Varkenshouderij

Nieuws 947 x bekeken 4 reacties

LTO, NVV en COV presenteren toekomstvisie 2020

Zoetermeer - De vakgroep varkenshouderij LTO, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben een gezamenlijke toekomstvisie opgesteld en ondertekend.

De organisaties willen voor de hele keten een kennis- en innovatieagenda voor de sector opstellen. De organisaties willen daarbij zoveel mogelijk hun achterban betrekken.

De drie organisaties willen gezamenlijk toe naar een versnelde ontwikkeling van een duurzame varkensvleesproductie. De toekomstvisie is neergelegd in het document 'Recept voor Duurzaam Varkensvlees'.

Het moet in 2020 allemaal uitmonden in een sector die in 2020 toonaangevend is in duurzaamheid. De organisaties willen als voedselproducenten een belangrijke bijdrage leveren aan de welvaart in Nederland op een manier die maatschappelijk wordt gewaardeerd. Verder willen de organisaties streven naar een een samenwerking binnen de keten. Daarbij moeten renderende verdienmodellen worden gehanteerd waarbij de marges zo eerlijk mogelijk worden verdeeld.

Laatste reacties

 • massy

  Begin dan eerst maar met de marges voor de varkenshouder anders heb je aan zijn toekomstvisie niets want die is er dan niet.

 • Wim Toornstra

  weer een rapportje gauw in de lade en we modderen weer lekker door

 • evanderpasch1

  snappen ze niet dat we 1 van de drie varkens zelf opeten en de rest exporteren, en dat de MEESTE consument er niet voor wil betalen.

 • a.van.hoof1

  Wat een negatieve toonzetting hierboven. We zullen toch ergens moeten beginnen. En om daadkracht te tonen is bundeling van partijen hard nodig. Ons grootste manco is dat we veel te weinig samen willen werken met in ons achterhoofd dat ik de anderen wel overleef. Vergeet het maar. Dit is een prima eerste stap.

Of registreer je om te kunnen reageren.