Varkenshouderij

Nieuws 3174 x bekeken 14 reacties

NVV verwacht Aujeszky-geld in tweede week maart

Doetinchem - De NVV verwacht dat de SER in de tweede week van maart de al eerder toegezegde 16 miljoen euro van de Aujeszkyclaim uitkeert. Dat meldt NVV-bestuurslid Theo Duteweerd.

De NVV is nog in onderhandeling met de SER over de precieze hoogte van de totale claim. Er is verschil van mening over de periode waarover de rente moet worden berekend. De NVV vindt dat de rente moet worden berekend vanaf 1993. De SER wil de rente berekenen vanaf 2003.

Volgens een woordvoerder van de SER lopen de gesprekken in een constructieve sfeer en de verwachting is dat de partijen er wel uit komen. Ook de SER-woordvoerder noemt de tweede week van maart als mogelijk tijdstip.

Laatste reacties

 • BW

  Gelukkig, het vechten, wachten, vasthouden en eigenwijs zijn wordt beloond.
  Bedankt NVV!!! Dat is belangenbehartigen!!!

 • gjh

  prima werk NVV dit noem ik nog eens een belangenbehartigorganisatie
  Je moet wel een grote sukkel zijn als je nog lid bent van LTO veel roepen en niets presteren nogmaals NVV bedankt.

 • Snel

  prijs je niet rijk eer `t avond is

 • gjh

  zo,n domme reactie van snel moet een waardeloze LTOer zijn

 • wimpy

  hulde aan de manne met balle van de nvv

 • Mozes

  Diezelfde belangenbehartiging heeft er toe geleid dat Zeeland en Groningen zijn gesloten voor varkensbedrijven en dat de Brabantese politiek alles doet om de varkenshouderij zoveel mogelijk terug te dringen.

  In 2002/2003 speelde de MPA- affaire die volens V-focus naar schatting 130 miljoen heeft gekost. Deze werd veroorzaakt door een malafide varkenshouder die een jaar later tot voorzitter van de NVV werd gekozen. Wanneer gaat deze inmiddels weer exvoorzitter van de NVV de getroffen veehouders schadeloos stellen?

 • w v gemert

  Mozes,er waren twee varkenshouders (geen bestuurders van de NVV en ook niet van LTO) die de MPA affaire mede hebben veroorzaakt in Nederland. Er loopt een gezamelijk proces (waaronder de NVV)tegen Wyeth onder leiding van het PVV en mogelijk dit of volgend jaar zullen daar uitspraken in komen.Is het voor u zo moeilijk om dit resultaat van ZvA proces aan de NVV toe te schrijven dat u niet relevante onderwerpen er bij moet halen? Tot overmaat ook nog onjuist!!!!!!

 • Mozes

  w v Gemert, ik meen mij toch heel zeker te herrinneren dat één van de varkenshouders die de MPA-affaire heeft veroorzaakt het jaar erop tot voorzitter van de NVV is gekozen.

  U kunt mij verwijten dat ik er wat bijhaal wat er niet mee te maken heeft. Misschien is dat ook wel zo. Maar ik heb er wel een reden voor.
  Dit forum wordt al anderhalf jaar geterroriseerd door een exvarkenshouder die slachtoffer is geworden van de MPA-affaire. Deels ligt de schuld ook bij zijn eigen irrationale opstelling tijden de affaire. Iedereen ziet hier op het forum dat hij helemaal doorgedraaid is. Ook de laatste week liep de discussie weer hoog op. Twee weken geleden stond in V-focus een artikel over de MPA-affaire waarin vertelt werd dat dit 130 miljoen heeft gekost.

  Omdat ik mij met zekerheid herrinner dat één van de veroorzakers het jaar erop tot voorzitter is gekozen van de NVV en tegelijk hier op het forum NVV leden LTO leden voor sukkels zie uitmaken kon ik het niet laten om dit toch even onder de neus te wrijven.

 • w v gemert

  Mozes,zeg gewoon sorry ik heb het mij verkeerd herinnerd !!!! Voor het overige kan ik uw verhaal over iemand op dit forum een ex varkenshouder/slachtoffer van MPA helemaal niet volgen,waarschijnlijk ben ik niet de enige. De NVV vecht ook in MPA affaire voor haar leden toen die uitbrak en nu nog steeds voor de schade.

 • politiek

  Duizenden rundveebedrijven hebben jarenlang hormonen gevoerd aldus vertrouwelijk rapport . Ook in gepasteuriseerde melk blijft betreffend hormoon achter. Zo komt het bij de humane sector. Hormonen stimuleren ook de extra aanmaak van estronsulfaat. Universiteit Harvard meet zelfs tot meer als dertig maal het gehate estronsulfaat bij melk . Dat is een stof dat hormoonafhankelijke kankersoorten veroorzaakt zoals prostaat en borstkanker.
  Hormonen werden dus vaak o.a. aan koeien toegediend en die verhoogde gehalte,s estronsulfaat komen weer in de melk terecht.
  Melk zonder hormonen is zelfs goed voor spijsvertering en de genezing van autoimmuunziektes. Het geeft een boost aan het immuunsysteem en kan zelfs helpen kanker te voorkomen.
  Onderzoekers Harvard School geeft verder aan dat hormonen in melk extra gevaar geeft voor acne ofwel puistjes. Die hormonen zorgen voor een verhoogde productie van talg. Talgklieren raken verstopt en het gevolg is mee-eters en puistjes.

 • Mozes

  w v Gemert, zie de reactie van @politiek en u weet over wie ik het heb.

 • BW

  @ W v Gemert, je ben niet de enige die Mozes niet kan volgen. Het bovenstaande verhaal gaat toch over aujeszkey. Mozes,waarom er van alles bij halen om de NVV in een kwaad daglicht te zetten? Ere wie eer toekomt, en dat is de NVV en dus ook W v. Gemert als oud voorzitter!!!

 • w v gemert

  Mozes,dat weet ik niet.

 • Snel

  Hallo GJH, ik ben NVV lid maar denk dat `t bedrag per vl.v beetje tegen valt,wel lof voor de vasthoudendheid van NVV.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.