Varkenshouderij

Nieuws 371 x bekeken

VS slacht 6,2 procent minder varkens

Washington - Het aantal varkensslachtingen in de Verenigde Staten en Canada is sinds 1 september met 6,2 procent gedaald ten opzichte van de vergelijkbare weken vorig jaar. Afgelopen week kwamen daar 2,62 miljoen vleesvarkens aan de haak.

De daling is geen gevolg van de uitbraken van Porcine Epidemic Diarrhea (PED), schrijft export Steve Meijer op Themeatsite.

De eerste uitbraak van PED onder zeugen in de VS was volgens Meijer op 15 april. Anderen claimen dat het virus al eerder aanwezig was, maar Meijer bestrijdt dit. Hij verwacht pas in december de eerste daling van het vleesvarkensaanbod als gevolg van de PED-uitbraken in de Amerikaanse staat North Carolina. In Iowa zijn de de gevolgen volgens de deskundige voor het eerst zichtbaar in maart volgend jaar.

De huidige daling van de aanvoer van vleesvarkens in de VS en Canada is volgens Meijer een gevolg van de hoge voerprijzen in de afgelopen maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.