Varkenshouderij

Nieuws 634 x bekeken 1 reactie

Britse vleesbedrijf Cranswick doet goede zaken

Hull – Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft in het laatste kwartaal van 2012 goede zaken gedaan.

De vergelijkbare omzet ging met 7 procent omhoog, waarbij vooral bacon, worstjes en vleeswaren een sterke groei konden noteren. Ook de export blijft op een hoog peil, aldus Cranswick in een bericht aan de beurs. Het vleesbedrijf heeft nog altijd te kampen met hogere inkoopkosten maar kon dat grotendeels compenseren door verbeterde efficientie en 'constructieve prijsgesprekken met afnemers'. Cranswick poogt de productiviteit op te voeren door verdere investeringen in haar fabrieken zoals in Hull en Sherburn-in-Elmet bij Leeds. Daarnaast wordt in Malton een nieuwe fabriek gebouwd voor vleesproducten.

Cranswick verkreeg de afgelopen maanden voor twee van haar fabrieken de benodige certificering voor export naar China. Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan soortgelijke keuringen voor Australië. In het afgelopen kwartaal werd al een record hoeveelheid aan zogenaamde '5e kwart' producten uitgevoerd naar Azië. Daarnaast haalde Cranswick een groot contract binnen met de Britse supermarkt Asda die tot nu toe zaken deed met de Britse vestigingen van Vion.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.