossier in te kijken. Een dossier wat overigens tot de dag vandaag doorloopt. Als de VEEHOUDERIJ trots is op een TRUSTFEED die al maanden ( misschien jaren ?) signalen heeft van te hoge gehaltes AFLATOXINE en weken signalen van die te hoge AFLATOXINE gehaltes in de melk en onbekend is wat men daadwerkelijk en krachrig doet , buiten dan de pogingen om het in de doofpot te krijgen en het als een incidentje te bestempelen.
  De MPA noemde men ook een incidentje wil men aangeven.?.
  Die hormoonstromingen betrof een jarenlange stroom hormonen , structureel naar duizenden (rund)veebedrijven. Die hormonen kan de sector dus niet gevonden krijgen in die jaren. ? Nogmaals, monsters verdwijnen er in die periode, karkassen voor onderzoek verdwijnen er in die periode, uitslagen verdwijnen er in die periode.
  De belangen van het peleton om de grenzen open te houden vind men belangrijker als volksgezondheid. !

 • Mozes

  Politiek, als u zich werkelijk verantwoordelijk voelt voor voedselveiligheid had u geen glucosestroop gekocht van een onbetrouwbare leverancier. Dan had u wel meegedaan aan de opkoopregeling om uw besmette varkens uit de markt te nemen.
  Als u zich werkelijk verantwoordelijk voelt voor voedselveiligheid zou u die geheime dossiers onmiddelijk openbaar maken om aan die zogenaamde misstanden een eind te maken. U laat alles maar voortbestaan en bent dus zelf degene die verantwoordelijk is voor die zogenaamde structuren.

 • politiek

  Beste Mozes
  Ik denk dat u het niet geheel juist ziet , maar die duidelijkheid komt heus nog wel. Opmerkelijk is dat personen vanuit de sector veehouderij/voerindustrie het dossier niet durven in te zien OOK DE (Z)LTO NIET !! en buiten de sector men de verantwoording voedselveiligheid en volksgezondheid wel neemt en kent. Ik vermoed dat Ministerie Volksgezonheid die verantwoording gaat pakken als de sector die verantwoording zelf niet neemt.
  Dat is uiteraard een reden te meer het dossier ook elders weg te leggen. Mevrouw Dijksma wil ook naar een werkgroepje van een soort tasforce. Signalen uit het veld behoren dan terecht te komen bij verantwoordelijk bestuur Overheid. Uiteraard gaat een dergelijk werkgroepje NIET werken als ze als een filter gaan werken richting Verantwoordelijk bestuur Overheid.
  Nee , de slager die zijn eigen vlees/melk wat beter moet keuren en de juiste stickers erop. ?? Er wordt maar teveel vernietigd aan monsters, uitslagen , verkeerde stickers erop of gewoon niet gemeld. Dat zal zijn economische redenen best wel hebben.

 • jordi 1455

  @ Mozes ik zie genoeg juridisch draagvlak om politiek voor het gerecht te slepen, als we slim zijn doen we dat en zijn we van zijn gedram af.

 • Mozes

  Jordi1455, @politiek is geen juridisch probleem maar een psychologisch probleem. De emoties van @politiek en de daaruit voortkomende overtuigingen en gedragingen staan in geen verhouding tot de werkelijkheid.
  Niemand slaagt er tot nu toe in om vat te krijgen op @politiek en hem terug te krijgen naar de werkelijkheid.

 • jordi 1455

  waarom schopt boerderij hem niet van het forum, hij heeft niks toe te voegen.

 • drikhend

  Beste Jordi en Mozes . Die beste Politiek lult maar raak maar onderbouwd niets .En hij heeft gelukkig geen zak te vertellen in het land . Maar in Den Haag zitten ook verschillende van zulk soort lieden die wel wat invloed hebben . Die zich ook in een onderwerp bijten en niet meer loslaten . En daar komen soms ook zaken uit die de praktijk maar uit moet voeren . Terwijl het op theorie gebaseerd is die ver van de werkelijkheid staat . Bij Politiek bespeur ik afgunst , wraak en hoop op gelijk . Het komt vaker voor dat een boer die is moeten stoppen zich tegen de andere boeren keert . Hij heeft geen schade vergoeding gebeurd en is hier waarschijnlijk noch steeds over aan het vechten of rechten . Met veel geweld zoekt hij medestanders . Maar aan de andere kant laat hij openbaar niets zien . Dit omdat hij dit niet durft en of dat de zaken die hij beweerd niet kloppen . En hij waarschijnlijk zich voor iemand of meerdere personen of bedrijven moeten verantwoorden , voor beschuldigingen die hij niet waar kan maken . En hij koestert nog hoop om een keer centen te beuren . En valt daarom maar zijn collega (OF EX collega) boeren aan met zware beschuldigingen . En blijft verder naar mijn mening te neutraal naar bedrijven toe en over de overheid vind ik hem ook mild . Mijn gevoel zegt dat het puur gebaseerd is op wraak en alsnog gelijk proberen te halen en geld willen beuren .

