Varkenshouderij

Nieuws 3828 x bekeken 10 reacties

Varkensprijs in Duitsland onderuit

Oldenburg – De varkensprijs in Duitsland is vandaag fors verlaagd. De Vereinigungspreis gaat met 5 cent omlaag naar €1,70 per kilo. De slachterijen doen er nog een schepje bovenop en verlagen hun prijzen met 6 cent per kilo naar €1,69 per kilo.

Begin deze week zag het er nog redelijk gunstig uit voor de afzet van de varkens. In Nederland en bij Duitse varkenshouders werd hier en daar zelfs uitgegaan van stijgende prijzen eind deze week. Hilckman en Van Rooi Meat verhoogden hun prijzen deze week nog met 1 cent per kilo. Ook de Duitse varkensbeurs op woensdag hield nog goed stand.
De slachterijen in Duitsland kwamen midden deze week echter al met berichten dat de prijs omlaag zou moeten omdat de export stagneerde. Aan het eind van deze week bleken de slachterijen eensgezind om de varkensprijs omlaag te trekken. Daarbij wordt gewezen op het feit dat volgende week een slachtdag minder telt.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  een slacht dag minder? volgens mij zou de prijs bepaald moeten worden door de consumptie, maar dat is al lang niet meer. de prijs word bepaal door poetins vriendje clemens tonnies. kijk maar naar het verleden, als die wil dat ze zakken gaat het ook gebeuren, en de rest moet noodgedwongen volgen. van rooi probeerde woensdag de prijs nog positief te beinvloeden door er een cent bij te doen, maar van tonnies wint ook van rooi het nog niet. wij als varkenshouders kunnen het wel winnen van clemens, door geen varkens meer aan hem te leveren, hij heeft er kennelijk vaak te veel, want hij begint elke keer met zakken. dus mijn oproep aan alle nederlandse leveranciers van het vriendeje van poetin, lever ze elders, anders hebben we straks niks meer te leveren.

 • koestal

  varkenshouders moeten tegenwoordig zelf spek op de ribben hebben om dit te overleven,de veevoerleveranciers ook

 • de rie

  komt het zo nog wel goed?

 • Wim Toornstra

  We moesten toch met zijn allen naar Duitsland met onze varkentjes?
  Nl slachterijen wilden de laatste weken nog wel wat extra doen en onze Duitse vrienden laten de boel weer in elkaar donderen voor de zoveelste keer.
  Mooi dat de vermeerderaars de Weser ems en de nvv hebben om de biggen kunstmatig hoog te houden.

 • minasblunders1

  Beste mensen, OPGELET!!!

  Zijn er meer mensen die, net als ik, geen abonnement hebben op het AgD of Boerderij en al jaren betalen voor deze site? Het schijnt zo te zijn dat voor anderen deze site al die tijd gratis was. Wil je ook je geld terug? Meld je dan aan bij minasblunders@hotmail.com zodat we gezamenlijk ons geld terug kunnen halen.

 • beertje

  minasblunders1, waarom zou je dit gratis willen als je er gebruik van maakt.

 • Boerderij (Redactie)

  @minasblunders1: Uit ons systeem blijkt dat u een betaald abonnement heeft op Boerderij Vandaag – weekend editie. Daarnaast heeft u gratis toegang tot Boerderij.nl. Sinds 1 oktober jl. is Boerderij.nl voor niet-abonnees niet meer onbeperkt toegankelijk. Voor u als abonnee wel, zonder dat u daarvoor extra moet betalen. Het is dus een misverstand dat u voor toegang tot Boerderij.nl zou hebben betaald.

 • minasblunders1

  Hier klopt niets van. Toen ik jaren geleden de site gratis bezocht, kreeg ik op enig moment te horen dat hij vanaf een bepaald moment betaald moest worden. De site werd toen ook afgesloten voor wie niet betaalde. Ik heb het toen betaald omdat ik er vanuit ging dat iedereen dat moest. De site was toen weer toegankelijk en plotseling kreeg ik vanaf toen ook de krant op vrijdag. Ik heb me nooit opgegeven voor de week-end editie. Dat zou neerkomen op 270 euro per 3 maanden voor één krant in de week. Kom op zeg!

 • minasblunders1

  Trouwens, ik bedenk me net dat ik die vrijdagkrant niet eens meteen kreeg maar pas een jaar later. Het is dus echt een onzinverhaal.

 • minasblunders1

  Oeps, ik bedoel natuurlijk 270 euro per jaar.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.