Varkenshouderij

Nieuws 2163 x bekeken 10 reacties

Böseler Goldschmaus geen afzet voor 'stinkers'

Garrel - De Duitse slachterij Böseler Goldschmaus is gestopt met het slachten van beren. Dit meldde directeur kwaliteit van de slachterij Martina Oetjen. Tijdens een presentatie op het vleesforum op de Grüne Woche in Berlijn was zij nog zeer enthousiast over het slachten van beren.

In de eerste partij van 1.000 geslachte beren werd geen enkel dier aangetroffen met een afwijkende geur. In de tweede partij van ongeveer 1.500 beren werden echter 8 procent dieren met een afwijkende geur geconstateerd. Dit stelde het bedrijf voor grote problemen. Niemand wist waar ze deze zogenoemde 'stinkers' kon afzetten. Dit was reden om te stoppen met het slachten van beren.

Van de kleinere slachterijen in Duitsland komen steeds meer negatieve berichten over het slachten van beren. Afzet van beren met een afwijkende geur vormt hét probleem.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  allemaal weer beginnen met casteren, als je tenmiste wilt dat er over enkele jaren nog varkensvlees geeten word. vorige week vlees gehad van een stinkbeer (afkomstig van c1000) nou ik kan je zeggen dat het dan voorlopig kip word!

 • varkenshouder1

  En castreren is nogal wat welzijnsvriendelijker, op het sneetje van 7 seconden na dan.

 • joannes

  Precies @boerkebrabant en @varkenshouder1, de geheime agenda van WD en de PvdD. En dan hebben we nog helemaal niet over het dierenleed gesproken wat in het hok plaatsvindt met raggende beren die elkaar en der zussen verkrachten en verwonden. Die aktivisten verkopen het handig en hebben iedereen aan de leiband, boer, handel en retail. Ze zouden geconfronteerd moeten worden met de narigheid die ze veroorzaken. Maar ook daar zullen ze wel weer de bal terug spelen met; dat de boer maar een oplossing moet vinden. Ondertussen krijgen de consumenten de verrassingen in de pan die ze de verkeerde kant op motiveert!

 • alco1

  Juist ja, Wakker Dier vindt de stinkers de anti reclame bij uitstek, om zo een afkeer van het vlees eten te krijgen. Aan ons de consument het ware verhaal te vertellen.

 • boerkebrabant

  klot alco, aan ons het om het ware te vertellen, en de daad bij het woord te voegen door weer direct met het casteren te beginnen, is goed voor de afzet van vlees, is goed voor de werksfeer in de stal. is goed voor het varken omdat de groepsverkrachtingen dan afgelopen zijn

 • Biggemans

  WIE is er OOIT mee BEGONNEN ??

 • Demeter Griend

  Iedereen de ballen eruit.

 • harley

  Casteren betekend je eigen handel kapot maken

 • alco1

  Je kunt ook stellen dat niet castreren je eigen handel kapot maakt, vanwege de stinkerts. Weer massaal beginnen met castreren, zal voorafgegaan moeten worden met een duidelijk uitleg naar de consument toe.

 • Biggemans

  Het duuurt niet lang meer voordat er minimaal 5 cent meer betaald wordt als je borgen / gelten kan leveren.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.