Varkenshouderij

Nieuws 2743 x bekeken 4 reacties

Beursprijs varkens zakt opnieuw 6 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens is opnieuw met 6 cent per kilo verlaagd en komt daarmee voor de komende week op €1,58 per kilo geslacht gewicht. Met deze prijsdaling volgt de noteringscommissie de prijsdaling in Duitsland.

In twee weken tijd hebben varkenshouders nu 12 cent ingeleverd op de prijs. Twee weken geleden hadden slachterijen in Duitsland nog te kampen met een krappe aanvoer. Dat zorgde toen nog voor een prijsopleving van 6 cent per kilo. Kort daarna nam het aanbod toe en dat veranderde de situatie in de varkensmarkt compleet. Gelet op minder slachtcapaciteit rond de feestdagen ziet het er voorlopig niet naar uit dat het aanbod op korte termijn krap wordt. De prijsvorming blijft daarom onder druk. In Duitsland wordt al gespeculeerd op een verdere prijsverlaging over een week.

In tegenstelling tot de varkensmarkt ligt de biggenmarkt er een stuk vriendelijker bij. In de afgelopen week werd de definitieve beursprijs van de biggen al iets meer verhoogd dan verwacht. Voor de komende week gaat de noteringscommissie van de beursprijs uit van een verdere prijsstijging van €1 naar €48 per big.

Laatste reacties

 • niet

  Ik hoef geen biggen meer dit is van de zotte !!!!!!!

 • Mtstermors1

  Dan moet je niet opleggen.

 • groot boerdam

  ze maken weer misbruik van de feestdagen zoals elk jaar maar de uitgevallen slachtdagen die maken ze wel weer goed om een paar zaterdagen te slachten!

 • koestal

  Dit gaat niet goed ! hier komt een boel ellende achteraan

Of registreer je om te kunnen reageren.