Varkenshouderij

Nieuws 1804 x bekeken

Te veel varkens: boete plus 30 mille ontneming

's Hertogenbosch - Een varkensbedrijf uit het Noord-Brabantse Rijkevoort-De Walsert moet ruim 30.000 euro illegale winst aan de staat terugbetalen, omdat in 2010 en 2011 te veel varkens werden gehouden.

Daarnaast is het bedrijf voor de Bossche rechtbank veroordeeld tot een boete van 15.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

De rechtbank zegt dat de varkenshouder ten onrechte varkens als biggen heeft gerekend, terwijl het in feite vleesvarkens waren. De dieren die de varkenshouder beschouwde als big, werden gehouden op een andere locatie.

De officier van justitie had  een boete geëist van 20.000 euro onvoorwaardelijk. Volgens de rechtbank was die eis te fors. De opgelegde boete houdt voldoende rekening met de ernst van de feiten. Bovendien heeft de voorwaardelijke boete het effect dat de varkenshouder zich zal bedenken om nog eens in de fout te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.