Varkenshouderij

Nieuws 804 x bekeken 3 reacties

PVV stelt biggenexportcijfers naar Duitsland bij

Zoetermeer - Bijna twee op de drie biggen, 63 procent van het totaal aantal geëxporteerde biggen die Nederland vorig jaar exporteerde ging naar Duitsland.

Dat heeft het Productschap Vee en Vlees (PVV) bekendgemaakt. Bij de nieuwjaarsbijeenkomst meldde het productschap nog dat slechts 58 procent van de biggen naar Duitsland was gegaan, maar PVV stelt dit cijfer nu bij. Het nu bekend gemaakte percentage is in lijn met eerder gemaakte schattingen die er ook op wezen dat ruim 60 procent van de geëxporteerde biggen naar Duitsland gingen.

In 2012 exporteerde Nederland 6,9 miljoen biggen. Driekwart van deze geëxporteerde biggen ging naar Noordwest-Europese bestemmingen, waaronder dus Duitsland. Slechts 7 procent van de geëxporteerde biggen ging naar Zuid-Europese bestemmingen. Ter vergelijiking: in 2000 was dit percentage nog 40 procent.

Laatste reacties

  • joannes

    Data en statestiek hebben altijd een verwerkingstijd én toetsings periode nodig blijkbaar!Voor de trend zijn ze belangrijk, voor de actualiteit zijn ze altijd te laat!

  • John*

    als er nu is getallen komen zoals varkensvoorraad daar kunnen we als boer iets mee, om bij te houden kost wa moeite maar krijgen we veel voor terug!

  • joannes

    Als boer en producent heb je belang bij varkensvoorraad gegevens maar de rest van de keten heeft andere belangen. Zij hebben liever dat de ¨inflatie¨ net zoals bij de lonen (ver) achterloopt in de publieke gegevens. Tenminste bij een oplopende prijs! Ik denk dat het PVV niet in eerste instantie voor de boeren opkomt al worden ze wel door hen betaald. Politiek heeft een (te) dikke vinger in die pap van publieke cijfers. De administratie kantoren , of accountants zoals ze zich noemen, hadden/hebben hier een schone taak. Maar ook die zijn niet assertief in het publiek bijstellen of het onderhouden van deze gegevens. Alleen voor goed betalende klanten zullen ze het bijhouden om ze de illusie te geven dat ze op de eerste rij zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.