Varkenshouderij

Nieuws 1544 x bekeken 4 reacties

Van Til zorgelijk over Duitse spaghettistructuur

Hummelo - Voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), Bennie van Til, maakt zich grote zorgen over de structuur in de Duitse varkenshouderij. Hij heeft zijn zorgen geuit in de voorzitterscolumn in het ledenblad De Trog.

Van Til wijst op de reinigings- en ontsmettingspraktijken in Duitsland. "Veewagens worden na het lossen niet gereinigd op het varkensbedrijf, maar bij een slachterij. Afgekeurde biggen worden weer meegenomen en verzameld. Er is geen structurele gezondheidsmonitoring op de varkensbedrijven. Er wordt alleen gemonitord bij verdenkingen van ziekte. De gemiddelde bedrijfsgrootte op vermeerderingsbedrijven is zo'n 140 zeugen. Al met al lijkt dit veel op de spaghettistructuur die de Nederlandse varkenshouderij eind jaren 90 had", aldus de NVV-voorzitter. Van Til ziet dan ook enorme gevolgen voor de Duitse sector, mocht er een serieuze uitbraak van bijvoorbeeld varkenspest ontstaan.

Laatste reacties

 • Popejopie

  Alsof er in Nederland niet voldoende problemen zijn om zich druk over te maken. Zeker voor een beginnend NVV voorman.

 • Wim Toornstra

  De biggen notering zijn ze ook een ster in.
  geen vv houder meer lid.

 • c.putten

  dit was ook de reden dat zlto vroeger instapte,te veel versnippering,dat waren wel de gouden tijden voor de varkenshouders.

 • info389

  laatste regel staat wat hiervan de gevolgen kunnen zijn voor Ned varkenshouder als het misgaat in Duitsland. Misschien hele verhaal lezen en dan pas conclusie trekken. Laten we hopen dat het niet gebeurt vwb dierziekten, maar we zijn nog steeds wel grotendeels van Duitsland afhankelijk!!

Of registreer je om te kunnen reageren.