Varkenshouderij

Nieuws 2477 x bekeken 1 reactie

Beurs verhoogt varkensprijs minder dan NVV

Barneveld - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verhoogt zijn prijs voor geslachte vleesvarkens voor komende week met 3 cent naar €1,63 per kilo. Daarmee volgt de vakbond de Duitse slachterijen. De beursprijs voor varkens stijgt minder snel (plus 2 cent naar €1,63 per kilo geslacht en €1,32 levend). Het aanbod van vleesvarkens is niet groot. Dat veroorzaakt de prijsstijging.

Door de hogere opbrengst van vleesvarkens stijgt de biggenprijs mee. De NVV-prijs stijgt met €1,00 naar €50,50 en de beursprijs met €1,50 naar €43,00 per stuk. Vorige week was de situatie omgekeerd. Toen verhoogde de NVV zijn biggennotering met €1,50 en ging de beursprijs omhoog met €1,00 per stuk.

Eén reactie

  • fjam

    Slim,,heel slim nvv,die kritische mesters de wind uit de zeilen nemen.helaas betaald de slachterij niet uit op nvv prijs, maar wij wel nvv biggenprijs plus... kunnen betalen.heeft toch helemaal niks met vraag en aanbod meer van doen ,een groot cirkus maar hebt hier wel met volwassen mensen van doen en niet met kinderen heren prijsmakers.

Of registreer je om te kunnen reageren.