Varkenshouderij

Nieuws 809 x bekeken

Deense vleesvarkensproductie blijft teruglopen

Kopenhagen - De Deense vleesvarkensproductie blijft krimpen, terwijl de biggenexport een groeikoers aanhoudt. De vleesvarkensstapel was volgens de cijfers van Danmarks Statistik per 1 oktober dit jaar krap 3 procent kleiner dan een jaar eerder.

Dat is ook terug te zien in de cijfers van de slachterijen, die in de eerste negen maanden van dit jaar zo'n 400.000 minder varkens hebben verwerkt dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het aantal daalde daarmee naar 13,8 miljoen.

De zeugenstapel ontwikkelt zich wel stabiel. Dat houdt in dat de biggenexport nog verder groeit. Vorig jaar zetten de Denen 9,2 miljoen biggen af in het buitenland, in de eerste negen maanden van dit jaar 7,2 miljoen, zo blijkt uit informatie van sectorfederatie LF. Bij voortzetting van de trend in het laatste kwartaal komt de export dit jaar uit op 9,6 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.