Varkenshouderij

Nieuws 2121 x bekeken

Première 'robuuste biggenstal' in Venray

Wageningen - De werkgroep van Varkensnet gaat 'De robuuste biggenstal' presenteren tijdens de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij in Venray.

Opvallendste kenmerk aan deze biggenstal is dat er niet meer verwarmd wordt, maar in sommige tijden van het jaar gekoeld. Tevens is het minimum ventilatieniveau twee tot drie keer zo hoog als momenteel gangbaar is.

De biggenstal is ontworpen door een netwerk van vijf zeugenhouders en deskundigen op het gebied van klimaat, diergezondheid en dierwelzijn. De doelstelling van de netwerkgroep was een integrale verbetering van de huisvesting van gespeende biggen, gericht op het grootbrengen van robuuste biggen. Deze biggen mogen zich natuurlijk gedragen en zitten goed in hun vel. Robuuste biggen leveren optimale economische prestaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.