Varkenshouderij

Nieuws 3873 x bekeken 5 reacties

Beursprijs varkens stijgt 1 cent

Barneveld - De beursprijs voor geslachte varkens is met 1 cent verhoogd naar €1,64 per kilo. Daarmee blijft de prijsstijging achter bij de verhoging met 3 cent van de Duitse Vereinigungspreis.

Ook de NVV verhoogde de notering met 3 cent naar €1,67per kilo geslacht gewicht. De Duitse slachterijen houden hun prijzen de komende week onveranderd op €1,68 per kilo geslacht gewicht. Uitzondering hierop vormen de leveringen op vrijdag en zaterdag bij Vion Nord. Deze slachterij betaalt voor deze leveringen 3 cent per kilo meer, maar vanaf maandag ligt de prijs weer op €1,68.

Volgens de varkenshoudersorganisaties NVV en het Duitse ISN is het aanbod voor de komende week krap. Daarom is er volgens hen ruimte voor een prijsverhoging van 3 cent per kilo.

In Duitsland is vooral in het noorden sprake van een krapper aanbod, in het zuiden lijkt het aanbod redelijk overeen te komen met de vraag. De Duitse slachterijen brengen daar tegen in dat de vleesafzet zwak is. Volgens deze varkensslachters heeft de paardenvleesaffaire geleid tot veel discussie in de markt en zijn consumenten wat terughoudender geworden en eten zij dus ook minder varkensvlees.

De biggenprijzen zitten ook voor de komende week in de lift. De NVV verhoogde de biggenprijs met €1,50 naar 52 euro per stuk. De beursprijs ging met 1 euro omhoog naar 44 euro per stuk.

De beursprijs voor zeugen ging met 4 cent omhoog naar €1,23 per kilo geslacht gewicht, de prijs voor levend ging met 3 cent omhoog naar €1,02 per kilo.

Laatste reacties

 • bull

  de beurs is in 2 weken 3 centen minder gestegen dan duitsland op de beurs betaald men nu 8 tot 10 cent toeslag

 • Gebr.hendrikx

  Wat een gezever.Wat heeft mogelijke vermenging van paardevlees onder rundvlees nu te maken met varkensvlees?Varkensvlees is goedkoper dan paardenvlees dus waarom zou hier iemand mee knoeien?
  Denk dat de werkelijke oorzaak zit in de verziekte vleesmarkt met steeds maar oplopende betalingen.Ben bang dat deze nog zieker wordt als aanbod van vlv weer gaat afnemen want met biggen is dat al het geval.
  Zou niet willen ruilen met de slachters!

 • Gebr.hendrikx

  Van de andere kant zijn er vanaf 1 april ook minder biggen nodig omdat dan mesters met oudere stallen die nog geen emissiebeperkende maatregelingen hebben genomen,minder dieren moeten gaan houden.Dit betekent op bedrijven die ook geen dure voermaatregelingen nemen, +- 40% minder varkens moeten gaan houden.

 • John*

  en dat de varkens op 0,8 moeten is nu ook wel te merken... maar als de mesters aan deze biggen dan wel iets verdienen is het toch goed?

 • WT

  Hier laat een groot deel van de kleine handelaartjes die hun varkens op beurs inkopen hun ware gezicht zien. In plaats van de ISN en daarmee ook de boeren te steunen zwichten ze voor het gevaar van hauspreisen van de duitse slachterijen en gaan voor zekerheid wat betreft hun eigen portomonnee. Heren bedankt. Toon eens lef en steun de ISN.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.