Varkenshouderij

Nieuws 1115 x bekeken 5 reacties

Vion houdt eigen klokkenluidersregeling tegen het licht

Eindhoven - Vion onderzoekt intern waarom de informatie over het omkatten van gangbaar vlees naar biologisch in 2012 niet is gemeld via de eigen interne klokkenluidersregeling.

Ook houdt het bedrijf de rol van het lagere management tegen het licht. Dat meldt woordvoerder Marc van der Lee van Vion. Klokkenluiders brachten afgelopen vrijdag naar buiten dat er in de zomer van 2012 een partij gangbaar vlees frauduleus als biologisch in de markt is gezet.

Omroep Brabant meldde donderdag een nieuw incident: Vion zou een partij vlees verontreinigd met plastic hebben geleverd aan Mora. Volgens de directie van Mora was er niets bijzonders aan de hand. "Een incident als dit kan gebeuren", aldus directielid Pieter Doodeman van Mora. Marc van der Lee wijst erop dat juist door de goede werking van kwaliteitssystemen dit soort incidenten worden onderkend, waarna er actie kan worden ondernomen. "Wij werken met HACCP-systemen, waarbij de risicopunten in het productieproces worden onderkend, waarop vervolgens gericht wordt gecontroleerd. Dan komt het regelmatig voor dat een partij vlees moet worden teruggenomen omdat er een ongerechtigheid in voor komt. Die zaken worden dan in goed overleg afgehandeld en dat is destijds ook bij Mora gebeurd."

Laatste reacties

 • Mozes

  Achter de schermen heeft zich een roedel dieractivistische wolven op Vion gestort. Ze bijten waar ze maar kunnen.

 • agratax2

  Ik zou denken als er meer biovlees is afgezet terwijl het nog in het vrieshuis zit en voor standaard vlees geldt het omgekeerde moet de automatisering alarm slaan en is er geen klokkenluider nodig. Misschien moeten de vlees boeren eens te rade gaan bij de Luchtvaart industrie, die hun hele onderhoud kunen controleren per computer zonder dat er een maar een data wordt in geklopt. vergissen niet meer mogelijk omdat ieder onderdeel gechipt is. Bij alle landbouwproducten zit een onmetelijke hoeveelheid gegevens over producent, voer, transport, slachtband en noem maar op en dan is het eenvoudig bij het verlaten van het koelhuis niet mogelijk om te weten of we bio, beter leven of ander soort vlees naar buiten halen? Als dat zo is dan is de hele controle van boer tot schap een zinloze werkverschaffing die geen enkel ander nut dient dan de schijn veiligheid waar de politiek zo dol op is.

 • jordi 1455

  De klokkenluiders zeggen dat er een partij vlees dat verontreinigd is met plastic door vion verkocht is aan Mora. Mora zegt dat het niet is gebeurt. Het lijkt wel dat de klokkenluiders er alleen op uit zijn om Vion kapot te maken omdat ze ontslagen waren.

 • jordi 1455

  Verder een nog een vraag, hoe kan plastic in het vlees komen?

 • bankivahoen

  Wat voor plastic was het , landbouwplastic ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.