Varkenshouderij

Nieuws 1564 x bekeken

Justitie onderzoekt biggenaffaire Straathof

Schwerin - Justitie in Meckelenburg-Voorpommeren stelt op verzoek van landbouwminister van deze deelstaat Till Backhaus een onderzoek in naar varkenshouderijconcern Straathof.

Op bedrijven van Straathof in het oosten van Duitsland zouden volgens beschuldigingen van dierenrechtenorganisatie Animal Rights Watch overtallige biggen worden gedood door ze tegen de muur te slaan. Beelden die volgens de organisatie bij Straathof met verborgen camera zijn opgenomen waren dinsdagavond te zien in het programma Report Mainz van de ARD.

Backhaus wijst erop dat alleen niet levensvatbare en zieke biggen mogen worden gedood, en dat alleen onder verdoving en na beoordeling omtrent de levensvatbaarheid door een veterinair. De veterinaire dienst van Vorpommern-Greifswald in de deelstaat zegt echter geen aanwijzingen te hebben dat op bedrijven van Straathof op illegale wijze wordt gedood. Volgens de leider van de dienst gaat het 'voor zover wij weten alleen om misvormde en onderontwikkelde dieren', zo laat hij weten tegenover persbureau DPA. Het doden door een klap op de kop is de gangbare praktijk.

"Het verstrekken van euthanaserende middelen aan de medewerkers gaat ook niet", aldus de leider van deze dienst in het gebied waar twee bedrijven van Straathof gevestigd zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.