Varkenshouderij

Nieuws 3782 x bekeken 9 reacties

Onderzoek naar mogelijke fraude met varkensvlees

Den Haag - Meerdere bedrijfspanden en woningen zijn dinsdag in Noord-Brabant, Gelderland en België doorzocht in een onderzoek naar fiscale fraude met voornamelijk varkensvlees.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft een vleeshandelaar aan de fraude mogelijk tonnen verdiend. Met behulp van vals opgemaakte facturen zou de verdachte veel winst hebben gemaakt. Hij leverde het vlees vooral aan Chinese restaurants.

Samen met nog vijf verdachten wordt de handelaar verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschrifte. De zaak staat volgens een woordvoerster van het functioneel parket van het OM los van alle tumult en onderzoeken rondom paardenvlees. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De Belastingdienst neemt de tientallen restaurants en andere klanten van de handelaar onder de loep om te kijken of zij hebben gefraudeerd met btw en winstbelasting.

De doorzoekingen werden gedaan door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) en vonden ook plaats in transportbusjes. Er is ook beslag gelegd op vastgoed van de verdachten.

Het OM vermoedt dat de verdachten meer vlees leverden aan afnemers dan op de facturen stond vermeld. Via ondernemingen in België en Luxemburg werd het geld witgewassen. De staat zou daardoor tonnen aan belastinginkomsten hebben misgelopen.

Laatste reacties

 • politiek

  Een zeer goede zaak om de controle te verscherpen. Op de LIV Beurs in Venray kwam ik per toeval de persoon tegen met wie ik telefonisch overleg had in de MRSA isoleercel van ziekenhuis. Mijn dieren hadden geen eten aldus eerder telefoontje van mijn medewerker. Dat had echter toch geleverd moeten zijn. Op mijn verzoek om het eerder, tijdig besteld voer te brengen werd me verteld dat men dat zou doen als ik mijn bezwaren inzaken hormonen in voer en vlees per direct zou intrekken. Omdat ik dat als chantage ervaarde , juist ook om dit proberen te regelen in de isoleercel van ziekenhuis, heb ik per direct voer besteld bij een ander voerfabriek en s,avonds laat hadden de dieren weer voer. ( standaardvoer )
  Zijn letterlijke woorden waren gisteren op de beurs.
  ACH, ER ZITTEN WEL MEER PERSONEN MET ENKELE MILJOENTJES IN HET BUITENLAND..
  Lang leve de hormonenzwendel. !!

 • Gebr.hendrikx

  Wat heeft fiscale fraude te maken met hormoonzwendel?

 • politiek

  MILJOENEN EURO,S ILLEGALE GELDEN VERDIENEN.

 • kleitokkers

  Dus jij zocht mrsa in een isoleercel in een ziekenhuis, eng verhaaltje

 • alco1

  Verhalen van Politiek moet je niet geloven. Hij handelt uit rancune en angst inbeelding en wat toen geweest is, is voor ons niet van belang, Hij beschuldigde ons ervan dat we heden ten dage noch steeds bezig zijn met fraude, daarvan zou hij het bewijs de derde week van jan. openbaar maken, wat tot op heden niet is gedaan.

 • jordi 1455

  alco1 dat is ook een vorm van fraude wat politiek doet.

 • politiek

  Passen zwijgplichten bij voedselveilgheid ??
  Tijdens de Balie discussie 28 februari in Amsterdam met onderwerp , Mijn idee voor Nederland kwam dat ook aan de orde.
  Ook de voorzitter van LTO Nederland gaf er zijn visie in. ! Evenals de lijsttrekker van de PvdD.
  Wil je de mening horen over zwijgplichten inzake voedselveiligheid?
  Ga naar Http:/vimeo.com/60797596

 • jordi 1455

  zwijgplicht??? dat is iets wat bedacht is door ambtenaren om zich achter kunnen verschuilen als het hun te heet onder de voeten wordt, je bent gewoon bang gezichtsverlies te lijden.

 • speurneus

  Ga gerust even kijken op www.vimeo.com/60797596 vanaf 1 min 24 tot 1.27 daar wordt de stelling van politiek ontkracht dat alle kamer leden zich aan de zwijgplicht houden en hebben gehouden. zoals hij op meerdere lijntjes opdist.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.