Varkenshouderij

Nieuws 26665 x bekeken 6 reacties

PvdA wil misbruik stoppersregeling aanpakken

Den Haag – Er moet eens kritisch worden gekeken naar de stoppersregeling voor de varkenshouderij. Dat zegt Sjoera Dikkers van de PvdA.

"Ik hoor geluiden dat de stoppersregeling niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het zou goed zijn als de staatssecretaris eens gaat kijken wat er aan de hand is", aldus Dikkers. Varkenshouders die gebruik maken van de stoppersregeling zouden hun stallen verhuren aan cowboys die varkens houden volgens de oude welzijns- en milieueisen. "Dat is slecht voor de varkens, slecht voor het milieu en slecht voor het imago van de varkenssector", aldus Dikkers. Als er echt misbruik wordt gemaakt van de situatie, moet hier snel een einde aan worden gemaakt, vindt de politica.

De Stoppersregeling is gedoogbeleid dat valt onder het Actieplan Ammoniak Veehouderij van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ze biedt varkenshouders de mogelijkheid tot 2020 door te boeren zonder grote investeringen in emissiebeperkende technieken als luchtwassers. Ze mogen de ammoniakuitstoot reduceren met goedkopere alternatieven als aangepast voer, managementmaatregelen of het houden van minder dieren.

Laatste reacties

 • krulsaart

  Hoe kan ik die cowboys herkenen? Aan hun cowboyhoed? Dan kunnen we er op letten.... Zijn het trouwens geen pigboys ipv cowboys?

 • info59

  Ik voer sinds begin dit jaar aangepast voer met 30% ammoniak reductie, werkt super. Schone varkens en frisser stal klimaat, daarnaast ook nog een hogere groei en minder uitval.

 • info80

  Info59: vreemd, wij delen deze mening niet.

 • V. Arkenshouder

  info80, wat is jouw mening dan?

 • info59

  info 80: dan zou ik toch eens goed kijken hoe de samenstelling van dat voer in elkaar zit. Onderzoeken wijzen namelijk ook uit dat dit goed kan.

 • evanderpasch1

  wat zijn voerkosten kg groei?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.