Varkenshouderij

Nieuws 3190 x bekeken 1 reactie

ARD nagelt Straathof aan de schandpaal

Berlijn - Varkensconcern Straathof wordt door dierenrechtenorganisatie Animal Rights Watch (ARIWA) in een tv-uitzending van de Duitse omroep ARD ervan beschuldigd systematisch overtallige biggen tegen de stalwanden dood te slaan.

In de actualiteitenrubriek Report Mainz werden dinsdagavond door ARIWA met verborgen camera gemaakte beelden getoond waarvan wordt gezegd dat deze op een van de bedrijven van Straathof in het oosten van Duitsland zijn opgenomen. Straathof heeft tegenover de ARD verklaard dat overtallige biggen bij pleegzeugen worden geplaatst. De medewerkers zijn verplicht aan alle wettelijke eisen te voldoen en mocht het tot overtredingen zijn gekomen, zal dat worden onderzocht, aldus het bedrijf.

Varkenshoudersorganisatie ISN vindt in een commentaar op de haar website dat in de uitzending geen sprake was van zakelijke en neutrale berichtgeving. Niet alleen omdat de beelden illegaal zijn opgenomen, maar ook omdat informatie ontbrak, bijvoorbeeld hoe het noodslachten van biggen correct en volgens de wettelijke eisen moet worden verricht. Wel is ook de ISN van mening dat overtredingen moeten worden vervolgd, terwijl wordt betreurd dat nu alle zeugenhouders aan de schandpaal zijn gezet.

Eén reactie

  • drikhend

    Wat een neuzel verhaal overtollige biggen . Deze worden bij een pleeg zeug of aan melkpoeder bij kunst zeug . Met fokkerij de vruchtbaarheid verbeteren en dan biggen tegen de muur dood gaan slaan . Welke idioot komt op dat idee om te gaan rondbazuinen . Als men had geschreven of gezegd zieke en kleine zwakke biggen was het verhaal al iets geloofwaardiger overgekomen .

Of registreer je om te kunnen reageren.