 • politiek

  Beste drikhend en Mozes
  Indien je de moed kan opbrengen om over gebruiken (illegale) hormonen en antibiotica in de veehouderij durft te praten , laat het maar weten op dit lijntje.
  Uiteraard mag je gerust even je laten informeren door de (Z)LTO en/of de NVV.
  Eventueel , neem maar gerust iemand mee van die belangen behartigers.
  Hopenlijk heb je dan meer moed en lef. !!


 • drikhend

  Beste Politiek . Als het allemaal zo erg is als stelt dan moet u zo snel mogelijk de zaak openbaar maken . En nu schrijf u al van over praten en niet meer van aantonen met bewijzen . Openbaar maken als u zo begaan bent met alle slachtoffers . En de verantwoordelijkheid neemt om langer te zwijgen . Want elke dag meer nieuwe slachtoffers volgens uw verhaal . De beste Mozes ,NVV, LTO en ik kunnen daar niets aan veranderen . Door daar met u over te praten en wat papieren in te kijken . De zaak als deze zo is als u stelt kan alleen maar gestopt worden door openbaar maken . Zodat elke Nederlander die ook consument is hier tegen in opstand komt en de politiek dwingt maatregelen te nemen . En niet als u , Mozes , ik of wie dan ook zou zeggen dat het zo is als u stelt . Bij beschuldiging zult u een bewijs moeten leveren . En niet alleen op deze site . Maar op een plaats waar je zeker weet dat bijna elke burger hier notie van zal nemen . Veder vind ik dat u te ver gaat in het beschuldigen van gebruik van hormonen door duizenden boeren zonder hier bewijs terstond bij te leveren . Bij zoiets ga ik mij afvragen of uw geweten ook wel zuiver is . Want hoe kunt u dit zo goed weten ?.

 • jordi 1455

  indien politiek het niet openbaar maakt is politiek medeverantwoordelijk voor de gevolgen en dient hij ook gestraft te worden als het hoe dan ook boven water komt.

 • drikhend

  Beste Jordi . Zo is het . Maar het gaat hier gewoon over geld .

 • jordi 1455

  dat weet ik.

 • drikhend

  Voor een winterslaap is het wel wat laat . Of toch maar zwijgplicht .

 • drikhend

  Beste Politiek Hopelijk gaat het goed met u . En de tijd zal leren wie er gelijk heeft . Kan mij best voorstellen dat een strijd met een overheid en alle andere instanties niet altijd duidelijk en makkelijk is . En als individu je alleen staat . En uit verleden is gebleken dat de overheid ook niet altijd een zeer betrouwbaar orgaan is . En er best zaken zijn en dingen gebeuren die niet kunnen en mogen . En er natuurlijk ook bedrijven en boeren zijn die zich schuldig maken aan zaken en dingen doen die niet mogen . Dan kun je het nog niet maken om klakloos massaal boeren te beschuldigen van zaken waarvan ik zeker weet dat zij er geen weet van hebben als deze gebeuren . Als deze beschuldigingen waar zouden zijn .Beste Politiek heb er begrip en waardering voor dat u strijd tegen deze praktijken . Maar twijfel sterk aan uw beweeg redenen voor deze strijd . En denk dat deze verloren strijd gestreden wordt uit wraak met hoop op gelijk en mogelijk een compensatie in vorm van geld . Maar door fouten gemaakt in verleden door u of anderen er geen speld meer tussen te krijgen is omdat deze zaken zijn afgesloten . En met uw fel betoog en beschuldigingen nu ook noch veel boeren tegen u zelf doen keren . Dit wilde ik even kwijt . Verder verwijt ik u niets en acht u als mens zoals iedereen en wens u veel succes en wijsheid in uw strijd en verder goed en gezond leven voor u en uw naasten .

Laad alle reacties (189)

Of registreer je om te kunnen reageren.