Varkenshouderij

Nieuws 2669 x bekeken

Varkensprijs duikt onder niveau van half juli

Zoetermeer – De varkensprijzen zijn gekelderd tot onder het niveau van half juli. Daarmee is de explosieve prijsstijging van juli en augustus net zo rap weer ongedaan gemaakt. De beursprijs van geslachte varkens is vanavond opnieuw met 6 cent verlaagd naar €1,60 per kilo. Daarmee volgt de beurs de prijsdaling in Duitsland.

Medio juli begon de prijsspurt op de varkensmarkt vanaf een beursprijs van €1,65 per kilo geslacht gewicht. Eind augustus stond de beursprijs al 23 cent hoger op €1,88 per kilo. Het hoge prijsniveau kon maar twee weken worden vastgehouden. De prijsval die daarna werd ingezet heeft de beursprijs doen kelderen naar €1,60 per kilo voor de komende week. Dit jaar is de prijs alleen in mei en begin juni nog iets lager geweest.
In het spoor van de varkensprijs is ook de biggenprijs verder omlaag gegaan. Voor de komende week ligt de beursprijs €1,50 lager op €31 per big. Bij de zeugen in de beursprijs met 3 cent per kilo verlaagd naar €1,31 voor geslacht en €1,06 per kilo levend.

Of registreer je om te kunnen reageren.