Varkenshouderij

Nieuws 3645 x bekeken 11 reacties

Journalist volgt varken

Nijmegen - Journalist Frank Houtappels van dagblad de Gelderlander maakt een serie artikelen over de varkenshouderij. Zijn aanpak is bijzonder. Hij volgt daartoe het leven van een big van Gerbert Oosterlaken in Beers.

Het varken met nummer 5566 is afgelopen zaterdag geboren. Houtappels volgt het dier tot het naar de slacht gaat, waarschijnlijk in juli.

Laatste reacties

 • Bison

  Val niet in slaap Frank.

 • masmas

  het leven van een journalist kan hard zijn.Uiteindelijk zal het artikel toch subjectief gemaakt zijn . Als hij voor groen gestemd heeft zal hij veel kritiek hebben

 • vegt

  niet echt origineel, enkele jaren geleden deed Mac van Dinther dit ook al voor de Volkskrant.....

 • henk fledderus

  nou sorry hoor maar als je tijd en ruimte hebt in de krant om een varkentje te volgen moet je niet lopen jammeren dat je land in kriessis verkeerd.

 • sensia

  Yvonne Kroonenburg heeft een boek geschreven 'ALLEEN DE KNOR WORDT NIET GEBRUIKT' van het begin tot het einde van een varkens. Aanbevolen!!

 • joannes

  Het is een initiatief wat vooral journalistiek interessant is, denk ik, want of de boeren daar nu voordeel bij zullen hebben vraag ik me af. Vroeger leefde de boeren en de boerengemeenschap geïntegreerd met de verstedelijkte gebieden en kon je midden in Den Haag of Amsterdam de vleesauto zien rijden, en wanneer hij stopte, droeg een vleesrijder op zijn schouder een ¨kwartier¨, voor of achter voet of de hammen naar binnen in de verwerkingsruimte van de slagerij. Soms werden ze ook nog geëtaleerd voor het raam. Inmiddels zijn al deze activiteiten uit het vizier van de burgers en wordt het leeuwendeel van het vlees voorvepakt in de Supermarkt met een etiket verkocht. Wanneer er dan ipv Rundvlees Paardenvlees in de lasagna zit wordt deze uit de vitrine gehaald en vernietigd omdat het etiket niet correct is. Paardevlees is prima en mogelijk dat er zelfs nog een enkele Paardeslager is in Nederland. Wat ik er mee wil zeggen is: Om nu een varkens leven te volgen via Twitter zodat allerlei betrokkenheid gecreeërd gaat worden, mogelijk met affecties en wie weet schoolprojecten, en het dan te slachten en in een pakje in de supermarkt te zien zal voor velen informatie zijn maar ook schokkende Informatie. Informatie die we 40 jaar geleden als normaal en geintegreerd in het leven zagen wordt nu Nieuws.

 • fleest

  Nou Frank, je moet hem?haar maar eens wassen.

 • brabantsduitserke

  johannes helemaal met eens ik denk dat dadelijk alle negatieve kanten besproken worden. niet erg slim van gerbert oosterlaken. en zeker niet als de mensen op zijn
  erf komen kijken zo opgeruimd en schoon is het daar niet.

 • boyd.berends

  Kijk voor de lol eens naar Christien Meindertsma (genuanceerd en informatief):

  http://www.ted.com/talks/christien_meindertsma_on_pig_05049.html

  Er is ook een boek van (heb ik destijds kado gekregen):

  http://www.bol.com/nl/p/pig05049/1001004005771498/

 • alco1

  Ik zou maar oppassen als het een beer is!

 • joannes

  Dank je @boyd.berends, een terechte aanbeveler!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.